Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Edificio Mediapro gana el Premio de Arquitectura BigMat
El guardó distingeix els projectes arquitectònics espanyols més destacats i fomenta el prestigi dels nostres professionals

L'Edifici Mediapro guanya el Premi d'Arquitectura BigMat

Redacció Interempreses09/06/2009
El jurat del III Premi d'Arquitectura BigMat, presidit per l'arquitecte Jesús Aparicio, ha decidit atorgar per unanimitat el primer premi del certamen 2009 a l'Edifici Mediapro dels arquitectes Carlos Ferrater, Patrick Genard i Xavier Martí, un projecte que destaca per la precisa i adequada solució estructural del projecte que és substància de la forma final de l'edifici.

El projecte presentat pels arquitectes Manuel Bailo i Rosa Rull amb el títol 'Habitatge unifamiliar a Igualada' ha merescut el segon premi, mentre que el tercer recau en el Centre de Salut CMS Sant Blai, dels arquitectes Maria Hurtado de Mendoza, César Jiménez de Tejada i José María Hurtado de Mendoza.

El Premi BigMat d'Arquitectura pretén distingir els projectes arquitectònics espanyols més destacats i fomentar el prestigi nacional i internacional dels nostres professionals. Està dirigit als professionals encarregats del disseny d'obres de construcció que hagin desenvolupat el seu projecte des de desembre de 2005 havent tingut en compte la integració urbana i les noves necessitats de la societat d'avui en dia, dins de l'arquitectura interior i exterior de l'edifici.

Jesús Aparicio, president del jurat, destaca la difícil tasca que ha suposat la selecció dels tres finalistes a causa del gran nombre de projectes presentats i fa especial èmfasi en les deliberacions del jurat que, després de nombroses reflexions, han hagut de deixar en el camí projectes d'enorme interès.

Els projectes guanyadors

L'Edifici Mediapro respon amb encert a la dificultat del problema plantejat, tant des del punt de vista de la seva ubicació com des del de la seva funció i la impecable solució a aquest, sabent fer que les solicitacions urbanes i la funció siguin part de la solució del projecte, en una subtil combinació de respecte i rotunditat imposada. Una combinació encertada en la qual se suma, en les traces d'una torre pròpia del millor Chicago, el classicisme renaixentista i el subtil escorç de la mirada barroca. El jurat destaca la precisa i adequada solució estructural del projecte que és substància de la forma final de l'edifici, fent-ho coincidir amb l'esquelet i que combina les plantes diàfanes amb unes façanes resistents que cobren el valor com a pla i deixen que es desmaterialicen les seves cantonades. Es tracta d'un edifici en el qual les necessàries resistència, senzillesa i multiplicitat són les portes de la diversitat que s'aconsegueix amb el seu ús.

L'Edifici Mediapro, guanyador del premi
L'Edifici Mediapro, guanyador del premi.

A 'Habitatge unifamiliar a Igualada', els autors del projecte han sabut fer de la necessitat virtut utilitzant la dificultat topogràfica del desnivell d'un terreny com a eina específica del projecte. Aconseguint fer un recorregut (promenade descendent) on es combinen la continuïtat i la privacitat creixent amb el apoderar-se de la bellesa d'un lloc, entès com a paisatge des de la seva coberta i com fragment des del seu interior. El jurat també ha tingut en compte la coherència estructural i constructiva d'aquest projecte amb l'anterior idea, es tracta d'un edifici principalment ensamblat en sec i en el qual destaca la pertinent estructura d'un tub doblegat tancat amb plementeria d'acer.

El Centre de Salut CMS Sant Blai ha estat galaradonado per saber construir en un "lloc desubicat" una geoda de formigó que conté l'espai, la llum i el color, en una combinació d'oposats com són la geometria i la sensació. També s'ha valorat l'ordre estructural propi d'una 'mesquita de la salut' que respira per 13 patis i l'ús de la ceràmica per a dotar a l'espai de profunditat. L'adequat tractament del color i els reflexos ceràmics que permeten desmaterialitzar el volum i transformar-lo en un pla sense gruix, buscant una lluminosa lleugeresa abstracta, confrontant el tractament rugós del formigó envoltant amb la finor i el reflex fosc del firmament enrajolat.

'Habitatge unifamiliar a Igualada'
'Habitatge unifamiliar a Igualada'.

"La tercera edició dels Premis BigMat d'Arquitectura vol consolidar el reconeixement i prestigi que ha assolit el certamen en passades edicions gràcies a la qualitat de les obres guardonades. Aquesta ha estat la convocatòria amb més participació des que es celebren els premis, amb un total de 90 projectes presentats a concurs ", declara Lluís Pérez, president del Grup BigMat, en la cerimònia de lliurament dels premis, que va tenir lloc a València el dia 6 de juny.

El projecte dels arquitectes Carles Ferrater, Patrick Genard i Xavier Martí destaca per la precisa i adequada solució estructural del projecte que és substància de la forma final de l'edifici
El Centre de Salut CMS Sant Blai
El Centre de Salut CMS Sant Blai.

La dotació del Premi BigMat d'Arquitectura 2009 ascendeix a un total de 24.000 euros dels quals 18.000 euros són per al guanyador i 4.000 i 2.000 euros per al segon i tercer premi respectivament.

Entre els projectes distingits en passades edicions cal destacar l'obra dels arquitectes José María Churtiaga i Cayetana de la Quadra Salcedo per la piscina coberta i els gimnasos de Villanueva de la Cañada (Madrid), el projecte dels Cellers Vins de la Regalia de Ollauri a La Rioja, presentat per Javier Arizcuren i Miguel Alonso, i el Centre de Serveis Socials a l'Eixample Cerdà de Barcelona, dissenyat per Lucía Ferrater.

Amb aquesta iniciativa, el Grup BigMat vol refermar el seu compromís amb el sector de la construcció fomentant la qualitat i apostant per una rehabilitació integrada dins del medi urbà o rural que utilitzi materials propis de l'entorn.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

    Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    16/05/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    14/05/2024

Enllaços destacats

Casa Decor Decor 2024 (11 abril - 26 mayo)Pamplona (5 - 6 junio 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis