Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a XI Premios Cerámica Ascer en arquitectura e interiorismo
Dues escoles s'alcen amb els dos primers guardons

XI Premis Ceràmica Ascer en arquitectura i interiorisme

Redacció Interempresas20/11/2012
El jurat dels Premis Ceràmica d'Arquitectura i Interiorisme, presidit pel prestigiós arquitecte Juan Navarro Baldeweg, va celebrar dimecres passat 15 de novembre a Castelló la reunió per fallar l'onzena edició d'aquests Premis, ja reconeguts en l'àmbit arquitectònic.

Arquitectura

El jurat va decidir atorgar el primer premi al projecto ‘Escola d'Hostaleria en Escorxador’ (Medina Sidonia, Cadis) de Sol 89 - María González García i Juanjo López de la Creu. El jurat ha valorat unànimement un projecte molt conscient del context, resolt amb pocs mitjans i no obstant això amb gran delicadesa i encert.

Primer Premi d'Arquitectura
Primer Premi d'Arquitectura.

Interiorisme

Es concedeix el primer premi al projecto ‘Escola Universitària de Magisteri’ de Ramón Fernández-Alonso Borrajo, del que el jurat ha destacat “l'originalitat de portar la ceràmica de l'exterior a l'interior de l'edifici”.

Primer Premi d'Interiorisme
Primer Premi d'Interiorisme.

Esment d'honor en Arquitectura

El jurat ha concedit un esment especial al projecto ‘Reordenació de la Plaça Major i volada sobre el Duero’ de Churtichaga+Quadra-Salcedo Arquitectes. Es destaca “el gest únic i radical de deixar una plaça buida i l'ocupació de la matèria i el seu color terroso per crear un ambient serè”.

Esment d'honor en Arquitectura
Esment d'honor en Arquitectura.

Categoria de Projecte Fi de Carrera

Finalment, els Premis Ceràmica compten amb una categoria destinada a distingir el millor Projecto Fi de Carrera realitzat per estudiants d'Arquitectura d'Escoles en el qual l'ús de ceràmica en el projecte jugui un paper important. Com a novetat, cal destacar que dues dels quatre projectes destacats amb esments d'honor pertanyen a estudiants d'escoles d'arquitectura de fora d'Espanya.

El jurat ha acordat concedir un primer premi al projecte ‘Teixits trobats – l’unité flottante, habitar l'Alexander’ de Mª Dolors Graella Ayuso, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid (ETSAM). D'aquest projecte, el jurat ha destacat “la transformació i recuperació d'un antic navili com a alberg de pelegrins amb una intervenció que empra una nova patent de ceràmica tèxtil. El contrast entre la solidesa i la lleugeresa de la proposta és molt suggeridora. I aquest suggeriment es fa patent en els dibuixos en els quals es presenta aquesta idea”.

Millor projecto fi de de carrera
Millor projecto fi de de carrera.

El jurat, donada l'alta qualitat dels projectes presentats al concurs, ha convingut concedir quatre esments d'honor als projectes:

- ‘The Lost Tanka Archipelago’, de Michelle Lam, del Master of Architecture de la University College London, del que el jurat ha valorat “l'aportació en la investigació de les possibilitats del material ceràmic”.

- ‘Illa-cementiri en Fleves, Grècia’, d'Ángela Juarranz Serrano, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid (ETSAM), per la seva “comprensió de la importància del lloc per aconseguir un valor simbòlic en la continuïtat del paisatge”.

- ‘New value’, de Benjamin Reynolds, de l'Architectural Association School of Architecture de Londres. El jurat destaca “la sofisticació i ironia del projecte en usar el procés de disseny per interrogar sobre la realitat social i el desequilibri de poder”.

- ‘Reactivació dels antics cinemes-teatre a Lisboa’, d'Ana González Pérez, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid (ETSAM), del que s'ha valorat “la regeneració d'una zona de Lisboa creant buits i buits, reutilitzant els teatres abandonats i emprant de manera creativa la ceràmica que caracteritza el centre de la Baixa Pombalina”.

‘The Lost Tanka Archipelago’
‘The Lost Tanka Archipelago’.
Més d'una dècada de Premis Ceràmica

Els Premis Ceràmica, que han celebrat aquest any la seva onzena edició, gaudeixen d'un reconeixement en l'àmbit de l'arquitectura a causa d'una brillant trajectòria. Tant el prestigi dels seus successius jurats, com la qualitat de les obres guardonades, han convertit a aquests Premis organitzats per Ascer en un referent en el panorama arquitectònic nacional i internacional.

El jurat en aquesta ocasió també ha destacat per l'alt nivell dels professionals que ho conformaven. El president del jurat ha estat el reconegut arquitecte Juan Navarro Baldeweg. La resta del jurat ha estat format pels arquitectes Luis Martínez Santa-María; el portuguès Francisco Aires Mateus; Joseph Grima, director de la revista Domus; la dissenyador internacional Matali Crasset; la crítica d'arquitectura d'El País, Anatxu Zabalbeascoa; i Ramón Monfort, del Col·legi d'Arquitectes de Castelló.

Les dues principals categories dels Premis Ceràmica són Arquitectura i Interiorisme, amb una dotació de 18.000 cadascuna. També es convoca un concurs de Projectes Fi de Carrera dirigit a estudiants d'Arquitectura, dotat amb 6.000 . Els Premis compten amb el suport de Vodafone Espanya, Endesa i PortValencia.

Els Premis han viscut una important evolució gràcies a la creixent qualitat dels projectes presentats i membres de jurat. Algunes de les obres distingides en les últimes edicions en la categoria d'arquitectura han estat el Passeig Marítim de la Platja de Ponent de Benidorm (de Carlos Ferrater i Xavier Martí Galí, OAB Office of Architecture in Barcelona), la Rehabilitació del Mercat de Santa Caterina a Barcelona (d'Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, EMBT Arquitectes), el Palau de Congressos de Peníscola (de Parets-Pedrosa Arquitectes), MUCA, Auditori i Casa de la Música a l'Alguenya, l'Arxiu de Castella-la Manxa de Guillermo Vázquez Consuegra, la remodelació del carrer Sant Vicent de Borriana a Castelló, el Pavelló d'Espanya de l'Expo Zaragoza 2008.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    24/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMAConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefaveRebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpain

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis