Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Premio Cerámica de Ascer impulsa el talento

El Premi Ceràmica d'Ascer impulsa el talent

28/03/2012

28 de març de 2012

Patricia Bouzas, una arquitecta saragossana de 26 anys, comença la seva marxa professional, amb la satisfacció d'haver guanyat el primer lloc en els Premis Ceràmica d'Arquitectura i Interiorisme de (Ascer), pel seu Projecte de finalització de Carrera.

El projecte desenvolupa un balneari, hotel i restaurant en Bath, una petita localitat al sud d'Anglaterra. En un entorn urbà atapeït i amb una escala de petites parcel·les que componen grans façanes, el balneari es mostra introvertit i constituït per tessel·les d'un mosaic amb la llum com a únic morter.

Bouzas presa com a punt de partida les sensacions, la temperatura, l'ombra, la intimitat i els seus graus; l'interior que li agradaria explorar gaudint d'aquest moment íntim o públic que pot ser el bany.

La ceràmica va estar en el projecte des de la primera maqueta. Buscava un material que fos agradable al tacte, sensible a la temperatura, la reflexió de la qual de la llum anés càlida. Un material que pogués modelar segons fos necessari per resoldre els detalls de les complexes peces estructurals de gelosia amb suficient precisió. Aquestes peces van ser contagiant a l'edifici sencer amb la mateixa vocació. El paviment, palpat directament amb els peus, requeria d'aquesta calidesa i de la possibilitat d'una textura agradable però segura amb l'existència de l'aigua. La part oculta de l'hypocausto podia construir-se amb maó tosc.

Les cúpules requereixen una gran lleugeresa per no penalitzar als murs, per la qual cosa el model de volta paredada semblava l'adequat per construir-les. No obstant això, al no tenir en aquest cas una altra coberta exterior, estan exposades a accions externes que poden modificar el repartiment de càrregues sobre la cúpula, per la qual cosa es fa imprescindible armar-les. S'adopta per tant el material ceràmic i el sistema constructiu, i es complementa amb armat i formigó alleugerit. En la seva cara exterior s'empren peces ceràmiques fotovoltaiques per a l'aprofitament de l'energia solar en la il·luminació.

L'escala més propera a l'usuari es resol amb mobles dins de les sales, resolts en fusta per les seves qualitats tèrmiques i acústiques.

Les embocadures es resolen discretament amb fusteries d'acer amb l'estructura oculta que tracten sempre de no robar protagonisme a la ceràmica i ser solament, l'absència de mur. En les parts practicables s'empra fusta per a un millor tancament.

Interior del projecte guardonat en el Premi Ceràmica d'Ascer
Interior del projecte guardonat en el Premi Ceràmica d'Ascer.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefavePiscinaSpainCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis