Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aidico coordinará a nivel nacional y representará a nivel europeo los sistemas de redes de seguridad
L'institut col·labora estretament amb l'Invassat

Aidico coordinarà a nivell nacional i representarà a nivell europeu els sistemes de xarxes de seguretat

Redacció Interempresas29/09/2011

28 de setembre de 2011

Les caigudes en altura durant la construcció de les obres civils i d'edificació, són una de les principals causes dels accidents greus i mortals que registra el sector de la construcció. Sent un dels motius, la mala utilització i fins i tot absència dels mitjans de protecció col·lectiva que garanteixin la seguretat dels treballadors. Des del 2003, l'Institut Tecnològic de la Construcció, Aidico, a través del seu Centre R+D+i de Mitjans de Protecció Col·lectiva (Laboratori d'Elements de Seguretat), està participant activament en diferents grups de treball pertanyents al Comitè Tècnic de Normalització CTN 81, que és l'encarregat de normalitzar a Espanya tot el relatiu a la prevenció i els mitjans de protecció personal i col·lectiva en el treball.

cal destacar que l'institut participa en dos grups de treball: 'Xarxes de Seguretat. Requisits mínims de Seguretat. Mètodes d'Assaig' i 'Sistemes Provisionals de Protecció de Vora. Especificacions de Producte'. Tots dos grups tenen equivalència a nivell europeu, en tractar-se de normes tècniques d'abast en tota la Unió. En el cas d'Espanya, Aidico representa i defensa les decisions del grup nacional, que està constituït per importants universitats i centres tecnològics del país, així com col·legis professionals, empreses constructores, empreses d'implantació de seguretat i fabricadores d'elements de seguretat.

La finalitat d'aquesta participació activa és la normalització a Espanya d'una sèrie de productes de seguretat, l'ús de la qual està estandarditzat en les obres de construcció de la nostra geografia: 'Xarxes de Seguretat sota Forjat', 'Xarxes de Seguretat de Tancament Vertical', 'Proteccions per a les terminacions d'armadures d'acer en obra' així com 'Xarxes de Seguretat Horitzontals de petites dimensions'. Així s'estableixen els requisits mínims de seguretat i de qualitat que han de tenir aquests dispositius, per garantir el nivell adequat de protecció dels treballadors.

La torre d'assajos d'Aidico
La torre d'assajos d'Aidico.

Com a reconeixement a aquesta dedicació per a la millora d'aquests elements de seguretat, s'ha nomenat recentment al responsable del Centro R+D+i de Mitjans de Protecció Col·lectiva (Laboratori d'Elements de Seguretat) d'Aidico, Carlos Lozano, com a coordinador a Espanya del grup de treball sobre Xarxes de Seguretat.

Aquest reconeixement no hauria estat possible sense el suport del Centre Territorial de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) d'Alacant, i en concret al seu director Gustavo Arcenegui Parreño, i al tècnic José Saiz Nuñez. La col·laboració entre ambdues entitats ha estat intensa, ja que s'ha impulsat i defensat en els últims anys, tant a nivell europeu com a nacional, la necessitat d'unificar i definir amb major rigurosidad els aspectes tècnics, que han de complir els 'Sistemes Provisionals de Protecció de Vora' i 'Sistemes de Xarxes de Seguretat', perquè tinguin la condició de 'productes segurs'.

Així, aquest comitè format per experts internacionals s'ha reunit ja a Estocolm, València, París o Roma amb l'objecte d'harmonitzar els requisits de seguretat, tenint en compte les diferències dels processos constructius existents a Europa. La propera reunió del grup europeu tindrà lloc el 18 d'octubre a Berlín, on es defensaran les propostes tècniques espanyoles en matèria de seguretat.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico de La Construcción

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpain

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis