Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ipaf refuerza su compromiso con la seguridad en los trabajos en altura
La Federació Internacional d'Accés Motoritzat (Ipaf) celebra a Madrid el seu Seminari Anual de Desenvolupament Professional dels seus instructors homologats

Ipaf reforça el seu compromís amb la seguretat en els treballs en altura

Redacció Interempresas23/01/2013
Com és habitual de forma anual, els instructors dels centres de formació Ipaf es reuneixen a principi de cada any per actualitzar-se i formar-se sobre els canvis i les millores implantades al programa de formació per a operadors i demostradores de Plataformes Elevadores Mòbils de Personal (PEMP).

En la reunió d'aquest any, que va tenir lloc a l'Hotel Axor Fira durant els dies 10 i 11 de gener, del present mes de gener, van participar 36 instructors provinents dels 25 centres de formació homologats d'Espanya i Portugal.

Seminari Anual Ipaf de Desenvolupament Professional per als seus instructors homologats
Seminari Anual Ipaf de Desenvolupament Professional per als seus instructors homologats.

En aquest seminari, després de convertir-se Ipaf en la primera entitat d'Espanya a certificar el seu Programa Formatiu segons la norma UNEIX 58923 Formació de l'Operador de PEMP, per l'Entitat Certificadora internacional Bureau Veritas, acreditada per ENAC per a les activitats de formació, es va reforçar per a tots els instructors homologats els diferents aspectes que aquesta norma exigeix per aplicar aquests continguts formatius tant en la part teòrica com en les pràctiques in situ amb les plataformes elevadores de persones.

Com és habitual tots els anys, es van presentar les millores al curs d'operador i demostrador, motivades pel feedback de tots els tècnics de les empreses afiliades d'Ipaf i el que es debat i aprova en els diferents grups de treball als diferents països en els quals Ipaf té presència.

Es va debatre a més sobre altres temes que són d'interès des de diferents punts de vista com el tècnic, eines de treball, manteniment d'arneses i el seu correcte ús en les pràctiques, sent de gran utilitat els temes tractats per als instructors i la seva transmissió de coneixements als usuaris dels cursos.

Destacar, que es va estar exposant i debatent sobre els aspectes a revisar en la norma UNEIX 58921 Inspecció, manteniment i revisions de PEMP, de la qual Ipaf és un dels membres del Subcomité Tècnic AEN/CTN 58 d'AENOR que s'encarrega de gestionar els continguts de les diferents normes que afecten a aquests equips de treball.

Altres aspectes d'interès van ser les activitats més tècniques, que van comprendre anàlisis de la normativa i legislació vigent d'aplicació, així com gestionar de forma correcta les consultes habituals i els dubtes més freqüents entre els potencials i usuaris diaris d'una PEMP.

Assistents al Seminari d'Ipaf
Assistents al Seminari d'Ipaf.

En el 2012 els centres de formació actius d'Ipaf Espanya malgrat l'actual i difícil conjuntura econòmica, han realitzat un important esforç per difondre i mantenir l'emissió de carnets PAL per a operadors de PEMP pel que fa a l'any anterior. Una dada important que evidencia que la formació professional per al correcte ús de les PEMP és cada dia més important, necessària i vital per contribuir a disminuir la sinistralitat al nostre país en el treball en altura.

Principals reptes d'IPAF Espanya pel 2013

- Col·laborar amb diferents entitats empresarials a promoure la seguretat en l'ús de les PEMP, realitzant jornades tècniques com les desenvolupades en el passat any.

- Elaborar eines per millorar la gestió i la seguretat en els treballs realitzats amb plataformes elevadores.

- Millorar la cobertura del territori nacional amb l'obertura de més centres de formació homologats IPAF.

- Promoure l'ús de plataformes elevadores segures concorde a l'establert en la norma UNEIX 58921 que el Ministeri d'Indústria pren de referència.

- Informar a les administracions, empreses i operadors del sector dels avantatges d'una formació degudament certificada i homologada, impartit per professionals amb experiència en aquestes màquines i equips de treball, enfront d'un altre tipus de formació de baixa qualitat o insuficient.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    24/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAPiscinaSpainCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)AsefaveConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Rebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis