Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Knauf Insulation participa en el Proyecyo PREI para demostrar la importancia del aislamiento

Knauf Insulation participa en el Proyecyo PREI per demostrar la importància de l'aïllament

20/01/2014

20 de gener de 2014

L'Associació Nacional d'empreses de Rehabilitació i Reforma (Anerr) va ser l'encarregada de dur a terme aquest Projecte Prei per demostrar a la societat la importància de la rehabilitació energètica dels edificis. El projecte, que va comptar amb la participació de Knauf Insulation, va consistir en la rehabilitació integral d'un edifici valorant així la millora de la seva eficiència energètica després de la seva remodelació.

L'edifici triat per a la rehabilitació compartia les característiques de l'edifici mitjà espanyol, un bloc de cases construït abans dels 70 i que no comptava amb l'aïllament necessari segons l'actual Codi Tècnic d'Edificació (CTE). L'edifici situat al barri de Fuencarral a Madrid (zona climàtica D3), posseeix dues façanes orientades al Nord i a l'Oest i dues plantes destinades a habitatges. La coberta és un terrat transitable a la qual s'accedeix des d'una torrassa, el tancament no comptava amb cap tipus d'aïllament i les instal·lacions de climatització i refrigeració es van implementar després de la seva construcció.

A més, per obtenir els millors resultats en el projecte es va realitzar un estudi previ per conèixer els punts pels quals es perdia l'energia a l'edifici i després de les obres es va realitzar un estudi per valorar les millores energètiques realitzades i el seu corresponent cost.

Knauf Insulation, com a empresa capdavantera del sector de l'aïllament i soci d'Anerr, ha participat en la millora de l'aïllament tèrmic i acústic d'aquest projecte. Exactament, els productes de Knauf Insulation s'han utilitzat en diferents zones de l'edifici com: els trasdosados mitgers, el fals sostre de la planta baixa, la façana i la coberta de l'edifici i de la torrassa.

Rehabilitació d'un edifici d'habitatges per Aneer
Rehabilitació d'un edifici d'habitatges per Aneer.

En els trasdosados mitgers de l'edifici Knauf Insulation va instal·lar 76 m² d'Ultracoustic R de 70 mm d'espessor i 15 m² d'Ultracoustic P de 30 mm d'espessor. Ultracoustic és un producte fabricat específicament per trasdosados i envans interiors, la seva estructura porosa i els seus filaments retenen fortament l'aire per proporcionar l'aïllament tèrmic i acústic idoni en divisòries i tancaments verticals. Aquestes característiques idònies per a l'aïllament d'habitacles d'un mateix edifici van fer que també s'instal·lessin 50 m² d'Ultracoustic R de 70 mm d'espessor en el fals sostre de la planta baixa.

La combinació dels sistemes de STO i de la Llana Mineral de Knauf Insulation van millorar l'aïllament tèrmic i acústic, alhora que protegien l'edifici dels fenòmens meteorològics. En canvi, en la coberta de l'edifici es van instal·lar 90 m² de panells Polyfoam C4 LJ 1250 de Knauf Insulation. Aquests panells són de poliestirè extruido i estan especialment fabricats per a cobertes que destaquen pel seu alt aïllament tèrmic i la seva resistència a la compressió i a la humitat, fonamentals en aquesta part de l'edifici.

Finalment, per aconseguir l'aïllament correcte de la torrassa de l'edifici, Knauf Insulation va instal·lar en l'exterior de la façana 35 m² de panells de Llana Mineral Etics (FKD-S-C1), igual que en la façana de l'edifico complet. En l'aïllament interior de la coberta de la torrassa es van utilitzar 25m² de panells d'encenall de fusta Heraklith de 75 mm d'espessor. Els panells Heraklith ofereixen un aïllament tèrmic i acústic i estan fabricats amb materials ignífugos. A més l'estètica del seu acabat permet no haver de revestir-los.

Amb l'aïllament de Knauf Insulation en el Projecte Prei l'edifici compleix les exigències del CTE sobre eficiència energètica, aïllament acústic, protecció enfront de la humitat i seguretat contra incendis. La millora de l'aïllament de l'edifici permetrà reduir fins a un 55% el consum d'electricitat de l'edifici tal com reflecteixen els estudis de Knauf Insulation en habitatges on s'ha aïllat amb la seva Llana Natural.

Empreses o entitats relacionades

Knauf España

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMACEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefavePiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis