Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Éxito de asistencia en el ‘II Seminario de Composites Poliméricos en la Construcción’
Més de 70 persones van participar al seminari monogràfic, organitzat per Aimplas

Èxit d'assistència al 'II Seminari de Composites Polimèrics en la Construcció'

Aimplas, Institut Tecnològic del Plàstic14/10/2008

14 octubre 2008

Més de 70 persones van assistir al II Seminari dels Composites Polimèrics en la Construcció organitzat per Aimplas (Institut Tecnològic del Plàstic) i Aesicom (Agrupació Espanyola d'Indústries de Composites) els passats dies 21 i 22 de maig al Parc Tecnològic de Paterna (València ), amb l'objectiu de donar a conèixer les últimes tecnologies i tendències en materials plàstics per a la construcció.
Els diferents ponents van tractar temes relacionats amb legislació, matèries primeres, materials compostos, etc
Els diferents ponents van tractar temes relacionats amb legislació, matèries primeres, materials compostos, etc.

Aquest esdeveniment va ser organitzat amb la col·laboració de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació, l'Impiva, i Redit, i patrocinat per les empreses MEL Composites i MATV, que van tenir l'oportunitat de presentar als assistents els seus productes en materials compostos.

El Seminari va ser inaugurat pel director general de l'Impiva, Daniel Moragues, que va destacar l'àmplia aplicabilitat horitzontal d'aquests elements i el seu elevat component tecnològic "el que suposa una oportunitat de privilegi per a la tecnificació dels sectors tradicionals i una via oberta per a accedir a nous mercats ".

Un seminari per a arquitectes, enginyers i professionals de la construcció

Aquesta trobada tècnic va tenir com a finalitat presentar els avantatges d'utilitzar compostos polimèrics per a arquitectes, enginyers, prescriptors i empreses de composites i construcció que, d'una o altra forma, estan involucrades en el sector. Aquests nous materials estan guanyant terreny als tradicionals, ja que les seves propietats s'ajusten als requisits essencials de producte exigits en la nova directiva europea de la construcció oferint a més com a característiques principals el seu baix pes, alta rigidesa o resistència a la corrosió, així com altres més específiques com aïllament acústic i tèrmic, dos dels requeriments de la nova directiva europea de la construcció.

Els composites polimèrics estan guanyant terreny als materials tradicionals, complint els requisits essencials de producte exigits en la nova directiva europea de la construcció

El II Seminari dels Composites Polimèrics en la Construcció es va estructurar en 6 àrees temàtiques:

- Legislació / normalització / certificació.

- Proveïdors de matèries primeres específiques del sector.

- Fabricants de productes per a construcció en materials compostos.

- Empreses constructores que utilitzen composites.

- Noves tendències.

- R + D + i

Per analitzar cadascuna d'aquestes àrees, es va comptar amb la participació de ponents de reconeguda vàlua en l'àmbit del seminari com: Acciona Infraestructures, Pedelta, José Antonio García, AENOR, multiforme Piscines, Fibrotec Materials Compostos SL, Urjato SL, Absar Industrial SL , Ferro Spain SA, CDTI, Sika, SA, Ashland Chemical Hispania SA, Owens Corning Fiberglas España, SA, EUCIA, Universitat Politècnica de València, i Eurofiber SL

Reforç estructural mitjançant materials compostos

Durant el II Seminari dels Composites Polimèrics en la Construcció, Ana Irene Ortega de Sika analitzar les aplicacions de materials compostos com reforços estructurals.

Les causes que provoquen la necessitat de reforçar una estructura arquitectònica són diverses. Una d'elles és l'increment de les càrregues actuants en l'estructura, tant per canvis d'usos (per exemple un edifici d'habitatges que es transforma en un hotel) com per la instal·lació de maquinària pesada (la col·locació d'una premsa en una estructura que no estava dissenyada per suportar), o per l'augment en el nivell d'activitat d'una estructura (per exemple l'augment del trànsit en un pont vell.

La necessitat de reforçar una estructura també es produeix per defectes del projecte o de l'execució. Per exemple, quan les dimensions dels elements estructurals són insuficients (no es té en compte xapes de plom en sales de raigs X, que pel seu pes requereixen ser tingudes en compte per dimensionar bigues, pilars, forjats, etc.), O l'armadura és insuficient o malament col·locada (els ferrallista es van oblidar de posar algunes de les barres d'acer), o també perquè la disposició dels elements estructurals no és correcta (es va canviar la situació dels pilars sobre la que hi havia als plànols.) La necessitat de reforçar una estructura es produeix a més per l'ús de materials de baixa qualitat (el formigó no arriba a les resistències indicades en projecte per un curat defectuós, efecte de la segregació, etc.)

Els reforços estructurals són també necessaris quan es produeixen canvis en la pròpia forma de l'estructura per l'obertura de buits en forjats (construcció d'escales, buits d'ascensors, col·locació de canonades, etc.) I quan s'eliminen pilars o murs de càrrega, amb augment de llums de càrrega (reformes d'habitatges, naus industrials, obertura de buits per ascensors i escales, etc.).

Ana Irene Ortega, de Sika, va analitzar les aplicacions de materials compostos com a reforços estructurals
Ana Irene Ortega, de Sika, va analitzar les aplicacions de materials compostos com a reforços estructurals.

Els reforços es requereixen a més quan es produeixen danys en l'estructura tant per impactes sobre l'estructura (per exemple l'impacte de vehicles contra els pilars d'un pont), com per incendis (com l'incendi d'un cotxe en un garatge que afecta els pilars adjacents i forjat reticular) o per corrosió i pèrdua de secció de les armadures del formigó (estructures en contacte amb el mar o pròximes a ell com molls de càrrega, o elements en ambients molt humits).

Finalment, l'ús de reforços és necessari quan es requereix millorar les condicions en servei mitjançant la reducció en la tensió de les armadures (armadures molt tensionades que provoquen fissures.), La disminució en les deformacions i fletxes (forjat amb fletxes grans, i disminució de l'obertura de fissuració (en murs de dipòsits per evitar corrosió d'armadures).

En el seminari es van presentar tres tipus de sistemes de reforços: Sika CarboDur aplicats directament en l'obra, tant en edificació com a obra civil, SikaWrap, també aplicats directament en l'obra (resolen la majoria de les necessitats de reforç i rehabilitació d'estructures: impactes , sismes, compressió, tallant), i Sika CarboShear, per al reforç d'elements sotmesos a tallant (bigues, biguetes, lloses, etc.).

A més, en aquest esdeveniment es van presentar exemples de l'aplicació d'aquests sistemes, cas del Pont de Toralla, la Plaça de toros de Benidorm, o el CTW Chemical Planta Muttenz-Basel (Suïssa).

Procediment per a la creació de noves normes

La creació de normativa va ser un altre dels temes del II Seminari dels Composites Polimèrics en la Construcció. Daniel Massó d'Aenor, va parlar del procediment per a la creació de noves normes.

Aenor és una Associació privada, independent i sense ànim de lucre, reconeguda en els àmbits nacional, comunitari i internacional. Reconeguda per la legislació com (únic) organisme de normalització a Espanya, compta amb gairebé 200 comitès de normalització actius, i més de 27.000 normes publicades.

Segons l'exposat durant el seminari, l'estat actual de les normes de compòsits és el següent: a nivell espanyol només l'adopció o ratificació de normes europees o internacionals. A nivell europeu les normes sobre composites són: AECMA-Aeroespacial, Ceramic composites, Norma harmonitzada de resistència química de dipòsits, Laminats (HPL) i fusta-plàstic (WPC), Perfils, designació i requisits, Propietats mecàniques, físiques.

Per proposar noves normes és necessari dirigir-se a un organisme de normalització (Aenor). Abans d'anar s'ha de: tenir clar el que es vol normalitzar (requisits, mètodes d'assaig, mostratges, etc.), Identificar agents sectorials (associacions, fabricants, laboratoris, etc.), I identificar documentació de partida (documents sectorials, altres normes, especificacions, etc.).

L'objectiu del seminari era mostrar les últimes tecnologies en materials plàstics per a la construcció
L'objectiu del seminari era mostrar les últimes tecnologies en materials plàstics per a la construcció.

Restauració de façanes i edificis amb composites polimèrics. Capes de trànsit

Un altre dels temes tractats durant el II Seminari dels Composites Polimèrics en la Construcció va ser el de les capes de rodament. Les capes de rodament es troben a la part superior del ferm, en contacte directe amb els vehicles, màquines elevadores, vianants, etc. sotmeses a l'acció dels agents atmosfèrics quan es troben a l'exterior.

Per fer una correcta elecció del revestiment, s'han d'analitzar els requisits exigits: impermeabilitat, resistència a l'abrasió ia l'impacte, resistència als agent químics, seguretat en el rodolament, resistència a les condicions atmosfèriques, etc.

Els problemes que es poden trobar en les superfícies habituals són fissures i esquerdes (formigó), oxidació (metall) i juntes trencades o desgastades.

Durant l'esdeveniment es va donar a conèixer el Sigma Coltura, un revestiment de tres components: resina epoxy lliure de dissolvents, enduridor de poliamines, i càrregues minerals.

Les propietats d'aquest revestiment són l'excel·lent duresa, durabilitat, i elasticitat a l'impacte ia l'abrasió, la impermeabilitat als líquids, bones propietats antilliscants, i molt bona resistència al cracking. A més aquest revestiment és transitable a les 16 hores, permet trànsit a les 40 hores, i té bona resistència a productes químics.

Els avantatges del Sigma Coltura per a sistema de rampes són les següents: és antilliscant, fins i tot quan la superfície està humida, per la seva propietat NIVELLANT el producte (amb la barreja mineral aconsellada) no despenja en superfícies inclinades, dissimula perfectament els defectes del formigó (efecte matalàs), és transitable a les 16 hores i permet trànsit a les 40 hores, i té un preu competitiu enfront d'altres solucions.

En l'esdeveniment també es van presentar els avantatges de Sigma Coltura per a sistemes taulers de ponts, passarel metàl·liques i cobertes de vaixells. Amb una única aplicació el producte actua com, impermeabilitzant, anticorrosiu i capa de trànsit, ia més presenta una excel lent resistència a l'abrasió i al desgast.

Daniel Massó, d'Aenor, va parlar de la creació de normatives en el sector de la construcció
Daniel Massó, d'Aenor, va parlar de la creació de normatives en el sector de la construcció.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Asociación Española de Normalización y Certificación
Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial
Sika, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpainRebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis