Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La industria del árido se concentra en Castilla-La Mancha para fomentar el cuidado del medio ambiente
Més de 300 professionals es van reunir a les Jornades Ambientals formatives de Aepa

La indústria de l'àrid es concentra a Castella-la Manxa per a fomentar la cura del medi ambient

Font: Aepa03/12/2009

3 desembre 2009

El sector de l'àrid redobla els seus esforços per equilibrar la necessitat de subministrar a la societat castellà-manxega les matèries primeres que necessita per al seu desenvolupament, sense perjudicar l'entorn en què opera. Per fomentar la cura del medi ambient en les activitats extractives, Aepa Castella-la Manxa ha celebrat una sèrie de jornades formatives en totes les províncies de la regió amb el patrocini de la Conselleria d'Indústria, Energia i Medi Ambient de la Junta de Castella- la Manxa.

La Conselleria d'Indústria, Energia i Medi Ambient de la Junta de Castella-la Manxa ha prestat el seu suport a l'Associació d'Empreses Productores d'Àrids de Castella-la Manxa (Aepa) per a la realització d'unes jornades destinades a fomentar la cura del medi ambient durant l'extracció de recursos geològics i miners en cadascuna de les províncies de la regió. Les jornades van comptar amb una assistència que va superar les 300 persones. L'objectiu d'aquestes cites és potenciar l'educació i la responsabilitat ambiental en l'extracció de recursos geològics i miners per a contribuir al desenvolupament sostenible de les zones.

L'objectiu d'aquestes cites és potenciar l'educació i la responsabilitat ambiental en l'extracció de recursos geològics i miners

El director general de Qualitat i Sostenibilitat Ambiental, Manuel Guerrero Pérez, a Toledo, així com els delegats d'Indústria, Energia i Medi Ambient d'Albacete, Ciudad Real, Conca i Guadalajara, han estat els responsables de la inauguració de cadascuna d'aquestes jornades en les seves respectives províncies, sempre acompanyats pel president de Aepa Castella-la Manxa, Vicente Álvarez Pont. A cadascuna d'aquestes cites també van acudir els respectius caps de Servei de Mines, i d'Avaluació Ambiental de les corresponents delegacions provincials d'Indústria, Energia i Medi Ambient. Tots ells van exposar els seus coneixements i experiències al voltant de la tramitació d'autoritzacions mineres i l'aplicació de la Llei Autonòmica 4 / 2007, d'Avaluació Ambiental, així com la problemàtica en l'aplicació del Reial Decret 975/2009, sobre la gestió dels residus de les indústries extractives i de protecció i rehabilitació de l'espai afectat per activitats mineres en el seu conjunt, qüestionat davant el Tribunal Constitucional.

Durant les diferents ponències de contingut ambiental en les jornades de Aepa
Durant les diferents ponències de contingut ambiental en les jornades de Aepa.

Entre els aspectes més significatius que es van tractar figuren la problemàtica i greuges comparatius sota el concepte de préstecs, la necessitat d'una ordenació territorial que contempli l'existència de recursos geològic-miners, els residus miners i les garanties d'avals que comporten.

Seguidament, van tenir lloc diferents ponències de contingut ambiental a càrrec de José Luis Sanz Contreras, doctor enginyer de Mines i conseller de Aepa Castella-la Manxa; Luis Mengual Rodríguez de l'empresa Geomex; Francisco García Poloni de Salamanca Enginyers i Beatriz Pérez Ramos, professora titular de la Facultat de Ciències del Medi Ambient de la Universitat de Castella-la Manxa. Les trobades finalitzaven amb un col·loqui entre els assistents, després del qual Sanz Contreras va procedir a la lectura de les conclusions.

El sector de l'àrid en xifres

El consum d'àrids a Castella-la Manxa durant l'exercici del 2008 va arribar els 31,3 milions de tones amb un valor de negoci superior als 198 milions d'euros. El consum 'per càpita' d'àrids que ha tingut com a destinació la construcció en va ser de 15,3 tones per habitant i any.

El consum d'àrids a Espanya va arribar als 490.600.000 de tones el 2008, on 440.600.000 d'corresponen a roques utilitzades en la construcció i uns 50 milions de tones a àrids de consum industrial (ciments, indústria química, metal lúrgia, etc).

Respecte al valor de negoci, aquest va suposar 3.100 milions d'euros, amb un descens acusat respecte al'any anterior.

El consum 'per càpita' dels àrids a nivell nacional, que han tingut la seva destinació la construcció, ha estat de 10,9 tones per habitant i any.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Empresas Productoras de Áridos - Castilla-La Mancha

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)AsefaveFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis