Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Iberdrola Ingeniería culmina la construcción del ciclo combinado de Riga
Es tracta de la primera central d'aquestes característiques que porta a terme la filial del Grup per a tercers a l'estranger

Iberdrola Enginyeria culmina la construcció del cicle combinat de Riga

Redacció Interempreses21/01/2009

21 gener 2009

La companyia ha fet lliurament de la planta a l'empresa letona Latvenergo, en el transcurs d'un esdeveniment celebrat a Riga al qual van assistir representants de les dues societats. Iberdrola Generació, a través d'IOMSA, assumeix a partir d'ara la supervisió de l'operació i manteniment d'aquesta central de gas durant un període de 12 anys.

Iberdrola Enginyeria ha culminat la construcció de la central de cicle combinat de Riga, a Letònia, que compta amb una potència instal·lada de 420 megawatts (MW) i que serà capaç de subministrar una cinquena part de l'electricitat que necessita aquest país, reduint la seva dependència energètica en un 30 per cent.

Es tracta de la primera central d'aquestes característiques que porta a terme la filial del Grup Iberdrola per a tercers a l'estranger, per la qual cosa suposa una fita molt rellevant en l'estratègia d'internacionalització de la companyia.

Un cop superat satisfactòriament el període de proves de la planta, Iberdrola Enginyeria ha fet lliurament de la mateixa a l'empresa local Latvenergo, en el transcurs d'un esdeveniment celebrat a la capital letona al que van acudir representants d'ambdues societats.

En concret, la filial d'Iberdrola va estar representada per Jesús Rodríguez de Diego Zamorano, cap d'emplaçament del projecte, mentre que en representació de Latvenergo va acudir Erick Priedneiks, director del projecte per part del client.

Cal recordar que el Grup Iberdrola es va adjudicar fa dos anys no només la construcció sinó també la supervisió de l'operació i manteniment d'aquesta central per al voltant de 300 milions d'euros, en un contracte que es va convertir en el més important d'aquestes característiques aconseguit per una empresa espanyola a Europa de l'Est fins a aquesta data.

D'aquesta manera, després de l'entrada en funcionament del cicle combinat de Riga, Iberdrola Generació es fa càrrec de la supervisió de l'operació i del seu manteniment durant un període de 12 anys. Es tracta de la primera vegada que aquesta àrea de negoci obté un contracte d'aquestes característiques.

Per dur a terme aquesta tasca, que desenvoluparan professionals de la filial Iomsa (Iberdrola Operació i Manteniment, SA), es connectarà l'esmentada planta al CMDS (Centre de Monitorització, Diagnòstic i Simulació) de Castelló, posat en marxa al juny de 2002 per controlar el funcionament de tots els cicles combinats de l'Empresa.

Després de l'entrada en funcionament del cicle combinat de Riga...
Després de l'entrada en funcionament del cicle combinat de Riga, Iberdrola Generación es fa càrrec de la supervisió de l'operació i del seu manteniment durant un període de 12 anys.

Llum, calefacció i aigua calenta

Iberdrola Enginyeria i Construcció, que figura entre les empreses d'enginyeria energètica del món, s'ha fet càrrec de la construcció claus en mà d'aquest modern cicle combinat en els terrenys d'una planta tèrmica (Tec-2) ja existent, posada en marxa entre 1973 i 1979, gràcies a la qual cosa ha aprofitat part de les infraestructures.

L'eficiència elèctrica de la central és superior al 57 per cent i l'eficiència total (electricitat + calor) està per sobre del 85 per cent. Cal destacar que, utilitzant la calor residual, la planta va a subministrar calefacció i aigua calenta a la zona sud de la ciutat de Riga, que compta amb més de 700.000 habitants.

La configuració de la nova central és 1 +1 (una turbina de gas + una turbina de vapor), aportant Iberdrola Enginyeria les solucions ja provades en la construcció d'altres centrals de cicle combinat, tant a Espanya com a Mèxic i Brasil, per al Grup.

En aquest sentit, cal destacar que l'empresa ha tancat el tercer trimestre d'aquest any amb una potència instal mitjançant aquesta tecnologia a tot el món de gairebé 13.000 MW: 5.875 MW a Espanya, 1.900 MW al Regne Unit, 5150 a Llatinoamèrica i 25 MW als Estats Units.

El foment dels cicles combinats és una mostra de la ferma aposta d'Iberdrola per les tecnologies de generació netes i eficients i pel medi ambient i el Protocol de Kyoto, així com una prova que el desenvolupament sostenible forma part dels valors estratègics bàsics de la Companyia.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

AsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainMatelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis