Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La rehabilitación, ¿la fórmula para salir de la crisis?
La crisi dibuixa un client més exigent

La rehabilitació, la fórmula per sortir de la crisi?

Laura Sopeña14/09/2012
No és una novetat que el sector de la construcció és un dels quals més s'ha ressentit, i encara segueix ressentint-se, a causa de la crisi econòmica que pateix el país. Des que en 2008 esclatés la bombolla immobiliària, totes aquelles empreses que tenien una estreta relació amb el maó han hagut de donar un gir inesperat i a marxes forçades al seu negoci.

Segons un informe d'Euroconstruct del segon semestre de 2010, i que situa a Espanya a la cua d'Europa, la construcció espanyola seguirà caient fins a 2013 pel frenazo en la inversió en infraestructures, que compensava fins a 2010 part de la caiguda del sector de l'edificació, i per la persistència de les restriccions de crèdit.

Amb aquestes dades poc encoratjadores, és lògic que els empresaris del sector moguin cel i terra per intentar salvar el seu negoci i una de les opcions és la rehabilitació d'edificis i domicilis particulars. Set anys enrere, una acció com vendre un habitatge era molt més fàcil que no realitzar una rehabilitació. Tant és així, que abans que executar alguna reforma es preferia vendre l'immoble, però des que va esclatar la crisi aquesta actitud ha donat un gir de 180 graus.

Josep Soler, gerent de Materials Soler
Josep Soler, gerent de Materials Soler.

A curt termini, la rehabilitació sí pot ser una solució a la crisi econòmica, però segons Josep Soler, gerent de Materials Soler, “en cap cas pot ser una solució a llarg termini, ja que per executar una rehabilitació es pot prescindir de dues terceres parts de la mà d'obra necessària en l'execució d'una construcció”. Llavors, què ocorre amb aquestes dues terceres parts del total? Poden destinar-se a el ‘stand by’ durant un curt període de temps, però el problema és que si el model empresarial pren un altre rumb, pot ser que ja no tornin a formar part d'ell. Per aquest motiu Josep Soler afirma que “la rehabilitació dóna solució en un moment concret però el futur de la construcció no hauria de penjar del fil de les rehabilitacions”.

Innovació i modernitat en l'espai més íntim de la llar
Innovació i modernitat en l'espai més íntim de la llar.

Actitud del client. En uns anys, en els quals tots intentem cenyir-nos ben el cinturó, les reformes també es veuen disminuïdes, ja que sense diners no hi ha rehabilitació que valgui. Segons Josep Soler, gerent de Materials Soler, “avui dia hi ha una major sensibilitat en el que a la rehabilitació i a les reformes es refereix. La gent és conscient que les transaccions immobiliàries i l'auge al món de la construcció de fa deu anys, no tornarà a ocórrer. És per aquest motiu que a l'hora de plantejar-se un obra al seu domicili o edifici, ho miren molt, consulten més i exigeixen una major qualitat en la reforma”. La mentalitat del client, en els temps que corren correspon a la necessitat de sol·licitar un servei amb la major qualitat perquè la rehabilitació realitzada està pensada perquè duri el major temps possible per retardar l'acció de tornar a contractar un servei de reforma, a causa del problema econòmic.

Els banys són aquells espais que més es presten a canvis en un curt espai de temps
Els banys són aquells espais que més es presten a canvis en un curt espai de temps.

Els banys, el producte estavella. Bé ho sap Josep Soler, que la seva empresa es dedica a la distribució de materials per executar reformes i rehabilitacions, que actualment els banys són aquells espais que més es presten a canvis en un curt espai de temps. Els factors de temps i economia juguen un paper imprescindible per dur a terme una nova imatge del bany. Segons Josep Soler, “per uns 5.000 o 6.000 euros i en dues setmanes pots tenir un nou i modern espai al teu domicili”.

El client que més sol·licita aquestes obres sol respondre a un perfil de persona major que es veu amb l'obligació de condicionar l'espai per a una major facilitat d'ús, sobretot al que es refereix a banyeres i sanitaris. El plat de dutxa adquireix un major protagonisme per la seva comoditat en la condícia de la gent gran. Tal com ens informa el gerent de Materials Soler, “existeixen famílies que, per motius econòmics o personals, no poden ni desitgen que els seus progenitors facin ús dels serveis que els puguin oferir les residències d'ancians i, per aquest motiu, han de condicionar tots els espais del seu domicili perquè els majors puguin portar una vida normal i amb les menors dificultats possibles”.

Exposició calmi Materials Soler
Exposició calmi Materials Soler.

En aquest sector com en uns altres, hi ha empreses que s'han intentat adaptar als nous temps mitjançant les rehabilitacions i reformes, però per desgràcia hi ha hagut unes altres, que no han sabut anar en l'adreça on bufa el vent, no s'han adaptat, i han tingut de tancar el negoci.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - NebextCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainAsefave

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis