Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a BASF aumenta sus ventas e ingresos por operaciones en 2012

BASF augmenta les seves vendes i ingressos per operacions en 2012

04/03/2013

4 de març de 2013

BASF va mantenir el seu comportament durant 2012. La companyia va superar els seus nivells rècord de 2011 en termes de vendes i ingressos per operacions (EBIT) i novament va aconseguir una important cosina sobre el cost de capital. En el marc de la roda de premsa anual, Kurt Bock, president de la Junta Directiva de BASF ES, va afirmar el següent: “Els segments Oil & Gas i Agricultural Solutions van aconseguir nous rècords, mentre que el desenvolupament dels nostres negocis químics va ser inferior al registrat en 2011”.
Les vendes en el quart trimestre del 2012 van ascendir a 19.600 milions d'euros, un 9% més que en el mateix trimestre de l'any anterior. Aquest increment es va deure principalment a l'augment de volums en pràcticament tots els segments, a més del preu i l'efecte de les divises. Amb un valor d'1.800 milions d'euros, l'EBIT abans d'efectes especials va ser un 18% superior al nivell del quart trimestre de l'exercici anterior, principalment gràcies a uns volums significativament majors en el segment Oil & Gas, a més de la millora dels beneficis en Polyurethanes i Construction Chemicals.
Al llarg de tot l'exercici, BASF va incrementar les seves vendes fins a aconseguir els 78.700 milions d'euros, un 7% més que en 2011. L'EBIT abans d'efectes especials va millorar un 5%, fins a situar-se en 8.900 milions d'euros, mentre que l'EBIT va créixer gairebé un 5% i es va situar entorn dels 9.000 milions d'euros. Els ingressos nets van caure en 1.300 milions d'euros fins a situar-se en 4.900 milions d'euros, en part per la major aportació d'ingressos procedent del segment Oil & Gas, que va portar amb si uns impostos significativament majors. Així mateix, els guanys procedents de la venda en 2011 de les accions de BASF en K+S Aktiengesellschaft van estar predominantment lliures d'impostos.

En l'Assemblea Anual d'Accionistes, la Junta Directiva i el Consell Supervisor proposaran un dividend més elevat, de 2,60 euros per acció. Això suposa un augment de 10 cèntims d'euro en comparació de l'exercici anterior. Segons el preu de l'acció al tancament de l'exercici 2012, situat en 71,15 , el rendiment del dividend seria del 3,65%.

“El flux d'efectiu de les activitats d'explotació, per valor de 6.700 milions d'euros, va tornar a situar-se en un nivell alt, ” va afirmar Hans-Ulrich Engel, director financer de BASF. El coeficient d'endeutament sobre fons propis, del 40,1%, va seguir estant en un nivell alt.

Previsions per 2013

Les previsions de BASF per a l'exercici 2013 es basen en les següents condicions econòmiques (les xifres de l'exercici anterior apareixen entre parèntesi):

  • Creixement econòmic mundial: +2,4% (+2,2%)
  • Creixement de la producció química global: +3,6% (+2,6%)
  • Un tipus de canvi mitjà euro/dòlar d'1,30 dòlars per euro (1,28 dòlars per euro)
  • Un preu mitjà del cru de 110 dòlars per barril (112 dòlars per barril).
Augment de les vendes en gairebé tots els segments durant el quart trimestre

En el segment Chemicals, les vendes van augmentar en el quart trimestre de 2012, impulsades tant pel preu com pels efectes de la cartera. El creixement del volum i les condicions favorables de les divises també van contribuir al creixement dels ingressos per vendes. L'EBIT abans d'efectes especials va caure principalment a causa de la reducció dels marges i dels tancaments de plantes. En tot l'exercici 2012, les vendes van augmentar un 7% fins a aconseguir els 13.800 milions d'euros. L'EBIT abans d'efectes especials va caure un 30%, fins a situar-se en 1.700 milions d'euros.

Les vendes en el segment de Plastics van augmentar per l'increment de volums i preus, a més de l'efecte positiu de les divises. Es va registrar una demanda sòlida continuada procedent del sector de l'automoció, especialment a Amèrica del Nord i Àsia. L'EBIT abans d'efectes especials va créixer de manera substancial a causa d'una millora significativa en els beneficis del segment de Polyurethanes. En 2012, les vendes en el segment de Plastics van augmentar un 4% i van aconseguir els 11.400 milions d'euros. L'EBIT abans d'efectes especials va caure un 27%, fins a situar-se en 873 milions d'euros.

Les vendes de Performance Products van superar a les registrades durant el quart trimestre de l'exercici anterior, principalment gràcies a l'augment de volums. Les caigudes de preus es van veure compensades pels efectes positius de les divises. L'EBIT abans d'efectes especials en aquest segment va caure a causa de la reducció de marges. Les vendes corresponents a tot l'exercici 2012, de 15.900 milions d'euros, van anar entorn d'un 1% majors que durant l'exercici anterior. L'EBIT abans d'efectes especials va caure un 17%, fins a situar-se en 1.400 milions d'euros.

Les vendes en el segment Functional Solutions van caure lleugerament en comparació del quart trimestre de 2012. Els volums van ser més baixos, particularment a causa d'una menor contribució del comerç de metalls preciosos. La petita baixada dels preus de vendes es va veure compensada per les condicions favorables de les divises. La saludable demanda en les divisions de Catalysts i Coatings va provenir del sector de l'automoció. L'estricta gestió de costos fixos va comportar un increment substancial de l'EBIT abans d'efectes especials. En 2012, les vendes van ser d'11.500 milions d'euros, un 1% més que en 2011. L'EBIT abans d'efectes especials, per un valor de 561 milions d'euros, va anar lleugerament superior al de l'exercici anterior.

Les vendes en el segment d'Agricultural Solutions van créixer en el quart trimestre de 2012. Aquest creixement es va haver de l'augment de volums, a l'adquisició de Becker Underwood i als efectes favorables de les divises. Les vendes a Sud-amèrica van augmentar de manera significativa malgrat la sequera de Brasil. Els preus es van situar just per sota del nivell elevat del mateix trimestre de l'any anterior. L'EBIT abans d'efectes especials va ser inferior al del quart trimestre de 2011, a causa de l'augment de la despesa en R+D i de les inversions en mercats en expansió. Així mateix, els ingressos per regalies a Amèrica del Nord registrats en el quart trimestre de 2011 ja s'havien registrat en el tercer trimestre de 2012. Així doncs, Agricultural Solutions va viure un altre any rècord en 2012. Les vendes van augmentar un 12%, fins a situar-se en 4.700 milions d'euros. L'EBIT abans d'efectes especials va créixer un 28%, fins a superar els 1.000 milions d'euros. Es va aconseguir l'objectiu de marge d'EBITDA del 25%.

Les vendes en el segment Oil & Gas en el quart trimestre van experimentar un sòlid creixement, principalment gràcies a l'augment significatiu de la producció de cru a Líbia i als majors volums del comerç de gas natural. A més, l'engegada de nous pous de l'empresa conjunta Achimgaz també va contribuir a l'increment de vendes. L'EBIT abans d'efectes especials va créixer de forma substancial. Hi havia efectes especials per valor de 120 milions d'euros que estaven relacionats amb càrrecs per deterioració en el projecte de desenvolupament Yme, a Noruega. Els impostos no compensables sobre la producció de cru van ascendir a 492 milions d'euros. Els ingressos nets van caure un 9%, fins a situar-se en 250 milions d'euros. Les vendes corresponents a l'exercici complet van créixer un 39%, fins a aconseguir els 16.700 milions d'euros, mentre que l'EBIT abans d'efectes especials gairebé es va duplicar, i es va situar en 4.100 milions d'euros. Els ingressos nets també van créixer i es van situar en 1.200 milions d'euros.

Durant el quart trimestre, les vendes del segment Other es van situar entorn dels 1.200 milions d'euros. Aquestes activitats inclouen la venda de matèries primeres, enginyeria i altres serveis, ingressos per lloguers i arrendaments. L'EBIT abans d'efectes especials es va reduir en 91 milions d'euros, principalment pels marges més baixos d'altres negocis. En 2012, es van registrar unes vendes de 4.800 milions d'euros, la qual cosa representa una caiguda del 24%, i l'EBIT abans d'efectes especials va disminuir a menys 839 milions d'euros. Això es va deure principalment a la desinversió de les activitats de plàstics estirénicos i el negoci de fertilitzants.

Empreses o entitats relacionades

Master Builders Solutions España, S.L.U

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

PiscinaSpainAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Matelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - NebextCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis