Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Edificación sostenible para preservar la capa de ozono

Edificació sostenible per preservar la capa d'ozó

21/09/2012

20 de setembre de 2012

El 16 de setembre es va celebrar el Dia Mundial per a la Conservació de la Capa d'Ozó, instituït en 1994 per les Nacions Unides amb l'objectiu de sensibilitzar a l'opinió pública sobre la necessitat de reduir els gasos contaminants en l'atmosfera i preservar, així, la conservació de la capa d'ozó.

Rockwool, especialista en la producció de llana de roca, posa de manifest l'important problema que suposa l'emissió de gasos contaminants, sobretot en els habitatges, responsables del 40% del consum energètic i de les emissions de CO2 a Europa i Amèrica del Nord.

“És important que la societat es comprometi a fomentar un canvi d'actitud i a implantar solucions reals que frenin l'emissió de gasos contaminants. En aquest àmbit, és fonamental el paper que juga el sector de la construcció com a agent actiu en la lluita per un desenvolupament sostenible", explica Pedro Luis Fernández-Cano, director de la Unitat de Negoci de Rockwool Espanya, Portugal i Brasil.

L'ozó és un gas que protegeix la Terra de les radiacions solars. Però en els últims anys, la capa d'ozó s'ha anat afeblint, formant un forat que en alguns sectors ha arribat fins i tot a una disminució del 60% en la quantitat d'ozó.

En els últims anys, la capa d'ozó s'ha anat afeblint
En els últims anys, la capa d'ozó s'ha anat afeblint.
Aquesta deterioració es deu, principalment, a l'emissió d'agents contaminants com els clorofluorocarbonos (CFC) o el CO2, produïts en diverses activitats humanes i industrials. Els CFC estan presents en multitud de sprays i aerosols, dissolvents, refrigerants per a aire condicionat i calefacció, etc., i encara que avui han cessat en gran mesura, els CFC posseeixen una capacitat de supervivència en l'atmosfera d'entre 20 i 100 anys, per la qual cosa el procés de destrucció de l'ozó continuaria encara que cessessin per complet.

La disminució de la capa d'ozó provocaria una disminució de la protecció de les radiacions solars. L'Organització Mundial de la Salut assenyala que aquestes radiacions exerceixen un efecte negatiu per a la salut, principalment vinculades a diversos tipus de càncer de pell, envelliment prematur de la pell, cataractes i altres malalties oculars. Però, a més de les conseqüències humanes, la flora i fauna també es veuen afectades per la reducció de la capa d'ozó.

Es calcula que la majoria dels edificis que habitarem en 2050 estaran construïts, amb uns estàndards poc concordes a les necessitats actuals i futures d'eficiència energètica. Aquests, es converteixen en una de les majors fonts d'emissions de CO2 per l'excés de consum, especialment en calefacció i refrigeració.

En conseqüència, una de les mesures més eficaces per detenir aquest procés és l'aplicar aïllants naturals com la llana de roca en els habitatges, ja que no precisen de l'ús d'agents expandentes com els CFCs. No solament als edificis de nova construcció sinó també al parc d'edificis ja existent.

Gràcies a una correcta rehabilitació energètica integral de l'edifici podrem millorar el rendiment de l'envolupant, evitant la pèrdua d'aquesta energia i contribuint a l'estalvi energètic. A més, obtindrem avantatges addicionals com la desaparició de condensacions, floridura, corrents indesitjats, etc.

“Aplicant un òptim aïllament tèrmic en els habitatges és possible obtenir fins a un 80% d'estalvi de les emissions de CO2 abans de l'any 2050 lloc que es redueix el consum energètic (evitant perdre energia de climatització a través dels tancaments dels edificis)”, explica Pedro Luis Fernández-Cano.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis