Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Impulsan un registro de empresas que certifiquen y auditen las obras

Impulsen un registre d'empreses que certifiquin i auditin les obres

17/03/2008

17 març 2008

El Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona i Comarques , amb la col·laboració de la Cambra Oficial de Contractistes d'Obres de Catalunya, advoca per la creació d'un registre d'empreses constructores que certifiqui i auditi periòdicament que compleixin amb les condicions en matèria de prevenció de riscos. Aquesta és la principal conclusió extreta de la jornada 'La responsabilitat de l'empresari davant els accidents laborals', on es va exposar el passat mes de gener fins on arriba la responsabilitat del constructor en matèria d'accidents. La trobada es va dur a terme a la seu de la Cambra de Comerç de Barcelona a la Casa Llotja de Mar Va ser presidit Joan Santaularia, President de la Comissió de Construcció de la Cambra de Comerç, i el president del Gremi de Constructors de Barcelona i Comarques, Néstor Turró. Van participar en la jornada els magistrats del Tribunal Suprem Ignacio Sierra, de la Sala Primera, Carlos Granados, de la Sala Segona del Penal i Xavier O'Callaghan, de la Sala Primera del Civil.
Durant la seva intervenció, Ignasi Serra, Magistrat de la Sala Primera del Tribunal Suprem, va qualificar de "problema d'Estat" la sinistralitat laboral i ha afirmat que "la seva eradicació demana la implicació de totes les administracions, tant l'estatal, autonòmiques, com les locals, així com també la de justícia ". Serra va afegir que és necessari "un canvi d'actitud d'empresaris i treballadors per aprofundir en la millora de les dades de sinistralitat al país". Els tres magistrats van coincidir en la necessitat de recórrer el mínim a la via penal per la sinistralitat laboral, amb l'excepció de "casos extrems". En aquest sentit Serra ha advocat per "utilitzar amb cautela l'ordre penal" i que sigui la jurisdicció civil la que resolgui. Per la seva banda, Carlos Granados va considerar que "de vegades s'abusa de la via penal, perquè és més àgil i espanta més".
Néstor Turró, president del Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona i Comarques, va manifestar que "la lluita contra la sinistralitat exigeix anar un pas més enllà de l'imperatiu legal". Per aquesta raó ha advocat per l'adopció de mesures com "la verificació de l'ajust dels projectes d'obra a les disposicions que estableix la legislació, la realització d'un control efectiu de la qualitat dels estudis i plans de seguretat i salut d'aquests projectes i la creació d'un grup especialitzat en prevenció de riscos en la construcció en el si de la Inspecció de Treball, format per inspectors i subinspectors amb una formació adequada i suficient ".
Les dades del Departament de Treball mostren una evolució positiva de la sinistralitat en el sector de la construcció a Catalunya. Atenent a l'índex d'incidència de sinistralitat laboral, és a dir, el nombre d'accidents per cada 100.000 persones afiliades a la Seguretat Social, es va reduir en un 4 per cent el 2007.
Carlos Granados, Ignacio Sierra...
Carlos Granados, Ignacio Sierra, Fernando Valdivia i Xavier O'Callaghan en la jornada 'La responsabilitat de l'empresari davant dels accidents laborals'.

Empreses o entitats relacionades

Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona
Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona i Comarques

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)AsefavePiscinaSpainMatelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis