Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Rockwool favorece el ahorro de energía con medidas que reducen hasta un 27% el gasto en aire acondicionado en verano

Rockwool afavoreix l'estalvi d'energia amb mesures que redueixen fins a un 27% la despesa en aire condicionat a l'estiu

30/08/2007

30 agost 2007

Més d'un milió d'aparells d'aire condicionat i sistemes de refrigeració en llars es len cada any a Espanya. Totes aquestes instal·lacions fan créixer en un 45 per cent el consum energètic a l'estiu i augmenten les possibilitats de patir una saturació de la xarxa elèctrica. "L'increment en l'ús de l'energia elèctrica a l'estiu, particularment pel que fa a la utilització dels sistemes de climatització, és inevitable, encara que existeixen mesures per controlar", assegura Jordi Bolea, responsable del departament de Reglamentació Tècnica i Certificació de Productes de Rockwool . Bolea explica que "És essencial per estalviar energia en aire condicionat un òptim aïllament de l'habitatge. Per a això, hi ha resolucions passives d'estalvi".
D'entre aquestes mesures destaquen l'aplicació de l'espessor d'aïllament òptim segons les condicions climàtiques de cada zona, la qual cosa contribueix a reduir la pèrdua tèrmica a través de la part envolupant de l'edifici. Amb una inversió addicional en aïllament de 6 /m2 es poden reduir fins a en un 27 per cent els costos en la factura elèctrica. Finestres de doble acristalamiento, a més de la col·locació de tendals o persianes en aquelles finestres que reben els rajos del sol directament. Reduir la infiltració per finestres i portes segellant-les amb atenció sobretot al voltant de juntes, cantonades i materials que ocasionen elevades pèrdues energètiques.
Així mateix, es poden aplicar altres mesures útils per aconseguir l'estalvi energètic que incideixen directament en l'aparell d'aire condicionat. En aquest sentit, en comprar un nou aparell de climatització és indispensable comprovar l'etiqueta d'eficiència energètica, certificat obligatori en productes d'ús domèstic com ara electrodomèstics, que marca el nivell d'eficiència i consum energètic d'aquests. Netejar o reemplaçar amb regularitat els filtres de l'aparell climatització, ja que si estan tapats, el sistema utilitza més energia per a refredar. A més d'un correcte ús, cal mantenir en perfectes condicions el nostre sistema d'aire condicionat. Posar el termòstat i regular l'aire condicionat a una temperatura de 24 º C, ideal per generar benestar i estalviar energia. Cada grau més suposa un 8 per cent d'estalvi. Una ventilació controlada amb l'ús de sistemes de recuperació de calor i aire condicionat garanteix la qualitat de l'aire interior i un limitat consum. Per mantenir la temperatura marcada és necessari no obrir les finestres mentre estigui encès l'aire condicionat.
L'arquitectura bioclimàtica, un nou concepte d'arquitectura que consisteix en el disseny dels edificis tenint en compte el clima i les condicions de l'entorn, permet reduir l'impacte en el medi ambient del consum energètic dels habitatges i fomentar la sostenibilitat. D'acord amb això, l'estudi CTE Plus de Rockwool demostra que només a la Comunitat de Madrid es podrien reduir l'emissió anual de CO2 en més de 44.472 tones. "Ser responsables a l'hora d'utilitzar l'aire condicionat ajuda a millorar el medi ambient, disminuint l'emissió de gasos contaminants. L'estalvi energètic és absolutament imprescindible, si volem reduir la contaminació de l'aire i l'escalfament de l'atmosfera terrestre. L'eficiència energètica s'ha convertit en la major font d'energia "comenta Jordi Bolea." Per aconseguir l'eficiència energètica basada en la reducció del consum d'energia, mantenint els mateixos serveis i fomentant un ús sostenible de l'energia s'han d'introduir polítiques energètiques basades en prioritats més eficaços i sostenibles ", explica el responsable de Rockwool.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefaveMatelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainRebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis