Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 2011, el peor año para el sector inmobiliario desde el inicio de la crisis

2011, el pitjor any per al sector immobiliari des de l'inici de la crisi

23/12/2011

23 de desembre de 2011

Segons una anàlisi del sector realitzat per Eduardo Molet, consultor immobiliari d'entitats financeres espanyoles i estrangeres i fundador de Xarxa Experts Immobiliaris, el preu de l'habitatge i les operacions continuaran en caiguda lliure en 2012.

Segons es desprèn d'aquesta anàlisi, la profunda crisi que pateix el sector s'agreuja per la dificultat actual per aconseguir finançament. La crisi ha deixat fora del mercat immobiliari als joves d'entre 25 i 35 anys i, en conseqüència, als pisos més petits, d'1 o 2 habitacions, que en teoria són els més assequibles. Això ha provocat un canvi en la demanda: els compradors actuals tenen més de 45 anys i demanden pisos de 3 o 4 habitacions, la qual cosa està deixant en una situació crítica al ja de per si mateix fràgil sector immobiliari, i que s'aguditza amb la caiguda generalitzada i continuada en els preus de l'habitatge.

Prenent com a referència els màxims aconseguits en 2006, el preu de l'habitatge ha caigut des de llavors més d'un 40%, i en l'actualitat només s'estan venent immobles que presenten descomptes propers al 45%.

Les previsions per 2012 no són millors. El preu de l'habitatge, especialment de la de segona mà, caurà encara més, com a conseqüència de la falta de crèdit i de la problemàtica existent amb els actius adjudicats de les entitats financeres. Algunes d'elles estan anunciant descomptes sobre aquests actius de més d'un 50%, per poder treure'ls al mercat en aquest proper any. Segons explica Eduardo Molet, “a aquests descomptes s'hauran d'acollir la resta d'entitats de crèdit que tenen actius adjudicats i el sector immobiliari en general, la qual cosa farà baixar encara més els preus”.

“En 2010 la caiguda del preu de l'habitatge de segona mà rondava el 33%. Aquest any es tancarà amb un descens superior al 41%, i en 2012 molts immobles es vendran per la meitat de preu al que es venien en 2006”, conclou Eduardo Molet.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Asefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Matelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis