Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a BigMat Day transmite optimismo al sector

El certamen conclou amb l'assistència de més de 2.000 professionals

BigMat Day transmet optimisme al sector

Nerea Gorriti28/05/2010
Benidorm va ser la localitat escollida pel grup BigMat per celebrar la segona edició de la seva fira interna amb clients, socis i proveïdors del grup magatzemista de materials de construcció. En un espectacular entorn i amb un sol de justícia, els assistents van gaudir, els passats 28 i 29 d'abril, de fira, demostracions i també, de relax, amb animats espectacles. I és que això és precisament el que pretén BigMat amb les seves trobades, generar negoci i intercanviar idees però també oferir un espai per gaudir, que ja toca en moments de crisi.

I així va ser com l'Hotel Villaitana Wellness Golf and Business Resort de la localitat costanera es va convertir durant dos dies, no en un resort per a jugadors de golf, com és habitual en aquest establiment hoteler, sinó en l'escenari d'una fira a l'aire lliure que va superar les previsions d'assistència i que passa a consolidar-se com una cita referent per al sector amb 136 expositors, enfront dels 120 de 2009 (un 13% més), i 1.600 clients, superant en 400 a la trobada anterior (un 30% més) .

 Inauguració a càrrec del regidor de Turisme de Benidorm i responsables de BigMat...

Inauguració a càrrec del regidor de Turisme de Benidorm i responsables de BigMat. A la dreta, el personatge 'BigMat' acompanyar als assistents durant tot el certamen.

Inaugurat de la mà de representants de BigMat i Manuel Cabezuelo, regidor de Turisme de Benidorm i clausurat per Agustín Navarro, alcalde d'aquesta localitat el passat 29 d'abril, el certamen representa per al grup una acció estratègica per a fomentar i consolidar les relacions entre socis , proveïdors i clients. Amb aquesta fira privada el sector dels materials de construcció vol unir esforços per afrontar la conjuntura econòmica actual. El sector dels materials de la construcció agrupa més de 5.000 empreses de tot Espanya que donen feina a prop de 500.000 treballadors.

"La segona edició de BigMat Day ha tingut encara millor acollida que la primera. La fórmula que hem d'emprar perquè el sector pugui afrontar la conjuntura econòmica actual és unir esforços. Només units podrem impulsar el mercat i un punt de trobada com aquest és l'idoni per compartir impressions i objectius, així com refermar relacions comercials ", declarava Luis Pérez, president de BigMat Espanya.

L'Hotel Villaitana Wellness Golf and Business Resort, escenari idíl·lic per a la celebració del certamen
L'Hotel Villaitana Wellness Golf and Business Resort, escenari idíl·lic per a la celebració del certamen.

Un espai de trobada per fer negoci

Els seus principals clients van aprofitar l'oportunitat per tancar operacions en condicions especials i conèixer de primera mà les últimes novetats que els expositors van presentar a la fira, assistir a exhibicions i demostracions de producte i conferències d'interès. Durant tot el dia es van poder realitzar comandes als equips comercials dels establiments BigMat que participen a la fira.

"Estem molt satisfets amb el prestigi que està adquirint el nostre certamen, al qual han acudit més del 90% dels nostres socis amb els seus principals clients. Volem que els nostres proveïdors es troben emparats per una marca líder i que els nostres associats trobin les millors oportunitats per fer negoci ", comenta Jesús Prieto, director general d'BigMat.

El segon dia l'assistència va ser massiva
El segon dia l'assistència va ser massiva.

La unió fa la força

"S'ha de buscar sinergies, que les empreses s'agrupin". Aquesta és una de les mesures proposades pels representants de BigMat perquè el sector pugui fer front a la conjuntura actual. I és que segons dades proporcionades pel president del grup en referència a xifres difoses per ANDIMAT, entre 2007 i 2009 les vendes del sector van caure una mitjana generalitzada del 45%, mentre que a BigMat ho van fer un 30% en aquest mateix període. Sens dubte, una dada significativa i més tenint en compte que d'acord amb les previsions de la mateixa associació, el 2010 es preveu un descens d'un 10% en el sector, el que fa imperatiu que les empreses s'associïn per fer front a aquesta situació i en molts casos, sobreviure.

L'establiment associat té cinc vegades més oportunitats de mantenir-se al mercat que un comerciant independent
Una banda de música amenitzava el certamen
Una banda de música amenitzava el certamen.

Fent èmfasi en la necessitat de compartir sinergies, Jesús Prieto, director general d'BigMat apuntava que tal com s'ha anat preparant BigMat per afrontar l'alentiment del mercat, serà el primer grup en sortir de la recessió gràcies al canvi d'organització que ha desenvolupat . "Durant els últims dos anys hem modificat els sistemes de gestió, quelcom necessari en temps de crisi per millorar la competitivitat de tot el grup, i d'altra banda, hem creat la primera plataforma logística del sector de la distribució de material de construcció que farà més competitiu al grup BigMat als seus socis ", afirmava.

I és que l'establiment associat té cinc vegades més oportunitats de mantenir-se al mercat que un comerciant independent.

Jesús Prieto: "adequats al nou mercat de la reforma i del consumidor final amb aquesta plataforma logística de BigMat ajudarà als nostres socis a tirar endavant"
Els barrets de palla de BigMat i les polseres &quote;Tot inclòs ', van caracteritzar el certamen
Els barrets de palla de BigMat i les polseres "Tot inclòs ', van caracteritzar el certamen.

Des de fa sis mesos els associats compten amb una plataforma logística de 17.000 metres quadrats a Castelló des d'on disposen de molts productes en estoc per distribuir a l'instant. Una solució per fer compres conjuntes que els permet reduir l'estoc de material, el que suposa un gran avantatge en moments de desacceleració.

Aquesta nova plataforma logística permetrà als associats fer front a les noves necessitats del sector. En l'actualitat és vital disposar del material just a temps i fer, per exemple, petites compres per tenir al dia següent. "Amb aquesta plataforma és el que intentem aconseguir. Els socis estan satisfets. Adequar-nos al nou mercat de la reforma i del consumidor final amb aquesta plataforma logística ajudarà als nostres socis a tirar endavant ", assenyalava Prieto.

Nous objectius per al 2010

L'estratègia per als propers mesos posa l'accent en reforçar el posicionament de la marca com a referent en magatzems de materials per a la contractació i la reforma, un mercat, amb grans perspectives de creixement. A més, s'incidirà en la importància de la fidelització amb el llançament de nous serveis logístics i financers enfocats a l'increment de la competitivitat i l'eficiència.

El 2009 va facturar 507 milions d'euros i preveu arribar als 530 milions d'euros de facturació el 2010. Actualment el grup compta amb 149 socis i amb 260 punts de venda. Per aquest any s'ha proposat un "pla ambiciós", segons Jesús Prieto, que consisteix en aconseguir vint nous socis. I ja porten quatre nous associats des de començament d'any. D'aquesta manera pretén arribar als 600 milions d'euros de facturació el 2011 i assolir el 4% de quota de mercat.

D'altra banda, Roberto Primer, conseller de la regional de Llevant, va destacar la necessitat de donar una imatge de confiança i optimisme en temps de crisi fent referència a la celebració del certamen. La regional que encapçala està composta per 29 associats, repartits a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Albacete. "Les vendes no disminueixen com ho van fer el 2008 i 2009", apuntava.

Estand de Interempreses durant el certamen
Estand de Interempreses durant el certamen.

Zones més afectades

En aquest context i segons el director general de BigMat, la gran caiguda per als magatzems de construcció ha estat a la costa mediterrània, exceptuant les grans ciutats, mentre que la depressió ha estat molt menys pronunciada a la costa Atlàntica i en petites poblacions de l'interior d'Espanya, zones en què el creixement tampoc va ser tan bo durant el boom immobiliari.

Segons dades ofertes durant la roda de premsa, els resultats de BigMat referents al primer trimestre de 2010 apunten a un descens de les compres del 5% respecte del mateix període del 2009, "xifra que atribuïm al fet que els mesos de gener i febrer van tenir a una mala climatologia. En canvi, al mes de març s'ha apreciat un repunt i l'abril, almenys hem aturat. Considero que els mesos de maig, juny i juliol seran bons. Esperem també que les ajudes a la reforma, aprovades en Consell de Ministres el passat dia 23, ajudin a que el sector dels materials de construcció comenci a remuntar. La ferreteria, que representava el 17% de les vendes de les botigues especialistes en la construcció, és la que ha suposat una major caiguda en les nostres botigues ", assenyalava Prieto.

Productes per a la construcció, ferreteria, jardineria, la llar ... la diversificació de BigMat va marcar la jornada
Productes per a la construcció, ferreteria, jardineria, la llar ... la diversificació de BigMat va marcar la jornada.

Magatzems cada vegada més diversificats, tot per al reformista

Els magatzems de BigMat es caracteritzen per la diversificació de producte. Si bé, en el seu naixement fa dotze anys, el seu enfocament eren els materials bastos, mica en mica s'han introduït noves gammes de producte. "La ferreteria, que representava el 17% de les vendes de les botigues especialistes en la construcció, és la que ha suposat una major caiguda en les nostres botigues", assenyalava Prieto. Ara també tenen gammes de producte de fontaneria i de l'entorn de la llar en les quals s'inclouen la jardineria i la decoració. "Estem avançant en aquesta línia. Aquest any hem llançat un fullet nou amb cent productes amb el que podem competir amb empreses especialistes en jardineria. Actualment, el sector reformista necessita que el proveïm de tots aquests productes ".

El mag Karim va provocar les rialles dels presents
El mag Karim va provocar les rialles dels presents.

Els directius de BigMat destaquen el prestigi i qualitat dels fabricants que han acudit al certamen on han estat representades les principals marques de totes les famílies de materials de construcció: basts, ferreteria, maquinària i eines, sanitaris, paviments, revestiments, condicionament exteriors, obra, cobertes i condicionament interior.

A diferència de les xarxes franquiciades, BigMat té associats que s'uneixen per ser més forts i tenir una major avantatge competitiu derivada de l'experiència i especialització que aporta cada associat en el seu are d'influència, mantenint cadascun la seva pròpia autonomia. Aquesta fórmula d'èxit aporta grans avantatges als establiments associats entre les quals destaca la signatura d'acords amb proveïdors per obtenir millors preus, el desenvolupament d'un 'know-how' sobre l'evolució del sector en altres zones d'Espanya o altres països, el accés a formació especialitzada i molt especialment, la integració en un projecte comú que permet compartir objectius, procediments i valors amb una organització de dimensió internacional.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

    Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    16/05/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    14/05/2024

Enllaços destacats

Casa Decor Decor 2024 (11 abril - 26 mayo)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPamplona (5 - 6 junio 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis