Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Australia presenta en España sus propuestas para una construcción sostenible
Empreses australianes busquen noves oportunitats de negoci al nostre país

Austràlia presenta a Espanya les seves propostes per a una construcció sostenible

David Pou17/03/2010
La Casa Àsia de Barcelona va acollir el passat 9 de març el seminari 'Austràlia i Espanya - Enllaços per construir un futur sostenible'. L'Ambaixada d'Austràlia a Espanya, a través de la seva oficina de representació comercial, va aprofitar aquest seminari com a plataforma per donar a conèixer el paper que està exercint Austràlia en el sector de la construcció sostenible, els enllaços ja establerts entre els dos països i les oportunitats de futur en termes de comerç i inversió. El seminari va comptar a més amb la presència del prestigiós arquitecte Andreu Arriola-Madorell.

Potser Austràlia, encara que només sigui per la seva llunyania, és un país desconegut per a moltes empreses dels nostres país, que desconeixen les oportunitats de negoci que ofereix. Per aquest motiu, la 'Australian Trade Comission' (Oficina de Representació Comercial), amb presència en més de 50 països, pretén promocionar la inversió, mitjançant la seva gamma de serveis d'assessorament i suport als inversors espanyols interessats a Austràlia.

Una de les oportunitats que s'obre en l'horitzó és la de la construcció sostenible, on Austràlia té una reputació internacional gràcies a les seves bones pràctiques. El mercat de construcció sostenible australià és el segon més desenvolupat del món, després del americà, i la seva quota de mercat a la regió Àsia-Pacífic va en auge, a un ritme vertiginós.

Una de les oportunitats que s'obre en l'horitzó és la de la construcció sostenible, on Austràlia té una reputació internacional gràcies a les seves bones pràctiques

Consultores que aposten per la sostenibilitat

Cinc van ser les empreses que van participar en el seminari, tres d'elles encarregades de realitzar i dissenyar projectes directament relacionats amb la construcció sostenible. És el cas de Bovis Lend Lease, una de les empreses líders de serveis de gestió de projectes de construcció, figurant entre els primers llocs de sostenibilitat en el "Dow Jones Sustainability Index" des de l'any 2001. La consultora treballa en aquests moments dins de la comissió mundial que pretén crear un registre universal de les normes que ha de complir un edifici per a ser sostenible. Bovis Lend Lease minimitza els seus propis impactes, predicant amb l'exemple a les seves instal·lacions repartides per tot el món.

D'altra banda, José Castella, consultor sènior de Cundall Espanya, va presentar els propers projectes de la companyia i el model en el qual estan basats, vertebrats a l'emplaçament, recursos, instal·lacions, forma de l'edifici i envoltant.

El consultor sènior de Cundall Espanya, José Castella, va presentar als assistents els eixos del model que l'empresa imposa als seus projectes...
El consultor sènior de Cundall Espanya, José Castella, va presentar als assistents els eixos del model que l'empresa imposa als seus projectes.

Sota el títol 'Gestió en línia d'informació per reduir l'impacte ambiental en projectes de construcció ", el director de desenvolupament empresarial de Aconex, Daniel Palomar, va exposar un model en que totes les empreses que participen en un projecte en construcció (client, gestor del projecte, concessionaris, arquitectes, etc.) estan totalment sincronitzats en l'enviament, recepció i control dels milers de documents que circulen (plànols, certificats, correspondències oficials, etc.), independentment de la seva ubicació. Com a exemple de projectes realitzats sota aquest model, Palomar presentar el desenvolupament de diversos projectes hotelers al Marroc-al costat de Jones Lang Lasalle-, l'aeroport de Lisboa, i la construcció de diverses botigues Ikea a Regne Unit, Xina i Austràlia.

El govern australià pretén que més d'un 60% de la totalitat d'edificacions siguin 'verds' abans de l'any 2020. Foto: Michelle Dennis...
El govern australià pretén que més d'un 60% de la totalitat d'edificacions siguin 'verds' abans de l'any 2020. Foto: Michelle Dennis.

Empreses amb idees revolucionàries

El seminari també va ser l'escenari per a la presentació de dues noves idees desenvolupades per empreses de capital australià. Eolyventsolar, representant a Espanya i Portugal de la companyia Edmonds, va presentar els nous extractors híbrids 'Ecopower', fabricats a Austràlia. Es tracta d'extractors que utilitzen l'energia eòlica i quan no hi ha corrent d'aire activen un motor elèctric. El motor és controlable per qualsevol sistema de mesurament digital, com la velocitat del vent, temperatura, humitat, compostos orgànics volàtils i concentracions de gasos específiques. A més emet nivells molt baixos de soroll i s'adapta a la nova normativa CTE i als requeriments de la construcció sostenible.

També va tenir el seu espai la companyia centor Architectural, que acaba de llançar al mercat la mampara multifuncional S1E Eco-Screen, de grans dimensions (fins a 7,4 metres d'ample i 3 metres d'altura) i de control manual. La mampara permet controlar insectes i aïllar tèrmicament un espai, a més de ser útil com a pantalla de cinema, des de dins o fora, si s'usa amb una persiana UV.

La construcció sostenible a Austràlia i les similituds amb Espanya

Austràlia és el país més urbanitzat del món per càpita i serà el continent més afectat pel canvi climàtic. Per tant, no és estrany que un 84% dels arquitectes i contractistes australians ja estiguin involucrats en el sector de la construcció sostenible.

Les condicions climàtiques d'Espanya i Austràlia són molt similars-estius càlid, llargs períodes de sequera i curts de fortes pluges-. Al país del Pacífic els reptes se centren en l'augment de temperatura i els nivells del mar i les seves implicacions adverses en la degradació de la utilitat dels terrenys. Altres reptes significatius són l'estalvi energètic i la gestió dels seus escassos recursos d'aigua. L'objectiu del govern australià és que més d'un 60% de la totalitat d'edificacions siguin 'verds' abans de l'any 2020.

Austràlia està especialitzada i ofereix exemples de bones pràctiques en les següents àrees:

· Calefacció, ventilació i aire condicionat

· Aïllament, incloent productes de regulació tèrmica en massa

· Paviments, incloent moquetes

· Terres de fusta

· Pintures, revestiments, adhesius i productes d'impermeabilització

· Portes, finestres i claraboies

· Sistemes d'aigua calenta d'estalvi energètic.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMACEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefavePiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis