Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Fundación Laboral de la Construcción formó en 2012 a más de 100.000 trabajadores

La Fundació Laboral de la Construcció va formar en 2012 a més de 100.000 treballadors

25/01/2013

25 de gener de 2013

La Fundació Laboral de la Construcció fa balanç del passat any en el qual va formar a més de 100.000 treballadors de la construcció. Igual que anys anteriors els cursos més demandats van ser els relacionats amb la Seguretat i la Salut laboral (més del 83% dels alumnes es van formar en aquesta àrea), no obstant això cal destacar l'augment dels cursos en matèria de rehabilitació, manteniment i restauració. El passat any, més d'1.200 treballadors van rebre formació en rehabilitació impartida per l'entitat paritària.

La modalitat estavella segueix sent la presencial. El 94% dels alumnes va cursar les accions formatives en algun dels 40 centres dels quals disposa la Fundació.

Quant al perfil de l'alumnat correspon a un home (95%) d'entre 36 i 45 anys (33%), de nacionalitat espanyola (84%), amb graduat escolar (34%) o estudis primaris (24%). Per primera vegada, l'alumnat aturat supera al que té ocupació. En 2012, el 58% de les persones que es van formar en la Fundació no tenia ocupació.

Imagen
D'altra banda, s'aprecia una disminució dels alumnes estrangers respecte a l'any anterior. El 21% dels treballadors del sector que es van formar en la Fundació Laboral en 2011 eren immigrants, mentre que en el 2012 suposaven el 16%, sent Equador el primer país de procedència (3%), seguit de Romania (2,5%) i el Marroc (2,3%).

Cursos més demandats

En el rànquing dels cursos més demandats en 2012 trobem el de Prevenció de Riscos Laborals per a treballs d'Obra de paleta (26,6% del total d'alumnes), seguit de la Formació Inicial en Prevenció de Riscos Laborals o Aula Permanent (20,6%) i el Nivell Bàsic de Prevenció en Construcció (3,7%).

Com ja apuntàvem al començament, el subsector de la rehabilitació ha estat un dels quals han atret a major nombre d'alumnes. Dins d'aquesta àrea destaca el curs de Tècnic de Rehabilitació d'Edificis que el passat any va ser impartit a més de 650 treballadors del sector.

D'altra banda, cal destacar que l'entitat va formar a més de 7.000 alumnes en accions relacionades amb maquinària, sent els cursos d'operador de carretó elevador els que van comptar amb major nombre d'alumnes.

D'altra banda, s'aprecia un important increment d'alumnes que opten per aconseguir un certificat de professionalitat. En concret, el passat any van ser prop d'1.400. L'entitat paritària imparteix des de 2012 un total de 10 certificats de professionalitat que pertanyen a la família professional d'Edificació i Obra Civil (com són Operacions de formigó o Fàbriques d'Obra de paleta) o de famílies professionals afins (com per exemple Muntatge i manteniment d'instal·lacions solars tèrmiques o Muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques).

Empreses o entitats relacionades

Fundación Laboral de la Construcción

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpainAsefave

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis