Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nueva planta de Prado TM para estructuras de perfil laminado en caliente en Cubillos del Sil
La companyia va inaugurar les seves noves instal·lacions amb més de 6.500 metres quadrats per a la producció

Nova planta de Prado TM per a estructures de perfil laminat en calent en Cubillos del Sil

Redacció Interempreses22/06/2008

22 juny 2008

La nova fàbrica de Prado va ser inaugurada el passat 20 de maig al polígon industrial del Bayo, en Cubillos del Sil, a 10 quilòmetres de Ponferrada, Lleó. Durant l'acte d'inauguració, els convidats van poder comprovar 'in situ' el gran pas que Prado Transformats Metálicos ha donat amb la posada en marxa d'aquesta instal·lació, que complementarà a la ja existent a Biscaia.
Exemple del procés de mecanitzat de xapa, als sistemes nous
Exemple del procés de mecanitzat de xapa, als sistemes nous.
Aquest nou projecte de Prado neix fruit de l'estreta relació comercial que des de fa anys manté amb el seu principal proveïdor de perfils laminats en calent, Tallers Mauriz. La planta, aixecada sobre un terreny de 25.000 metres quadrats, té 6.500 metres quadrats destinats al procés productiu i 400 metres quadrats a oficines, on es troben la Direcció i l'Oficina Tècnica, així com els Departaments de Qualitat i Administració.

Prat aposta fort per Lleó

Prado contribueix amb aquesta infraestructura a l'enriquiment de l'economia de la zona, i fomenta la creació de nous llocs de treball. Per aquest motiu, tots els representants dels poders públics li van expressar el seu reconeixement. "Estem molt esperançats en què Prado continuï realitzant inversions a la nostra comarca", comentava Carlos López Riesco, alcalde de Ponferrada. Confirmant les seves paraules, José Luis Ramón, alcalde de Cubillos del Sil, va manifestar que era "un gran motiu d'alegria posar en marxa la nau de Prado". També va afirmar que confiava que "abans que finalitzi 2008 es posin a la venda els 800.000 metres quadrats de la segona fase del polígon industrial 'El Bayo'.

De la mateixa manera, Carlos Martín Tobalina, director general d'Indústria de la Junta de Castella i Lleó, va qualificar la nova planta com "projecte de futur i riquesa", i ha instat totes les administracions a seguir treballant per "generar les variables que ajuden a crear un clima de confiança per realitzar inversions ". Referent a això, Francisco Álvarez, subdelegat de Govern a Lleó, va admetre que, com a representant del Govern d'Espanya, havia de "posar les bases per al desenvolupament", i va reconèixer el mèrit de Prado al "arriscar el seu capital i crear, d'aquesta manera, riquesa ". Va finalitzar la seva intervenció augurant un èxit segur a Prado ja que, com ell mateix va recordar, fa 100 anys va començar com una indústria local i ha prosperat d'una forma més que notòria.

Pel que fa als plans d'expansió de l'empresa, els diferents mitjans de comunicació allà presents es van interessar per si tindrien lloc, i si escollirien Lleó per tirar-. Representants de la companyia van afirmar que, efectivament, Prat té intenció de seguir desenvolupant les seves activitats de fabricació i construcció de Naus i producció de Sitges, així com d'entrar en nous negocis sinèrgics amb els actuals valors. Pel que fa a la ubicació de les futures inversions, han assenyalat que valoren molt positivament aquelles zones en què es donen facilitats per dur a terme els projectes, com ha estat el cas de la fàbrica de PRADO a Ponferrada.

Fernando Fernández, director de la fàbrica, durant l'acte d'inauguració
Fernando Fernández, director de la fàbrica, durant l'acte d'inauguració.

Els avantatges del 'perfil laminat en calent' i el seu procés de fabricació

En la nova planta industrial de Prat a Ponferrada es transformen inicialment 10.000 tones, encara que la seva capacitat pot superar les 30.000 en funció de les necessitats. Els avantatges de les estructures a 'perfil laminat en calent' radiquen en l'aprofitament de perfils normalitzats estàndard, molt coneguts i emprats per la majoria de les enginyeries i els estudis d'arquitectura en el disseny i càlcul dels seus projectes. Precisament aquesta característica, amb els seus unions cargolades, fa possible que el seu disseny, fabricació i muntatge s'executin en terminis molt curts. Aquest tipus d'estructures són les que millor s'adapten a edificis industrials de petites llums, naus niu, frigorífiques o edificis singulars amb bigues corbes.

El cicle de fabricació comença amb la recepció i descàrrega del material, i posteriorment es porta a la granalladora per realitzar el procés de neteja. A continuació, es treballa en paral lel en dues zones: la zona de mecanitzat de bigues i la zona de mecanitzat de xapes. A la primera, es porta a terme el tall i trepant de les bigues, en la segona, el punxonat, trepant i tall de les xapes. Bigues i xapes es traslladen a continuació a la zona d'armat. Després de realitzar l'imprescindible control de qualitat, tenen lloc la soldadura i la pintura. Finalment es procedeix a la càrrega dels materials per al seu transport a l'obra pertinent.

Aprofitament geotèrmic i energia fotovoltaica

D'acord amb el compromís de Prado amb el medi ambient i l'eficiència energètica, la nova planta de producció compta amb una instal lació d'energia geotèrmica dissenyada per la firma gallega TerraTerm. Aquest sistema de climatització aprofita la calor procedent del subsòl a través de bombes geotèrmiques situades a 150 metres de profunditat, que retornen l'aigua a 16 graus centígrads. S'aconsegueix així un 75 per cent d'estalvi energètic, tant en calefacció com en aigua sanitària. L'objectiu és generar uns 50 quilowatts tant de calor com de fred. Aquest procés és possible gràcies als 15 graus existents a 100 metres de profunditat, que augmenten 1 grau cada 30 metres. D'aquesta manera resulten innecessaris suports tèrmics suplementaris.

D'altra banda Prado, a través de Prado Energies Renovables, l'empresa del grup dedicada a la promoció d'energia solar fotovoltaica, larà en els propers mesos la seva pròpia central solar fotovoltaica sobre la coberta de 5.000 metres quadrats de la nau industrial. Amb aquesta implantació, s'aconseguirà una producció anual de 0,35 megawatts.

Més de 150 persones van acudir a l'esdeveniment entre autoritats públiques, empresaris, enginyeries, constructores, clients i periodistes...
Més de 150 persones van acudir a l'esdeveniment entre autoritats públiques, empresaris, enginyeries, constructores, clients i periodistes.

Empreses o entitats relacionades

Meeting y Salones, S.A.U. - Salón Internacional de la Logística

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMAPiscinaSpainRebuild Rehabilita - NebextAsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis