Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La ministra de Vivienda y el presidente de la Femps se comprometen a colaborar para mejorar el acceso a la vivienda de los jóvenes

La ministra d'Habitatge i el president de la Femps es comprometen a treballar per millorar l'accés a l'habitatge dels joves

30/08/2007

30 agost 2007

La ministra de Vivenda , Carme Chacón, i el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Heliodoro Gallego, van presentar el passat dia 28 la guia "Llei de Sòl i governs locals", una publicació elaborada conjuntament entre les dues institucions que té com a objectiu la divulgació i difusió de la nova llei entre els ajuntaments espanyols. Així mateix, en una reunió prèvia, els dos responsables van acordar treballar "colze a colze" en iniciatives que facilitin l'accés dels joves a l'habitatge, tant en règim de lloguer com en propietat. Al costat de la guia, el Ministeri d'Habitatge i la Femp han acordat organitzar quatre jornades divulgatives de la llei, que va entrar en vigor l'1 de juliol, en diverses ciutats durant aquest any dirigides a electes locals i tècnics municipals.
Chacón ha assenyalat que la nova llei és una "norma progressista" que acaba amb el "tot urbanitzable" de l'anterior llei del PP i que introdueix la novetat important d'establir una reserva mínima d'un 30 per cent del nou sòl residencial per a habitatge protegit, una qüestió que va ser deixada totalment de banda pel Govern del PP. La titular d'Habitatge va denunciar que la llei del PP "concebia el sòl com un recurs merament patrimonial i no com un element per garantir el dret constitucional a l'habitatge". Així mateix, ha criticat que la llei del 98 va suposar un encariment del sòl del 500 per cent i un increment del preu de l'habitatge del 150 per cent. També va subratllar que la llei elaborada pel PP no feia "referència a la protecció del medi ambient, ni establia una reserva mínima de sòl per a habitatge protegit i assequible".
Per contra, segons la ministra, la nova llei aprovada pel Govern és la normativa de sòl que ha aconseguit el major acord i consens parlamentari de la democràcia ia més "posa fi a l'opacitat", ja que "els plans d'urbanisme tenen d'incloure un resum senzill de les novetats que introdueixen i seran públics i accessibles a Internet ". Així mateix, ha indicat que "s'ha d'anotar en el Registre de la Propietat quin sòl està destinat per a habitatge protegit", per evitar fraus. Chacón va qualificar de "paradoxa" que la Comunitat de Madrid digui que la nova Llei de Sòl envaeix competències autonòmiques, "quan ha comptat amb el suport de tots els grups del Congrés, inclosos els nacionalistes, amb l'única excepció del PP". I resulta més paradoxal encara, quan Rajoy ha demanat en repetides ocasions que "l'Estat recuperi les competències urbanístiques". Al seu torn, la titular d'Habitatge va agrair al president de la Femp "la seva plena disposició i la seva col·laboració" per fer aquesta Llei comprensible per als municipis, a través d'aquesta nova guia i va assenyalar que les dues institucions s'han emplaçat a seguir treballant perquè la Llei doni el més aviat possible els seus fruits, en la forma d'un urbanisme respectuós amb el medi ambient i per als ciutadans.
En el torn de respostes als mitjans, Carme Chacón va subratllar que la prioritat del ministeri serà facilitar l'accés dels joves a l'habitatge i va anunciar que la trobada amb la Femp serà el primer d'una sèrie de contactes que mantindrà amb els representants del sector de la intermediació, promotors, empresaris, sindicats i els propis joves. "Hem aconseguit donar als joves el major grau de formació de la nostra història, tenim la taxa d'atur de joves més baix de la democràcia i estem convertint l'ocupació temporal en estable, l'assignatura pendent ara és facilitar l'accés a l'habitatge", comentar.
En l'actualitat les dades reflecteixen que el 80 per cent dels joves volen emancipar-se i ho farien si el lloguer fos més barat. No obstant això, la ministra va apuntar que el 60 per cent dels joves creuen que en aquests moments resulta igual de car pagar una hipoteca d'anar de lloguer i que les característiques dels habitatges de lloguer no són les adequades pel que fa a qualitat. Aquestes qüestions seran abordades en l'esmentada ronda de contactes que la ministra va a mantenir amb els agents implicats. En aquest sentit, Chacón va anunciar que el Govern està estudiant diverses mesures per fomentar el lloguer entre els joves dirigides tant als llogaters com als propietaris i que seran donades a conèixer el proper mes d'octubre. "L'objectiu és que els joves puguin desenvolupar el seu projecte independent de vida i es converteixin en motor de creixement econòmic i social", va assegurar.
En aquesta línia, la ministra ha apuntat que el Govern està estudiant la possibilitat de recuperar les deduccions fiscals a l'inquilí que al seu dia va suprimir l'anterior Govern del PP. I va explicar que actualment els propietaris que lloguin habitatges a menors de 35 anys estan exempts de tributar, gràcies a la reforma de l'IRPF aprovada pel Govern socialista.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

PiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - NebextCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis