Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Daniel Moragues, director general del Impiva
"El nostre fi és impulsar i aplicar la política de la Generalitat en relació amb la petita i mitjana empresa industrial, tenint com a objectiu la promoció de la innovació"

Entrevista a Daniel Moragues, director general de l'Impiva

19/01/2009

19 gener 2009

Daniel Moragues, director general de l'Institut de la Mitjana i Petita Indústria Valenciana ( Impiva ), explica a Interempreses quin és el paper del Impiva dins del sector de R + D + ia la Comunitat Valenciana.

Parli'ns una mica sobre Impiva, com es va crear i perquè, objectius, etc.

La creació del Impiva forma part del procés de configuració institucional de la Comunitat Valenciana que es va iniciar el 1982 amb l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia. La Comunitat Valenciana assumia competències en matèries com a indústria o promoció econòmica i necessitava dotar-se dels mitjans necessaris per a desenvolupar i gestionar les seves polítiques al respecte.

D'altra banda, les petites i mitjanes empreses eren, i segueixen sent, la base del sistema productiu i per tant, era lògic que la Generalitat comptés amb un instrument específic per posar en marxa actuacions enfocades a les pimes en un moment que també era difícil des del punt de vista de la conjuntura econòmica.

En aquest context es va crear el Impiva i el seu objectiu, segons diu la pròpia Llei de l'Impiva, és impulsar i aplicar la política de la Generalitat en relació amb la petita i mitjana empresa industrial, tenint com a objectiu la promoció de la innovació. Aquest objectiu es concreta pel Govern Valencià i, més específicament per la Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació. Així, per exemple, en aquesta legislatura l'actuació del Impiva es concentra en tres pilars principals: el suport a la R + D + ia les empreses, el desenvolupament de les accions proposades pels diferents sectors en els seus corresponents Plans de Competitivitat, i l'enfortiment de la xarxa d'Instituts Tecnològics.

Daniel Moragues, director general de l'Institut de la Mitjana i Petita Indústria Valenciana (Impiva)
Daniel Moragues, director general de l'Institut de la Mitjana i Petita Indústria Valenciana (Impiva).

El suport que donen és per ajudar les empreses a diferenciar els seus productes amb un major valor afegit, per què és tan important en aquests moments?

Les empreses de gairebé tots els sectors, s'enfronten a una contínua transformació a causa de les noves i majors exigències del mercat. Contínuament es produeixen avenços tecnològics que obren noves possibilitats d'innovació i cada vegada hi ha més competidors que apliquen aquests avenços i ofereixen al mercat solucions noves que, si són millors o més barates, els permetran guanyar quota de mercat.

Al mateix temps, han entrat amb força en el mercat mundial països com la Xina que fins fa poc temps no estaven presents en ell. Aquests països tenen la capacitat de produir a cost molt baix els mateixos productes que ja existien abans en el mercat i per tant desplacen a les empreses que els fabricaven, llevat que optin per la deslocalització cap a aquests països per a poder beneficiar-se dels mateixos avantatges. En qualsevol cas, l'efecte és que la fabricació de productes de baix valor afegit en països que tenen alt costos de producció (per salaris, per protecció social, per normes de qualitat ambiental, etc.) Resulta inviable, i només aquells productes en els que es pot aplicar un preu que compensi els majors costos i no siguin fàcilment replicables a curt termini són susceptibles de mantenir la seva fabricació en els països avançats.

"Totes les etapes que van des de la recerca d'una oportunitat de mercat fins que el producte està llest per a passar a mans del consumidor són ateses d'alguna manera pels programes del Impiva"

Els projectes que proporcionen ¿en quina fase del procés de producció s'emmarquen? (Disseny, producció ...).

Pel que fa als programes dirigits a empreses, el suport del Impiva se centra en les activitats de recerca i desenvolupament tecnològic i en el Xec Innovació. D'altra banda, en organismes intermedis, les empreses poden participar de forma agrupada en accions com la prospectiva d'oportunitats d'innovació, el disseny de nous productes i l'obtenció de certificacions de qualitat o medi ambient, la creació de plataformes comercials i serveis on- line, la creació de xarxes de cooperació, activitats de formació, participació en accions de desenvolupament de mercats, etc. En tots aquests casos, l'organisme intermedi que coordina el projecte pot tenir coberta fins a la totalitat dels costos i, en algunes accions, les empreses també poden rebre suport parcial.

Per tant, totes les etapes que van des de la recerca d'una oportunitat de mercat fins que el producte està llest per a passar a mans del consumidor són ateses d'alguna manera pels programes del Impiva. Simplificant, podríem dir que els programes de R + D i de suport al Disseny cobreixen fonamentalment els aspectes d'innovació en producte i processos, i les accions coordinades per organismes intermedis cobreixen els aspectes d'innovació organitzativa i de generació de coneixement que pugui ser transferit a tot el sector.

Quins altres projectes donen suport?

El Impiva ha donat suport també a projectes d'innovació organitzativa com els 58 projectes sol licitats a través del programa Innoempresa o 40 projectes de contractació de serveis avançats que han estat recolzats mitjançant el programa del Xec Innovació.

D'altra banda, hem donat suport a projectes de Aimplas i ITENE per millorar la seva infraestructura per al realitzar R + D, accions de transferència de tecnologia i foment de la innovació.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico del Embalaje, Transporte y Logística - Itene

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)AsefaveMatelec - IFEMACEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - Nebext27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis