Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una investigación europea innova en un detector en tiempo real de amianto en el trabajo

Una recerca europea innova en un detector en temps real d'amiant en el treball

01/07/2013

1 de juliol de 2013

El Institut de Biomecànica (IBV) acull la reunió final del projecte Alert, centrat a desenvolupar un nou sistema portàtil i de baix cost capaç de detectar en temps real les fibres d'amiant presents en l'aire en el lloc de treball.

Una recerca pionera de la Universitat d'Hertfordshire –sòcia del projecte- va mostrar que quan una partícula s'il·lumina amb un làser, el patró de llum resultant actua com a “empremta digital” que ajuda a classificar i identificar la partícula. El detector d'amiant Alert analitza en temps real els patrons de llum de les partícules suspeses en l'aire per identificar i alertar als treballadors de la presència de fibres d'amiant, sovint inapreciables a simple vista.

El detector és un aparell fàcil de transportar que captura fins a 600 partícules per segon i genera dades estadístiques que alerten al treballador de la presència de fibres d'amiant mitjançant una alarma acústica i visual.

Fins al desenvolupament d'aquest sistema portàtil, la detecció d'amiant suposava un lent procés que consistia amb la presa de mostres d'aire i el seu enviament a un laboratori d'anàlisi. Els resultats estaven disponibles en uns dies el que representava un retard en la presa de mesures preventives o correctivas. A més, els assajos només es realitzaven quan se sospitava de la presència d'amiant en l'ambient.

Desenvolupat en el marc del projecte europeu, el detector d'amiant contribuirà a garantir la seguretat dels treballadors exposats a aquest mineral, causa destacada de mortalitat associada a l'àmbit laboral. S'ha estimat que mig milió de treballadors europeus podrien morir l'any 2030, la majoria d'ells vinculats a l'entorn de la construcció, demolició i manteniment industrial.
El director d'Innovació de Mercat de l'IBV, Alfonso Oltra, ha explicat l'abast d'aquesta problemàtica: “Malgrat la prohibició relativa a l'ús d'amiant, molts treballadors estan exposats de manera continuada a aquesta substància cancerígena tan potent i en ocasions invisible a través del contacte amb diversos materials i productes emprats fa anys en la construcció. Exemples els trobem en alguns aïllants tèrmics, en tancs d'aigua, panells per techado, o en fibrociment.”
L'Institut de Biomecànica acull la reunió final d'aquesta iniciativa europea, que se celebra els dies 26 i 27 de juny de 2013 a la seu del centre tecnològic a València.

L'IBV presenta el prototip conceptual que ha creat, així com els resultats de les proves realitzades per validar l'ergonomia, usabilidad i el sistema d'alarmes del detector.

Així mateix, l'IBV mostrarà el vídeo desenvolupat per conscienciar als treballadors de la necessitat d'extremar les precaucions si estan en contacte amb aquest mineral i presentar el prototip de detector als potencials usuaris. La Universitat d'Hertfordshire i UK Intelligent Systems Research Institute exposaran els resultats del projecte relacionats amb la capacitat de detecció del sistema i el disseny dels seus components interns.

La pime anglesa The Select Group explicarà les possibilitats de comercialització del producte que podria estar al mercat en un termini d'entre 12 i14 mesos.

ALERT és un projecte de recerca cofinançat per la Comissió Europea a través del VII Programa Marco, amb un pressupost d'1,8 milions d'euros i una durada de tres anys. Liderat per l'associació empresarial The Chartered Institute of Plumbing and Heating Engineering, també compta amb la participació d'European Demolition Association, Thermal Insulation Contractors Association i British Home Enhancements Trade Association. Els centres de R+D+i han estat, a més de l'Institut de Biomecànica, la Universitat d'Hertfordshire i UK Intelligent Systems Research Institute. La iniciativa també ha comptat amb el respatller de les pimes: Kepar Electrònica, The Select Group, I.D.I.A. Srl Tecnologie Ambientali i AS Epler & Lorenz.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Matelec - IFEMARebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis