Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Distintos acabados del sistema ETICS
Anfapa explica el procés d'aplicació dels possibles acabats

Diferents acabats del sistema ETICS

Font: Anfapa22/05/2012

22 de maig de 2012

Els sistemes d'aïllament tèrmic per l'exterior (ETICS) permeten múltiples possibilitats d'acabat, tant pel que fa a la naturalesa dels materials com en la seva textura i color. A continuació es descriu el procés d'aplicació dels mateixos.

Imprimación

Una vegada realitzada la capa de base armada, es deixen transcórrer 24 hores i s'aplica una imprimación de fondejo amb brotxa, corró, etc. respectant les proporcions de dilució, temperatures, temps i mitjans de barreja i aplicació especificats en la Fitxa Tècnica del fabricador. La imprimación té les següents funcions:

  • Evitar un excés d'absorció per part del morter de la capa de base
  • Proporcionar afinitat amb el material d'acabat final, millorant la seva adherència
  • Facilitar la igualació tonal de l'acabat final, en poder ser una imprimación del mateix color.
Imagen

Capa d'acabat

Generalment són arrebossats acolorits impermeables a l'aigua de pluja i transpirables al vapor, que poden ser de diferent naturalesa:

  • Morters acrílics: morters constituïts per un ligante a força d'emulsió de polímers acrílics en base aigua, càrregues, àrids seleccionats i pigments resistents a la llum.
  • Morters de silano-siloxanos: morters constituïts per un ligante a força de resines silicónicas, càrregues, àrids seleccionats i pigments resistents a la llum.
  • Morters al silicat: morters constituïts per silicat de potassi modificat, càrregues, àrids seleccionats i pigments resistents a la llum.
  • Morters minerals hidràulics: morters constituïts per aglomerants hidràulics minerals, cementosos, de calç o mixts, càrregues, àrids seleccionats i pigments resistents a la llum.
Tenint en compte l'orientació de la façana, es recomana que l'índex de reflexió de la llum per al color triat sigui superior al 20%. Màxima temperatura que aconsegueix una superfície acolorida, amb una temperatura ambienti de 26 °C:
Imagen

En tot cas, s'hauran de respectar les indicacions de la fitxa tècnica del producte quant a espessors, temperatures, temps i mitjans de barreja, col·locació i acabat. A fi de dissimular, amb llum rasant, les inevitables imperfeccions de planitud que es produeixen, no és recomanable triar arrebossats llisos.

Poden aconseguir-se els següents acabats continus:

Acabat projectat: s'aplica el material amb pistola sobre la superfície del suport, emprant diferents diàmetres només de boca en funció de la rugosidad de l'acabat desitjat.

Imagen
Acabat fratasado: s'estén el material i, transcorreguts entre 10 i 30 minuts segons les condicions ambientals, es pressiona lleugerament la superfície realitzant moviments circulars, sempre en el mateix sentit.
Imagen
Acabat rayado: s'estén el material, que incorpora àrids tallants, i, transcorreguts entre 10 i 30 minuts segons les condicions ambientals, es pressiona lleugerament la superfície amb una plana de fusta o de plàstic realitzant moviments circulars o verticals, sempre en el mateix sentit, creant-se acanaladuras per fricció.
Imagen
Acabat planchado: s'estén el material i, transcorreguts entre 10 i 30 minuts segons les condicions ambientals, s'allisa la superfície amb una plana plana fins a aconseguir l'aixafament del mateix.
Imagen
Acabat directe: s'estén el material amb la plana de plàstic o acer inoxidable directament sobre la capa basi armada, obtenint-se la textura final desitjada en funció del diàmetre màxim de l'àrid triat (entre 0,7 i 2 mil·límetres). L'acabat s'iguala amb una esponja humida.
foto

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Fabricantes de Morteros Industriales y SATE

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextMatelec - IFEMACEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asefave

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis