Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Aeropuerto de Málaga inaugura la T3
El nou edifici compta amb un intercanviador que revoluciona el concepte d'intermodalitat en el transport

L'Aeroport de Màlaga inaugura la T3

Font: Aena23/04/2010

23 abril 2010

El passat 15 de març, els Reis d'Espanya van presidir la inauguració de la nova T3 de l'Aeroport de Màlaga, juntament amb el ministre de Foment, José Blanco, i al president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán. El nou edifici, les obres es van iniciar el 2005, ha suposat una inversió de 409.700.000 d'euros, i tindrà una capacitat operativa de 30 milions de passatgers anuals, 180 mostradors, 48 portes d'embarcament, 14.000 equipatges per hora, 3.700 places d'aparcament.

La nova Terminal 3 de l'Aeroport de Màlaga, obra de l'arquitecte Bruce S. Fairbanks, queda situada com a continuació de l'existent per la seva façana nord. Amb aquest disseny, s'aconsegueix integrar els tres terminals sota la concepció de terminal únic perquè els usuaris puguin realitzar un trànsit senzill i més funcional.

La Terminal T3, amb 250.000 metres quadrats aproximadament, es prolonga cap al nord amb un dic d'embarcament d'uns 240 metres de llarg, paral·lel a la plataforma d'aeronaus. A l'atri que s'obre davant el vestíbul d'arribades s'alça la gran aposta per la intermodalitat: l'intercanviador, una solució on conflueixen tots els possibles modes de transports per arribar a l'aeroport.

L'Aeroport de Màlaga és la principal infraestructura aeroportuària d'Andalusia i la quarta d'Espanya en volum de viatgers
La Terminal T3 compta amb 250.000 metres, 180 mostradors, 48 portes d'embarcament
La Terminal T3 compta amb 250.000 metres, 180 mostradors, 48 portes d'embarcament.
Les plantes principals es destinen al vestíbul de facturació i la sala de recollida d'equipatges
Durant les obres, una tuneladora treballa per soterrament del ferrocarril
Durant les obres, una tuneladora treballa per soterrament del ferrocarril.

Les plantes principals de l'edifici processador, amb 225 metres de façana en el costat terra, es destinen al vestíbul de facturació, de gairebé 20.000 metres quadrats, i la sala de recollida d'equipatges.

En el nivell de sortides, es comptarà amb 86 nous taulells (2 d'ells per a equipatges especials) distribuïts en dues àrees i 15 màquines d'autofacturació. Una zona de control de seguretat centralitzat, amb 9 filtres de seguretat, dóna pas a una gran plaça comercial que porta al dic d'embarcament.

El nivell d'arribades comptarà amb 11 hipòdroms de recollida d'equipatges (9 Unió Europea i 2 no Unió Europea) i un hipòdrom de recollida d'equipatges especials.

A la resta de plantes del nou edifici terminal s'ubicaran les oficines i el nou Sate (Sistema Automatitzat de Tractament d'Equipatges), la capacitat de processament serà de 7.500 equipatges / hora, amb un temps de procés de 3 minuts aproximadament.

El Dic D compta amb 20 portes d'embarcament: 12 posicions de contacte assistides per passarel i 8 remotes

Nou Dic D

Passadís rodant extrem del Dic D
Passadís rodant extrem del Dic D.

Amb una amplada de 34 metres i uns 240 metres de llarg, les 20 portes d'embarcament del dic permetran accedir a les aeronaus mitjançant passarel telescòpiques (12) o en remot (8). En total, uns 10.300 metres quadrats que neixen a l'edifici processador previ. Les portes estaran destinades a trànsit Schengen i no UE Schengen. Les 4 portes de l'extrem del dic tindran ús flexible per a trànsit no Schengen.

L'obra en xifres

La T3 va iniciar les seves obres el 2005 i ha suposat una inversió de 409.700.000 d'euros. Compta amb una coberta de 117 cúpules de forma piramidal i uns 250.000 metres quadrats i té, a més, un anomenat mur-cortina per aconseguir major aportació lumínic natural. L'edifici tindrà una capacitat operativa de 30 milions anuals (9.000 passatgers a l'hora davant els 4.500 actuals), 180 mostradors, 48 portes d'embarcament, 14.000 equipatges per hora, 3.700 places d'aparcament.

L'Aeroport de Màlaga és la principal infraestructura aeroportuària d'Andalusia i la quarta d'Espanya en volum de viatgers, acaparant el 62% del trànsit dels aeròdroms andalusos. Quan finalitzi el Pla Màlaga s'estendrà sobre una superfície de 550 hectàrees.

Intercanviador de transports

L'intercanviador de transports comunica la nova terminal T3, l'estació d'autobusos, l'accés de vianants als aparcaments P1 i P2 i, properament, l'estació de Rodalies de Renfe.

Totes les opcions de transport per terra i aire, a l'abast de la mà des d'un únic punt

Aquest nus de comunicacions és una peça clau de l'èxit del futur aeroport, ja que facilita la connexió de diferents modes de transport i fomenta la mobilitat global i, per tant, el creixement de l'aeroport.

Una gran plaça pública, oberta a la llum del Mediterrani, serà el primer que veuran els usuaris del transport públic. Mitjançant nuclis de comunicació verticals i rampes mecàniques s'accedeix als nivells d'arribades i sortides de l'intercanviador. Des arribades s'accedeix a la gran plaça (atri) sobre l'estació d'autobusos ia la planta d'arribades de la terminal. En el nivell de sortides de l'intercanviador, els nuclis comuniquen amb el terminal mitjançant passarel que, a més, enllacen amb els aparcaments.

Vista interior nucli intercanviador des de planta baixa
Vista interior nucli intercanviador des de planta baixa.

D'aquesta manera, el passatger pot accedir còmodament al mitjà de transport que prefereixi a través d'una estació d'autobusos, la zona de taxis, passarel cap als aparcaments de vehicles particulars i una nova estació de ferrocarril, on arriba el Rodalies Màlaga-Fuengirola. Amb l'intercanviador, l'Aeroport de Màlaga es converteix en un dels aeroports pioners a fomentar la intermodalitat en el transport.

Imagen
Aparcament

L'Aeroport de Màlaga disposarà de dos aparcaments públics que sumen unes 3.700 places. El P2 té 1.200 places. El P1, un nou edifici de set plantes, compta amb 2.500 places repartides entre gairebé 70.000 metres quadrats. Aquest nou aparcament, aixecat a l'entrada de l'aeroport, està connectat pel nord al P2.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis