Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La evolución tecnológica del ladrillo tradicional
El maó buit de formigó de Breinco Paisatgisme és un producte únic i atractiu per a construir

L'evolució tecnològica del totxo tradicional

Redacció Interempreses07/01/2009

7 gener 2009

El maó buit de formigó és un producte uniforme, de mesures regulars, resistència i les millors prestacions. Es tracta d'un maó amb tres perforacions per reduir el pes i augmentar l'adherència del morter, amb la mida i format d'un maó tradicional i amb un ample i pes capaç d'agafar-se i col·locar amb una sola mà. La varietat de pigments i arquitectòniques fan que sigui especialment atractiu.

El maó buit presenta planeitat i ortogonalitat en les seves cares el que, unit a la seva uniformitat de calibre, li permet realitzar paràmetres amb acabats de gran perfecció. Es tracta d'una peça d'obra vista hidrofugada amb la qual es pot realitzar tot tipus d'obres de fàbrica resistent o de tancament.

Exemple d'aplicació del maó buit: Riera de Montgat (Barcelona). Eduard Sabater
Exemple d'aplicació del maó buit: Riera de Montgat (Barcelona). Eduard Sabater.

Característiques físiques

Basant-se en els aspectes requerits en la norma UNE-EN 771-3, el maó buit de formigó té la suficient resistència mecànica per assegurar la correcta transmissió de les càrregues i garantir la seva durabilitat. A més, l'absorció de l'aigua per capilaritat d'un maó de formigó és baixa, el que significa poca permeabilitat en la seva cara vista. És transpirable, facilitant l'eliminació de la humitat. No és heladizo i es neteja fàcilment. La seva característica exclusiva és l'absència d'eflorescències.

Pel que fa a l'absorció acústica, els maons de formigó tenen un coeficient d'absorció sonor mitjà molt acceptable en comparació a altres materials.Lestudi maó de formigó actua com amortidor tèrmic, de manera que transmet la calor molt lentament. Per limitar els efectes de les variacions dimensionals d'origen tèrmic cal preveure juntes de moviment, procurant que quedin integrades en l'estètica de la paret. Per a això s'utilitzen armadures prefabricades en les juntes horitzontals de morter per augmentar la resistència a compressió i la rigidesa i evitar així l'aparició d'esquerdes causades per tensions produïdes per dilatacions tèrmiques.

Pel que fa a la resistència al foc, el maó de formigó és un element que conserva les seves característiques estructurals en cas d'incendi. Segons la NBE CPI 96, la resistència al foc d'un bloc de formigó de 15 centímetres és RF90. A més està garantida la resistència del color del maó als raigs ultraviolats ia la climatologia, romanent inalterable al llarg dels anys. Els pigments utilitzats són òxids de ferro totalment innocus per al medi ambient.

La característica exclusiva del maó buit de formigó és l'absència d'eflorescències
La varietat de pigments i arquitectòniques fan que el maó buit resulti especialment atractiu
La varietat de pigments i arquitectòniques fan que el maó buit resulti especialment atractiu.

Sistema de col·locació

Gràcies a la precisió de les seves mesures geomètriques és possible extremar la primesa de la junta vertical i posar amb morter rehundido l'horitzontal, per aconseguir així oferir una aparença de continuïtat horitzontal a l'obra vista. Únicament i per a un correcte aïllament, es recomana segellar les juntes verticals amb ciment cola.

Com que és un maó de formigó hidrofugat, la peça no altera el contingut d'aigua del morter. En conseqüència el morter ha de comptar únicament amb la quantitat d'aigua necessària per a la hidratació correcta de l'àrid i del ciment. És preferible utilitzar morters mixtes de ciment, calç i sorra, ja que proporcionen una millor resistència a l'entrada d'aigua de pluja, més resistència a la paret i una millor adaptació als moviments.

Maó foradat (ref. blanc marbre) al Port Nàutic de Platja d'Aro (Girona)
Maó foradat (ref. blanc marbre) al Port Nàutic de Platja d'Aro (Girona).

Material reciclable

Per a una gestió sostenible dels recursos i els residus, s'han d'utilitzar al màxim els materials a través de reciclat.

El maó buit de formigó es tritura i s'utilitza com una addició que substitueix part dels àrids normalment utilitzats en la fabricació.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAPiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)AsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - Nebext27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis