Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a ‘Casas en movimiento’ participa en la Solar Decathlon con materiales de Sonae Indústria

‘Cases en moviment’ participa en la Solar Decathlon amb materials de Sonae Indústria

17/09/2012

17 de setembre de 2012

El prototip d'habitatge ‘Cases en moviment’ està present en el concurs Solar Decathlon, concurs universitari internacional que promou la construcció i l'arquitectura de cases sostenibles basada en l'ús d'energia solar, en un menor ús de recursos naturals, en la reducció dels residus de la producció en el seu cicle de vida i l'ús de materials sostenibles.

Aquest projecte serà exposat a la Casa de Camp de Madrid on els visitants podran conèixer l'habitatge i les seves característiques distintives, en particular, la seva rotació, que es veu reforçada a través d'un millor ús de l'energia solar.

El revestiment de la parets són de fusta, construït amb MDF (taulers de fibra) i OSB (Oriented Strand Board), produït per Sonae Indústria. Juntament amb el suro, aquests materials proporcionen aïllament tèrmic i acústic, al mateix temps que contribueixen a la retenció de carboni, ja que la fusta emmagatzema carboni al llarg del seu cicle de vida.

Els mobles de la casa també s'han fabricat amb taulers de MDF de Sonae Indústria, peces que deixen clara la versatilitat dels materials de la companyia i el concepte d'adaptabilitat de les ‘Cases en Moviment’.

Així mateix, la casa té la possibilitat d'adaptar-se a les diferents etapes de la vida dels habitants gràcies al concepte de construcció modular amb el qual va ser concebut el projecte.

Per a Pedro Figueira, director de Màrqueting de Tafibra: “el projecte ‘Cases en Moviment’ demostra la versatilitat dels materials de Sonae Indústria i la seva contribució al desenvolupament de la construcció sostenible. Creiem que utilitzar productes derivats de la fusta en els projectes d'arquitectura també és una forma innovadora d'augmentar la consciència de les capacitats dels aspectes constructius, estètics i ambientals dels boscos basats en materials, millorant significativament els edificis en els quals s'apliquen".

El disseny guanyador del desafiament de Solar Decathlon Europe serà la casa que demostri a través de diverses proves realitzades a aquest efecte, consumir menys recursos naturals, produir menys residus durant tot el seu cicle de vida i la utilització de l'energia solar com a única font d'energia.

Desenvolupament del projecte ‘Cases en moviment’
Desenvolupament del projecte ‘Cases en moviment’.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Matelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)AsefaveRebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpain

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis