Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Knauf insulation presenta en primicia al Cateeb y al Icaen un estudio sobre aislamiento con lana mineral insuflada
Presentació en primícia d'un estudi sobre aïllament dels habitatges espanyols, elaborat per Knauf Insulation

Knauf insulation presenta en primícia al Cateeb i a l'Icaen un estudi sobre aïllament amb llana mineral insuflada

Redacció Interempresas09/10/2013
Les tres parts van posar de manifest durant la jornada el seu total compromís per fomentar la rehabilitació energètica dels edificis, que és el principal objectiu amb el qual s'han creat les CEE. Van destacar la importància de la labor dels arquitectes i aparelladors en aquest procés de certificació, ja que la seva aportació és essencial en el document de recomanació de millora, on l'aïllament és primordial.
Jornada tècnica sobre l'aïllament en els habitatges espanyols

Jornada tècnica sobre l'aïllament en els habitatges espanyols.

El 7 d'octubre Knauf Insulation va organitzar una jornada tècnica a la Sala d'Actes del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'edificació de Barcelona (Caateeb) que va comptar amb la col·laboració del Col·legi i de l'Institut Català d'Energia (Icaen) per debatre la importància de l'eficiència energètica als edificis.

El motiu de la ponència era la presentació en primícia d'un estudi sobre aïllament elaborat per Knauf Insulation, basat en l'habitatge mitjà espanyola, que revela que la insuflación de Llana Mineral en els murs de les llars suposaria un estalvi energètic del 55% i la reducció de les emissions del CO₂ en més d'un 55% en comparació d'en l'estat actual. A la jornada van assistir 100 col·legiats que es van interessar pels sistemes d'aïllament com a solució constructiva en la rehabilitació energètica d'edificis, qüestió clau en la nova normativa sobre certificació energètica.

Assistents a la jornada

Assistents a la jornada.

La jornada es va iniciar amb la presentació de l'actual legislació del certificat energètic per part de Manuel Segura, director de l'àrea tècnica del Caateeb, que va explicar que “la CEE no és només un tràmit, és una oportunitat per fomentar la rehabilitació energètica, per conscienciar als inquilins que poden millorar el confort a la seva casa i a més, generar un ben comú per al medi ambient i la societat”. Com a director de l'àrea tècnica, va assegurar que El Caateeb, ha sol·licitat que es revisi el llistat oficial de certificadors autoritzats per emetre les etiquetes, assumpte que interessava especialment als assistents. Per la seva banda, Ainhoa Mata Pérez, de la Divisió de Gestió Energètica de l'Icaen, va començar el seu discurs explicant que no som conscients de la quantitat d'energia que consumeixen els edificis i que a Catalunya el 28% del consum d'energia prové d'ells.

Foto dels ponents de la jornada tècnica

Foto dels ponents de la jornada tècnica.

La representant d'Icaen, Va insistir en la importància del document de recomanació de millora en les CEE, que és on els professionals poden explicar detalladament les solucions constructives per millorar la qualificació, com pot ser el sistema d'aïllament. “La CEE és una oportunitat perquè els propietaris sàpiguen quanta energia consumeix la seva casa; per conscienciar-los de la importància de l'estalvi d'energia, per fomentar la construcció i el disseny eficient i per poder valorar el parc d'edificis existents” i va concloure informant també, de les sancions que existeixen si no es compleix amb la normativa referent a la CEE.

Finalment, Luis Pou, responsable tècnic de Knauf Insulation, va presentar l'informe sobre Rehabilitació energètica d'habitatges unifamiliars amb Llana Mineral insuflada i el sistema Supafil 034 com a solució a la rehabilitació energètica que promouen les etiquetes.

El tècnic va exposar que aquest últim estudi ratifica estudis anteriors realitzats per Knauf Insulation, que demostren la importància de l'aïllament de l'envolupant en la llar, ja que redueix considerablement el consum d'energia. En l'informe es demostra que la injecció de Supafil 034 aïlla l'habitatge permetent aconseguir una millor temperatura de confort de la llar, evitant la sensació de paret freda en l'habitatge i permet estalviar en les factures elèctriques en reduir la freqüència d'utilització dels aparells de climatització

El director de l'àrea tècnica del Caateeb va explicar als col·legiats assistents que per actuar en façanes, Supafil era una solució molt efectiva per a les comunitats de veïns perquè no implica obres, es realitza en poques hores i a un baix cost.

Caateeb, Icaen i Knauf Insulation es van mostrar molt satisfetes de l'èxit de la jornada i pel compromís establert entre elles per aconseguir edificis energèticament més eficients, implicant-se tant en la formació dels professionals com en la conscienciació dels propietaris; ja que aquestes labors de rehabilitació són beneficioses per al sector, per als professionals, per als ciutadans i per al medi ambient.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

AsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - NebextMatelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis