Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Escofet muestra en Construmat 2013 su innovadora tecnología Slimconcrete
Slimconcrete representa l'evolució tecnològica del formigó UHPC

Escofet mostra en Construmat 2013 la seva innovadora tecnologia Slimconcrete

Redacció Interempresas16/04/2013

16 d'abril de 2013

Després de 125 anys, Escofet segueix apostant per trobar nous camins, per explorar nous reptes. Com a marca s'ha caracteritzat sempre per una decidida aposta per la recerca i la creativitat. Ha explorat noves vies que li permetessin avançar, assimilar noves arts, aplicar noves tecnologies i, en definitiva, crear nous productes més bells, més lleugers i més respectuosos amb el medi ambient. Slimconcrete és una mostra d'això. Una nova tecnologia per crear una nova generació d'elements que transformarà el paisatge urbà.
Aplicació del Slimconcrete en el projecte de reforma i ampliació del Mercat de la Guineueta
Aplicació del Slimconcrete en el projecte de reforma i ampliació del Mercat de la Guineueta.
Les noves tecnologies del formigó UHPC permeten invertir equacions que donàvem per assegudes. Accions com les de doblegar, torçar o reduir a fines làmines, fins ara incompatibles amb la naturalesa infrangible del formigó, es poden dur a terme amb l'ajuda d'aquesta nova tecnologia. Enfront del rígid i pesat guanya el lleuger i subtil. Conceptes com esbeltez, resistència, durabilitat i sostenibilitat, estan configurant el vocabulari del mobiliari urbà del present més palpable.

Una nova generació no pot tenir un nom qualsevol. Slimconcrete és la terminologia que ha encunyat Escofet per parlar de totes les peces que realitza en formigó UHPC. Què millor manera de ressaltar la principal característica formal d'aquest nou material que és el seu inmaterialidad, el seu esbeltez, la seva capacitat d'alleugerir-se i no incorporar més pes del necessari.

Un exemple de les grans possibilitats que ofereix Slimconcrete ho trobem en el projecte de reforma i ampliació del Mercat de la Guineueta, en el districte de Nou Barris de la ciutat de Barcelona, que contempla l'ampliació d'una crugia en tot el seu perímetre creant una nova façana. Aquesta es resol amb una gelosia de 152 panells de formigó UHPC de dimensió 2,80 x 2,30 metres, amb perfils trenats hexagonals de 3 per 7 centímetres d'espessor, totalment calats amb orificis circulars de 15 cm de diàmetre. Els panells incorporen uns discos de policarbonat en vermell translucido, vermell opac i transparents allotjats en els orificis, generant un efecte de llum acolorida a l'interior durant les hores de mercat i exteriorment, a la nit, sota l'efecte de la llum artificial.

L'UHPC és un tipus de formigó desenvolupat en els anys vuitanta per a usos molt especialitzats que exigien majors esforços i millor resistència. Durant les últimes tres dècades, l'ús de l'UHPC s'ha focalitzat en estructures com els passarel·les lleugeres o les façanes que han precisat de perfils esvelts i de gran resistència. Aquesta característica, unida a la més alta resistència al desgast, la disminució de pes i l'optimització del cicle de vida, han estat els valors determinants per a la seva prescripció.

Escofet ha estat la primera companyia a Espanya que ha creat, a través de la seva formulació Slimconcrete, nous productes de formigó arquitectònic en UHPC per innovar amb la complicitat d'arquitectes i dissenyadors.

Banc Kelly d'Escofet
Banc Kelly d'Escofet.
Slimconcrete representa l'evolució tecnològica del formigó UHPC i el desenvolupament de conceptes que anteriorment eren difícils o impossibles de plasmar i que ara es materialitzen en formes que conviuen amb la tecnologia clàssica tradicional. Els productes realitzats en UHPC posseeixen una combinació de propietats superiors que fa possible dissenyar i produir formes fines i complexes, curvatures i textures personalitzades.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

AsefaveMatelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpainCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis