Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Por un conducto para climatización más ecológico y sostenible
El nou panell autoportant Climacoustic de Knauf Insulation incorpora la tecnologia ECOS Technology

Per un conducte per a climatització més ecològic i sostenible

Redacció Interempreses30/04/2010

30 abril 2010

Knauf Insulation , multinacional especialitzada en aïllaments tèrmics i acústics, ha desenvolupat l'únic conducte per a climatització i ventilació que incorpora ECOS Technology, una tecnologia de lligant sense formaldehids ni fenols. Per aconseguir aquesta innovació, la companyia ha incorporat la seva Llana Mineral Natural al seu panell autoportant Climacoustic, que va llançar al mercat el 2008 i que ja s'ha utilitzat en instal·lacions de notables edificis i obres emblemàtiques d'Espanya, com el Col·legi d'Enginyers Industrials de Castelló o el Servei Extremeny de Salut de Mèrida.
Panell autoportant Climacoustic de Knauf Insulation
Panell autoportant Climacoustic de Knauf Insulation.

Knauf Insulation va començar fa uns anys la investigació i desenvolupament d'una tecnologia amb la qual anés capaç d'elaborar llana mineral més ecològica i respectuosa amb el nostre entorn. Fruit d'un esforç de 5 anys en R+D+i, en 2009 va llançar al mercat la Llana Mineral Natural fabricada amb ECOSE Technology, un material que, en incorporar un aglutinant lliure de formaldehids i fenols, ha demostrat ser més sostenible per al medi ambient i per al nostre entorn. Gràcies a ECOSE Technology, Knauf Insulation fabrica la seva Llana Mineral Natural, un producte 100% reciclable i fabricat amb un 60% de vidre reciclat, sense tints ni colorants artificials afegits donant com resultat el seu color marró completament natural. A més, els components químics derivats del petroli són substituïts per materials renovables.

Climacoustic amb Llana Mineral Natural és un panell autoportant per a climatització i ventilació amb recobriment acústic negre a la cara interior i alumini reforçat en l'exterior. L'empresa ha sotmès aquest producte a assajos en laboratoris oficials, els resultats certifiquen que Climacoustic compleix folgadament l'actual normativa europea de conductes de ventilació a base de panells aïllants (EN 13403), oferint a més un bon resultat en atenuació acústica, 0,75 αW (EN ISO 354), gràcies a les propietats fonoabsorbents del revestiment negre interior i de la Llana Mineral Natural. Aquesta propietat actua en dos sentits: primer per atenuar el soroll generat per les màquines en la instal lació i segon per evitar la interfonia entre locals d'aquest recorregut.

El Col·legi d'Enginyers Industrials de Castelló ha instal lat el panell autoportant Climacoustic
El Col·legi d'Enginyers Industrials de Castelló ha instal lat el panell autoportant Climacoustic.
Climacoustic preserva la puresa de l'aire, gràcies a l'elevada resistència a l'arrossegament de partícules a la cara interior del producte dóna com a resultat nivells ínfims d'erosió

Aire pur

D'altra banda, aquests assajos certifiquen que Climacoustic preserva la puresa de l'aire, segons l'estipulat en aquesta mateixa norma. En aquest sentit l'elevada resistència a l'arrossegament de partícules a la cara interior del producte dóna com a resultat nivells ínfims d'erosió. Així, a una velocitat d'aire de 18,8 m / s, l'emissió de partícules va ser 1.660 vegades inferior al límit normatiu per partícules de mida superior a 0,5 micres, i 200 vegades inferior per partícules superiors a 5,0 micres. A més, el tractament antimicrobià que incorpora Climacoustic en la seva cara interior evita la proliferació de fongs o bacteris.

D'altra banda, Climacoustic també té un bon comportament de reacció al foc, certificat amb la Euroclasse B-s1-d0, i un molt alt nivell d'aïllament tèrmic que compleix àmpliament les exigències del RITE. A causa de la seva gran conductivitat tèrmica (λD = 0,032 W / mK-a 10 º C-, EN 12667), aporta una resistència tèrmica RD de 0,75 m 2. K / W per a un gruix nominal de 25 mm, reduint de forma decisiva les pèrdues i guanys de calor a la instal lació de climatització. Respecte a les pèrdues de càrrega, en una xarxa de conductes de climatització construïda amb Climacoustic són mínimes, gràcies a la tipologia del seu revestiment interior. També ofereix una gran resistència a la pressió de l'aire, ja que suporta pressions en la instal lació final de fins a 800 Pa Així mateix, té la categoria d'estanquitat a les fuites d'aire Classe C, segons norma EN 13403.

Climacoustic és fàcil d'instal lar i d'acoblar
Climacoustic és fàcil d'instal lar i d'acoblar.

Fàcil de manipular

La companyia ressalta "l'òptima manipulació de Climacoustic en l'obra": la facilitat de tall i manipulació de Climacoustic, així com la seva rapidesa d'acoblament i instal lació són un altre dels múltiples beneficis que ofereix. Pel que fa al seu manteniment, els panells Climacoustic són aptes per rebre els tres mètodes de neteja interior especificats en l'EN 13403: aspiració per contacte, aire a pressió i aire a pressió amb raspallat.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    24/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

Enllaços destacats

CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - NebextAsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)PiscinaSpain

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis