Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Hamburgo inaugura una casa climática flotante
El tipus de subministrament d'energia ha suposat tot un desafiament per a enginyers, geòlegs i autoritats competents

Hamburg inaugura una casa climàtica flotant

Redacció Interempreses02/10/2009

2 octubre 2009

La casa climàtica flotant ja està a l'aigua: enormes grues han elevat sobre l'aigua el pontó de més de 1.000 metres quadrats sobre el qual s'aixeca l'edifici. Mentrestant, el IBA-Dock ha arribat al seu lloc de destinació, el port d'Hamburg. El 24 de setembre es va celebrar la festa d'inauguració.

Al centre de la ciutat d'Hamburg es troba un escenari únic de creativitat, oportunitats, contrastos i tensions. Les illes del Elba Wilhelmsburg i Veddel i el port fluvial d'Hamburg són escenari i objecte de la Bauausstellung Internacional, IBA Hamburg. IBA ha apostat per 'La ciutat en el canvi climàtic', marcant com a objectiu un desenvolupament urbà amb una emissió neutra de CO2.Amb aquest teló de fons, es realitzaran projectes en els quals s'utilitzaran les energies renovables per a una gran varietat d'aplicacions. No només el seu caràcter simbòlic deixarà patent la magnitud d'aquest tema, sinó també el fet que les tecnologies utilitzades són transferibles a altres projectes. També el Centre d'Informació d'IBA, el dic IBA, s'ha planificat sota aquest lema, posant de manifest que la climatització és possible sense les fonts d'energia convencionals com el petroli i el gas. El dic IBA consta d'una estructura d'acer construïda sobre un pontó flotant. Pel que fa a l'estàtica i als requisits de càrrega, l'estructura està composta per mòduls que s'han muntat in situ sobre el pontó. Aquest factor ha influït en l'elecció del sistema de calefacció. Com en l'edifici es prescindeix de paviment i de parets arrebossades, queden descartats els sistemes de calefacció convencionals i per terra o paret radiants. En aquest cas la millor opció ha estat l'ús de components prefabricats de calefacció i refrigeració que s'han instal lat en tot l'edifici.

El cos de l'edifici compleix dues funcions essencials de la societat IBA Hamburg GmbH. D'una banda, al dic IBA es troben les oficines de l'empresa IBA, incloses les sales de reunions i presentacions. L'altra meitat de l'edifici acull l'exposició sobre la construcció. Les tres plantes, unides entre si per espais a diferent nivell, ofereixen lloc suficient per a un centre de visitants en expansió, amb informació sobre tots els projectes IBA, exposicions itinerants i esdeveniments especials.

La casa flotant d'Hamburg posa de manifest que la climatització és possible sense les fonts d'energia convencionals com el petroli i el gas...
La casa flotant d'Hamburg posa de manifest que la climatització és possible sense les fonts d'energia convencionals com el petroli i el gas.
Per mitjà dels col·lectors solars a la coberta s'aprofita l'energia solar per l'aigua calenta sanitària i el suport de calefacció

El subministrament d'energia del dic IBA

Ja que el dic IBA és un edifici flotant, el tipus de subministrament d'energia suposava tot un desafiament per als enginyers, els geòlegs i les autoritats competents. Juntament amb l'empresa Immosolar es van aglutinar diverses possibilitats per al subministrament d'energia del dic IBA de la temperatura de l'aigua de l'Elba combinat amb energia tèrmica solar. Això inclou tant la demanda de calor de l'edifici, incloent el tractament de l'aigua calenta, com la demanda de fred per a la climatització dels espais. La font d'energia és un transmissor de calor integrat en el pontó a manera de canonades amb forma de meandre. Aquestes canonades estan encastades en la placa del terra del pontó i s'han instal lat per tota la superfície. L'elecció de la font de calor és el resultat de la qualitat de l'aigua i de les circumstàncies biològiques de l'Elba. En cas d'utilitzar, per exemple, una bomba de calor aigua-aigua es produiria una obstrucció dels filtres i un creixement de la vegetació d'algues i moluscos en els tubs d'aspiració, que al seu torn augmentaria els intervals de manteniment. A més les baixes temperatures de l'Elba a l'hivern repercutirien negativament en el rendiment anual de la bomba de calor.

Ja que el dic IBA és un edifici flotant, el tipus de subministrament d'energia suposava tot un desafiament per als enginyers...
Ja que el dic IBA és un edifici flotant, el tipus de subministrament d'energia suposava tot un desafiament per als enginyers, els geòlegs i les autoritats competents.

Per mitjà dels col·lectors solars a la coberta s'aprofita l'energia solar per l'aigua calenta sanitària i el suport de calefacció. Per als setze col·lectors de Immosolar s'ha optat per un angle d'instal lació de 50 ° amb orientació sud. Amb la forta inclinació s'aprofita al màxim el rendiment solar en els mesos de transició i d'aquesta manera augmenta el grau d'aprofitament de tota la instal lació. La superfície bruta dels col·lectors és d'aproximadament 34 metres quadrats. Per a l'energia solar hi ha tres nivells de descàrrega que funcionen i es regulen hidràulicament en funció del nivell de prioritat. L'aigua sanitària té la major demanda de temperatura i per això el primer nivell de prioritat. En el segon nivell s'acciona un acumulador intermedi de calefacció que treballa en un grau mitjà de temperatura.

Les temperatures inferiors a 30 º C, que no es poden utilitzar ni per a aigua calenta ni per a la calefacció, es transporten i s'emmagatzemen en el tercer nivell de descàrrega, el sistema geotèrmic tancat. Un altre acumulador, instal·lat al pontó entre la bomba de calor i el transmissor de calor, emmagatzema l'energia solar.

En les èpoques de calor, l'energia acumulada puja a un nivell de temperatura suficient per escalfar i es porta a les superfícies radiants o l'aigua calenta sanitària. Això maximitza considerablement el rendiment solar, així com les hores de funcionament anuals de la bomba de calor i per tant l'eficiència de tot el sistema.

La temperatura d'entrada està limitada a 35 º C per a calor ia 16 º C per fred per aconseguir una temperatura ambient agradable tant en els mesos de fred com en els de calor
Aprofitament energètic de la casa climàtica flotant
Aprofitament energètic de la casa climàtica flotant.

Els nivells de descàrrega solars són part integrant de Immosolar EnergyManagers, que representa els components bàsics de regulació i hidràulics del sistema de gestió d'energia Immosolar EnergyManagementSystems. Constitueix la interfície per a la connexió dels col·lectors solars i de la bomba de calor, així com per a la integració del sistema dels components d'acumulació. El sistema de gestió d'energia de Immosolar EnergyManager s'ocupa que tots els fluxos d'energia s'utilitzin en funció de la temperatura i de les necessitats. En cas necessari, l'energia solar es condueix immediatament als consumidors o s'emmagatzema per a un ús posterior. La bomba que s'utilitza és una bomba de calor terra-aigua Immosolar 44 kW que escalfa i refrigera l'edifici. Per mitjà dels sostres de calor i refrigeració instal es subministra calor a les habitacions o s'absorbeix en cas de refrigeració. La temperatura d'entrada està limitada a 35 ° C per calor ia 16 º C per fred. D'aquesta manera s'aconsegueix una temperatura ambient agradable tant en els mesos de fred com en els de calor.

Com el dic IBA ha estat concebut com a centre d'informació amb una gran afluència de públic i sala d'exposicions, la qualitat de l'aire ha de complir determinats requisits higiènics. L'intercanvi d'aire de tot l'edifici es garanteix amb un aparell de ventilació amb recuperació de calor. Per garantir la neutralitat de CO 2, s'utilitza una instal lació fotovoltaica que pesa determinat pel consum de corrent de l'equip de la bomba incloent les seves components auxiliars. La utilització de corrent ecològica per a tots els consumidors elèctrics posa en relleu el seu objectiu. La instal·lació fotovoltaica es troba a nivell del terrat amb un angle d'inclinació de 30 ° orientada cap al sud. Als seixanta-tres mòduls Solon policristalins requereixen una superfície d'aproximadament 103 metres quadrats i arriben a una potència de connexió de 14,8 kWp.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpainRebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis