Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La sostenibilidad arquitectónica significa ahorro a largo plazo
Experts del sector van debatre el passat 7 d'octubre al seminari 'Solucions sostenibles per a l'arquitectura contemporània'

La sostenibilitat arquitectònica significa estalvi a llarg termini

Ricard Arís30/10/2008
En el marc del Cercle de Belles Arts de Madrid, tres experts de les empreses Corus , Alcoa i SFS Intec van debatre sobre la sostenibilitat en el marc de l'arquitectura, dins de les activitats organitzades per la Fundació COAM, Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid.

Atès el fort impacte de l'home en el Medi Ambient, i l'arquitectura un dels seus més sòlides incursions, és preferible minimitzar els seus efectes. Per debatre sobre això, es va reunir a Madrid el responsable de la Divisió FasteningSystems de SFS Intec, Beat Fiechter, al delegat d'Espanya de Alcoa Architectral Products, Frederic Mignon, i l'arquitecte i responsable de sistemes fotovoltaics de Corus SLU, Marcello Ranieri.

El seminari, conduït per Alejandra Delgado, de Cors, i supervisat pel Màrqueting Manager d'aquesta mateixa empresa, Joachim Wolke, va començar amb la intervenció de Beat Fiechter, qui va intervenir per parlar de la fiabilitat de les fixacions per a la durabilitat de les construccions arquitectòniques . Va explicar que la corrosió és un dels principals problemes de la construcció i que es produeix sovint al nostre país a causa de l'ús de materials barats. Fiechter recomanar encaridament la utilització de materials inoxidables en la construcció, que tot i tenir un preu superior, són a llarg termini més econòmics.

El debat va posar de manifest que la correcta elecció dels materials pot ajudar a minimitzar els efectes de la construcció en el Medi Ambient...
El debat va posar de manifest que la correcta elecció dels materials pot ajudar a minimitzar els efectes de la construcció en el Medi Ambient.

Tot això es produeix a causa del manteniment. Mals materials, més barats, impliquen al seu torn un major despesa en reparacions, habitualment en un breu període de temps, que a causa de la corrosió que provoquen un sol baixar d'entre un i dos anys. Fiechter va recordar que els materials inoxidables, en canvi, són més duradors, eviten perjudicis al Medi Ambient i no requereixen un manteniment tan prolongat.

Beat Fiechter va culminar la seva participació recordant als presents que la combinació de bons components és necessària per a l'estalvi energètic, així com la col laboració entre fabricants, arquitectes, projectistes i inversors. Només així, va assegurar, es podrà realitzar una arquitectura sostenible. Va admetre també la dificultat que això es produeixi, però no va voler tot i això renunciar a la idea, argumentant que s'ha de tendir a això, caminant pas a pas cada dia.

Invertir en innovació, un pas imprescindible

El següent a intervenir va ser Frederic Mignon, Delegat d'Espanya de Alcoa, que va començar la seva exposició parlant de l'estratègia de sostenibilitat 2020 de la seva empresa. Alcoa ha rebut en els últims anys un total de 30 premis de sostenibilitat, entre els quals hi ha 'L'empresa més sostenible' o 'Empresa més ètica del món 2008'. Mignon va recordar que l'empresa a la qual respresenta ha realitzat una inversió de 4 milions d'euros per reduir les emissions de gasos hivernacle de les seves fàbriques, a més de destacar el reciclatge de l'alumini.

Precisament d'aquest material són Reynobond i Reynolux, dos productes que Alcoa fabrica i que Frederic Mignon va presentar durant bona part de la seva exposició. Les va definir com xapes metàl·liques d'alta resistència a la corrosió i als ultraviolada, ideals per tant per a una construcció sostenible per a la Naturalesa. Mignon, prosseguint la telebotiga en què sovint es converteixen aquests actes, va destacar els avantatges de la utilització de façanes ventilades i de l'alumini en la construcció, donat aquest últim és 100 per cent reciclable.

Per finalitzar, Marcello Ranieri, arquitecte i responsable de sistemes fotovoltaics de Corus SLU, va parlar en la seva intervenció de la 'Estètica i Funcionalitat en l'Arquitectura Sostenible'. Amb humilitat, Ranieri va començar reconeixent de l'companyia que "potser no siguem els més sostenibles, però almenys ho intentem", afirmació que desconeixem si anava dirigida als 30 premis de Alcoa o als nuls esforços que fan moltes de les empreses del mercat.

Malgrat això, Ranieri va destacar que Corus utilitza l'alumini donat el seu alt nivell de reciclatge i perquè és comú, lleuger, de llarga durada i que no requereix manteniment. Aquesta companyia realitza l'anomenat sistema Kalzip (Kaiser Aluminium + Zipping), el qual es realitza en l'obra, aconseguint reduir d'aquesta manera el consum de gasolina que suposa el transport de materials.

Ranieri va destacar que els aliatges d'alumini que realitzen són 100 per cent reciclables, redueixen al mínim les pèrdues d'energia dels edificis i, d'aquesta manera, ajuden a l'aïllament calorífic i acústic. Entre altres obres, Corus s'ha encarregat de les cobertes ondulades de la T-4 de l'aeroport de Barajas.

Marcello Ranieri, de Corus...
Marcello Ranieri, de Corus, va parlar sobre 'Estètica i Funcionalitat en l'Arquitectura Sostenible' i defensar l'ús d'alumini pel seu alt nivell de reciclatge.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpain

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis