Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a DuPont eleva a otro nivel la protección frente al fuego de los edificios
DuPont desenvolupa una tecnologia avançada que permet la producció de membranes transpirables retardants de flames per a edificis

DuPont eleva a un altre nivell la protecció enfront del foc dels edificis

Redacció Interempresas09/10/2012
Una nova tecnologia patentada que contribueix a millorar significativament la seguretat en edificis i amb capacitat per salvar vides humanes i reduir els costosos danys, representa una altra innovació clau de DuPont per al sector de construcció.

Amb la combinació de la seva know-how de primer nivell en diferents àrees de ciències de materials i química, DuPont ha desenvolupat una solució avançada i respectuosa amb l'entorn. Aquest desenvolupament permet a més proporcionar membranes transpirables de DuPont Tyvek per a edificis a un cost competitiu. S'adapta a parets i teulades, oferint uns nivells extremadament alts de retard al foc (fins a Classe B).

Aquestes noves membranes transpirables seran comercialitzades sota la denominació DuPont Tyvek FireCurb i afegiran prestacions retardants de flama a les múltiples propietats reconegudes de les membranes transpirables per a edificis DuPont Tyvek, tals com a protecció a llarg termini, eficàcia en la difusió del vapor i una contribució significativa a l'eficiència energètica i confort a l'interior.

Combinant el seu know-how de primer nivell en diferents àrees de ciència de materials i química, DuPont ha desenvolupat DuPont Tyvek FireCurb...
Combinant el seu know-how de primer nivell en diferents àrees de ciència de materials i química, DuPont ha desenvolupat DuPont Tyvek FireCurb.

Els tipus inicials de les membranes transpirables per a edificis DuPont Tyvek FireCurb que incorporen prestacions més elevades de retard a la flama estaran disponibles al mercat a Europa a la tardor de 2012 i seran idònies per a aplicacions en edificis alts per a façanes ventilades i en membranes de murs en construccions amb estructura de fusta. En una segona fase, s'introduiran tipus addicionals de membranes per a teulades i parets.

“Els grans incendis han incrementat la pressió perquè les autoritats endureixin la normativa de seguretat. Com a resultat, el sector de construcció s'ha hagut d'adaptar a restriccions més dures, una tendència que és segur que continuarà. Per adaptar-se a aquestes necessitats, DuPont ha afegit una nova dimensió a les prestacions de protecció de les membranes transpirables DuPont Tyvek de la seva cartera de construcció: com a líders en fer camí en protecció d'elevades prestacions enfront de vent i aigua, tenim ara un compromís per millorar la reacció enfront del foc de les membranes de parets i teulada. Quan les flames es topen amb DuPont Tyvek FireCurb, cessen, disminueixen i s'apaguen. Tyvek FireCurb limita la propagació de les flames d'unes plantes a unes altres per mitjà de l'embolcall exterior. Al mateix temps que ofereix una seguretat major a ocupants i bombers, la qual cosa és crucial, aquesta nova línia de producte també redueix potencialment els danys i costos ocasionats pel foc. Triar DuPont Tyvek FireCurb significa invertir en una tecnologia molt avançada amb un impacte positiu significatiu al món de la construcció”, diu Karel Smolders, director de màrqueting de Building Envelopes, de DuPont Building Innovations, a l'àrea EMEA (Europa, Orient Mitjà, Àfrica).

Màxima protecció

“Generalment instal·lades en la cara externa del material d'aïllament o integrades en el sistema d'estructura del mur, les membranes DuPont Tyvek FireCurb representen una solució excel·lent de protecció en aquestes importants inversions a llarg termini als edificis. Extremadament versàtils, estan disponibles en varietats per a façanes ventilades, revestiments per a façanes ventilades amb juntes obertes, estructures de fusta i teulades d'edificis. A més, les membranes DuPont Tyvek FireCurb proporcionen protecció durant la fase d'instal·lació: sovint, les espurnes en les obres han estat origen de focs i ara es pot reduir considerablement aquest risc. Estem molt orgullosos d'aquesta innovació, que reflecteix perfectament un valor clau en la visió de DuPont: la utilització del know-how científic i tecnològic per crear productes que contribueixin a fer més segura la vida quotidiana – un àrea en la qual la marca Tyvek ha aconseguit la seva reputació d'excel·lència a tot el món”, afegeix Patrick Mousel, director de Producte de Building Envelopes, de DuPont Building Innovations, EMEA.

Un aspecte important en les prestacions de seguretat d'un edifici és el comportament enfront del foc dels diferents materials que s'utilitzen. Molts productes contenen ingredients dissenyats per fer el producte menys inflamable, i se li afegeixen retardants a la flama, sigui al material en brut o com a recobriment superficial abans o després de la instal·lació. Aquests tractaments poden ser molt eficients per prevenir que un petit incendi escapi al control o per retardar la propagació d'un foc, oferint així més temps perquè els ocupants escapin i el potencial de salvar vides. Molts dels retardants més eficaços utilitzats fins ara contenen halògens (especialment clor i/o brom), que són alliberats juntament amb altres gasos quan el material comença a cremar i que interfereixen en les reaccions de combustió de la flama en extingir o reduir el foc. No obstant això, si un foc aconsegueix al material ignífugo, els halògens alliberats poden contribuir a la toxicitat dels fums produïts, la qual cosa ha portat a molts fabricadors a buscar alternatives.

Els tipus inicials de membranes transpirables DuPont Tyvek FireCurb amb prestacions de retard al foc estaran disponibles a Europa a la tardor de 2012...
Els tipus inicials de membranes transpirables DuPont Tyvek FireCurb amb prestacions de retard al foc estaran disponibles a Europa a la tardor de 2012.

Resistència a la combustió

“La nova gamma de membranes flexibles d'edificis DuPont Tyvek FireCurb utilitza una nova tecnologia de retardant de la flama per reduir la inflamabilitat dels substrats de polímers. Aquesta tècnica no implica la utilització d'halògens. En el seu lloc, empra un agent que conté fòsfor per promoure la formació d'una capa de “residus” en la superfície en entrar en contacte amb la font d'ignició. Aquesta fina capa de polímer carbonizado és molt resistent a la combustió i forma una barrera, ralentint l'alliberament de materials inflamables de la membrana a la flama. Privada de combustible, la flama s'estén més lentament per la membrana, o no s'estén. Les membranes flexibles per a edificis retardants a la flama de DuPont també produeixen menys fum quan la membrana crema; un altre avantatge per a les persones que intenten fugir d'un edifici en flames, ” explica Carlo Weber, especialista tècnic de Màrqueting de Building Envelopes, DuPont Building Innovations, EMEA.

En aquesta nova gamma de producte, DuPont ha combinat un bon nombre de les seves tecnologies pròpies per produir una família de membranes d'edificis amb una combinació superior de propietats avançades per cobrir les necessitats del sector de construcció.

Tan sol una espurna pot originar una catàstrofe important. Quan alguna cosa inflamable crema en un edifici, les flames poden quedar ràpidament fora de control, un perill que no hauria d'infravalorarse mai. Normalment, un gran foc es desenvolupa en tan sol els primers quatre minuts. Després de només cinc, un foc localitzat pot perdre el control, elevant considerablement les temperatures de l'habitacle a nivells que poden amenaçar vides. Aproximadament en el minut novè, existeix un risc agut que el foc s'escampi ràpidament. És llavors quan pot donar-se un “esclat” amb temperatures de fins a 1.000 graus centígrads o més. Per això, l'especificació dels productes de construcció ignífugos més avançats és realment essencial.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMAAsefaveRebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis