Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Posición de la industria ante el cambio climático
Sectors industrials apel·len a les institucions europees a mantenir una indústria forta i competitiva en la lluita contra el canvi climàtic

Posició de la indústria davant el canvi climàtic

21/01/2008

21 gener 2008

Les associacions representants dels sectors, siderúrgic, químic, refinació, paper, ciment, calç i derivats, ceràmica, i maons i teules, que amb un facturació conjunta de més de 100.000 milions d'euros generen el 20 per cent del Producte Industrial Brut d' l'economia espanyola i més de 500.000 llocs de treball directes, recolzen l'objectiu de la Comissió Europea de liderar els esforços mundials per combatre el canvi climàtic ia desenvolupar iniciatives apropiades per aconseguir un acord internacional davant d'aquest repte global. Un conjunt d'associacions vinculades a aquests sectors han elaborat el següent comunicat:
Malgrat el relatiu menor impacte que sobre el canvi climàtic tindrà qualsevol política limitada a l'àrea d'Europa, donem suport a la ambició de la Comissió d'actuar ràpidament i mostrar el camí a seguir. L'èxit en la lluita contra el canvi climàtic només es pot assolir amb les solucions que la indústria pot aportar. Una indústria competitiva i forta és una condició necessària per poder desenvolupar les innovacions i tecnologies necessàries per aconseguir una economia energèticament eficient i amb baixes emissions de CO 2.
Els sectors industrials lamentem el fet que els raonables arguments presentats per la indústria no s'hagin tingut en absolut en consideració en la revisió de l'Esborrany de la Directiva Europea de Comerç d'Emissions (ETS). Com a resultat, les mesures previstes en el dit esborrany suposaran un negatiu impacte en els costos directes i indirectes que llastaran el futur del conjunt de la indústria. Les mesures proposades no proporcionaran millores ambientals globals a causa de que tan sols desplaçaran geogràficament els focus d'emissió de gasos d'efecte hivernacle. En canvi, minvaran dràsticament la competitivitat de la indústria i destruiran centenars de milers de llocs de treball, en lloc d'estimular les solucions promeses per desenvolupar una estratègia energètica eficient i de baixa emissió de carboni. A més, podrien reduir la seguretat del subministrament en indústries tan bàsiques i vitals per a l'activitat econòmica com la de la refinació de petroli.
Per tant, instem a la Comissió a adoptar una estratègia orientada a generar un clima que afavoreixi les inversions i la innovació, garantint d'aquesta manera el desenvolupament competitiu i sostenible de les empreses. La condició principal per això és que, mentre no hi hagi un acord internacional que asseguri que les economies emergents amb les que competim es comprometen a objectius equivalents als nostres, s'assignin de forma gratuïta drets d'emissió de CO 2 a les nostres indústries.
El marc competitiu per a les nostres indústries no pot dependre d'hipotètiques conclusions de futurs estudis i negociacions. És inadmissible per a les decisions d'inversió i no és acceptable que els legisladors considerin la competitivitat de la indústria una prioritat de segon ordre. Els ciutadans europeus necessitem una estratègia baixa en carboni que sigui satisfactòria, no una ideologia de carboni que danyi la competitivitat d'Europa. És hora de recordar a les institucions comunitàries que una indústria europea competitiva és essencial per al desenvolupament econòmic, el creixement de l'ocupació i per aportar solucions al repte del canvi climàtic.
Apel·lem solemnement a la Comissió a reconsiderar la seva posició i equilibrar la seva proposta davant el Consell i el Parlament Europeus.
Associacions signants del comunicat:

ANCADES: Associació Nacional de Fabricants de Cales i derivats d'Espanya

AOP: Associació Espanyola d'Operadors de Productes Petrolífers

ASCER : Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles, Paviments i Ceràmica

ASPAPEL : Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró

FEIQUE : Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola

Hispalyt : Associació Espanyola de Fabricants de Maó i Texas

OFICEMEN : Agrupació de Fabricants de Ciment d'Espanya

UNES: Unió d'Empreses Siderúrgiques

Empreses o entitats relacionades

Agrupación de Fabricantes de Cemento de España
Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos
Asociación Nacional de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón
Federación Empresarial de la Industria Química Española
Hispalyt - Asociación Española de Fabricantes de Ladrillos y Tejas de Arcilla Cocida

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMAAsefavePiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis