Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las directivas europeas sobre eficiencia energética, a debate en el II Congreso Nacional de Aislamiento Térmico y Acústico
Gran Bretanya, Alemanya, França i Holanda són els països que s'acosten més a l'objectiu del 9 per cent d'estalvi d'energia el 2016

Les directives europees sobre eficiència energètica, a debat en el II Congrés Nacional d'Aïllament Tèrmic i Acústic

Redacció Interempreses11/12/2008

11 desembre 2008

La segona edició del Congrés Nacional d'Aïllament Tèrmic i Acústic, el lema era 'Qualitat de vida i sostenibilitat en edificació ", va voler presentar, els passats 15 i 16 d'octubre a Madrid, solucions constructives per al compliment dels nous documents bàsics de protecció enfront del soroll i d'estalvi d'energia i aïllament tèrmic. Per aquest motiu, la participació de Rockwool Peninsular en l'esdeveniment es va centrar en "la situació real en què es troben els diferents estats membres de la CEE en relació als seus Plans Nacionals d'Acció d'Eficiència Energètica (NEEAP's)", segons va explicar Jordi Bolea , responsable del departament de Reglamentació Tècnica i Certificació de Productes de Rockwool.
En ocasió del II Congrés Nacional d'Aïllament Tèrmic i Acústic, organitzat per ANDIMAT i AECOR, Rockwool presentar una ponència sobre el nou context normatiu en matèria d'Eficiència Energètica. La xerrada va donar un repàs a les iniciatives dels països de la CEE per donar resposta a les directives EPBD i ESD, relacionades amb l'ús de l'energia.

A causa de la situació de dependència energètica d'Europa i l'existència de compromisos com el Protocol de Kyoto per reduir les emissions de CO 2, així com a l'actual increment en el preu dels carburants, la Comunitat Europea ha vist la necessitat de desenvolupar iniciatives parlamentàries que fomentin l'eficiència energètica. En aquest sentit, la CE va publicar les directives EPBD (any 2002) i ESD (2006). "Arran de la ESD, els Estats membres han presentat els seus Plans Nacionals d'Acció d'Eficiència Energètica (NEEAP's) on es mostren les accions i programes planificats per assolir un objectiu orientatiu nacional d'estalvi energètic del 9 per cent per al 2016" explica Jordi Bolea.

Durant el congrés, en què tindran lloc múltiples ponències, conferències i taules rodones tècniques, es van congregar professionals pertanyents a les administracions, col·legis professionals, promotores, constructores, consumidors i organitzacions empresarials. En la passada edició, més de 550 professionals van participar en el congrés.

Jordi Bolea
Jordi Bolea.

Espanya vs Europa

Els països que, ara per ara, s'acosten més a l'objectiu del 9 per cent d'estalvi d'energia en 2016, convertint-se en referent gràcies a les seves ambicioses polítiques en matèria d'eficiència, són Gran Bretanya, Alemanya, França i Holanda. Segons Jordi Bolea: "Espanya, al costat de Dinamarca i Àustria, es troba en un segon grup de països conscienciats amb la necessitat de reduir el consum energètic, encara que els plans que el Govern ha presentat són poc concrets respecte a les mesures i nivells d'exigència específics ". Davant els dubtes sobre la capacitat d'alguns països de donar compliment als NEEAP's, "els governs haurien de posar més eines financeres, fiscals, tecnològiques i de recerca que influeixin en la potenciació de l'estalvi d'energia", afegeix Bolea.
Marc normatiu recent

- Directiva 2002/91/CE sobre l'Eficiència Energètica dels Edificis (EPBD) que pretén fomentar l'eficiència dels edificis, tenint en compte les condicions climàtiques i particularitats locals així com els requisits ambientals interiors i la relació cost-eficàcia.

- Directiva 2006/32/CE sobre l'Eficiència en l'ús final de l'energia i els Serveis Energètics (ESD), l'objectiu és fomentar la millora rendible de l'eficiència de l'ús final de l'energia.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainMatelec - IFEMAAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis