Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Hasta un 20% de la energía procederá de fuentes descentralizadas en 2030
El 95% els edificis tenen una qualificació per sota de la ‘C’

Fins a un 20% de l'energia procedirà de fonts descentralitzades en 2030

Mª Carmen Fernández18/11/2013

El passat 13 de novembre es va celebrar a Madrid el tercer desdejuni de Tendències IPM en Energia, organitzat per Imedia baix el títol ‘Nova economia de les ciutats’. L'esdeveniment va comptar amb la presència de Javier García Bacora, president de N2I i la Fundació Renovables, que va parlar sobre les noves normes en rehabilitació i eficiència energètica i el nou model econòmic al que se sotmetran les ciutats i els edificis.

El tercer desdejuni de Tendències IPM en Energia va tenir lloc el passat 13 de novembre a l'edifici Unicentro de Madrid i va estar organitzat per Imedia Comunicació. Aquest esdeveniment va ser batejat amb el nom ‘Nova economia de les ciutats’ i va comptar amb la presència d'Àfrica Orenga, directora d'Imedia Comunicació, que es va encarregar d'obrir la jornada i donar la benvinguda als assistents, i de l'expert en Energia i Sostenibilitat, Javier García Bacora, president de N2I i la Fundació Renovables.

El sector energètic està sent sotmès a molts canvis en els últims mesos, molts d'ells propiciats pels nombrosos avanços tecnològics. Segons va comentar Javier García Bacora, aquests canvis amenacen al sector amb transformar el negoci en els propers anys. “L'energia no ha estat tinguda en compte quan s'han construït les ciutats, que són precisament les que més energia i CO2 consumeixen. Podem pensar en el malament que ho hem fet o en l'oportunitat tan gran que tenim ara”, va comentar García Bacora en relació a les modificacions que les polítiques europees estan provocant en el model econòmic de les ciutats.

Javier García Bacora, president de la Fundació Renovables i N2I, i Àfrica Orenga, directora d'Imedia Comunicació

Javier García Bacora, president de la Fundació Renovables i N2I, i Àfrica Orenga, directora d'Imedia Comunicació.

Javier García Bacora va recolzar la Llei 8/2013 que el seu objectiu és l'aprofitament del potencial de la rehabilitació energètica del parc d'edificis com a instrument de reactivació econòmica i creació d'ocupació. García Bacora va destacar que la majoria dels parcs d'edificis no compleix amb els paràmetres mínims d'eficiència energètica. Segons les seves dades, en el primer balanç dels certificats energètics el resultat va ser que el 95% de l'edificació ja existent necessita dur a terme accions d'eficiència energètica i que el potencial d'estalvi d'energia que hi ha entre una qualificació energètica G i una altra A és d'un 80%.

A partir de la Llei 8/2013 la certificació energètica formarà part de l'Informe d'Avaluació de l'Edifici (IEE), l'incompliment de les seves recomanacions constituirà infracció urbanística i se sancionarà el falsejament de les seves dades. Aquestes mesures transformen el perfil del consumidor, ja que consideren la qualificació energètica com un valor afegit. És més, García Bacora va destacar l'augment de l'interès mostrat per alguns sectors com la construcció o les immobiliàries, ja que veuen en el sector energètic un nínxol de mercat amb futur.

El president de la Fundació Renovables va destacar també que la descentralització del sector elèctric ja ha començat a captar ingressos de la generació centralitzada convencional. Segons Javier García Bacora, en 2030 s'espera que un 20% de tota la generació d'energies provingui de fonts descentralitzades. Això contribueix al fet que l'eficiència energètica de les ciutats cobri més importància.

Últims desenvolupaments normatius

Javier García Bacora va destacar alguns objectius de la Directiva d'Eficiència Energètica 2012/27/UE, com l'estalvi del 20% del consum energètic als edificis; l'estalvi d'un 1,5% de les vendes a clients finals, la destinació dels quals serà el Fondo d'Eficiència Energètica; comptadors intel·ligents que expliquin el balanç net en temps real per als consumidors; o creació de bancs verds.

La previsió que va fer el PAEE 2011-2020 és que el compliment de l'objectiu europeu de reduir un 20% el consum d'energia en 2020 suposaria multiplicar per tres la facturació i el valor afegit del sector dels serveis energètics a Espanya i la creació de 500.000 noves ocupacions en una activitat clau per reduir el cost energètic de milions de consumidors finals i de centenars de milers d'edificis. En quants a les directives europees, García Bacora va destacar el xoc que existeix entre la proposta d'autoconsumo d'Europa i la nova reforma elèctrica d'Espanya.

Als pressupostos europeus entre 2014-2020 es persegueix la dedicació obligatòria del 20% dels fons Feder a l'eficiència energètica dels edificis. D'aquesta manera, a Espanya, sumant al Feder les iniciatives dels programes Horizon 2020, es disposaria en els set propers anys de fins a 4.000 milions d'euros per recolzar aquest tipus de projectes de rehabilitació.

“Espanya ha estat un excel·lent exemple d'aprofitament dels fons estructurals per executar infraestructures i projectes intensius en ‘ciment’, ara hem de ser capaços de fer el mateix amb els projectes d'innovació. El potencial d'estalvi d'energia resulta ser ara un potencial de riquesa per explotar i un valor afegit per al sector immobiliari i de la construcció”, va concloure Javier García Bacora.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainMatelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Rebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis