Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Osram da nueva luz a la Capilla Sixtina
7.000 LEDs estalvien un 60% d'energia a una de les obres més excel·lents de la història

Osram dóna nova llum a la Capella Sixtina

Redacció Interempresas13/12/2013

Després de 500 anys, l'emblemàtica Capella Sixtina de Roma es podrà contemplar amb un nivell de precisió únic fins al moment. Osram està equipant la capella amb una tecnologia LED que ofereix millor il·luminació i permet l'òptima conservació de les històriques obres d'art. A més, la nova solució d'il·luminació consumeix un 60% menys d'energia que la instal·lació precedent. “L'art requereix les condicions més exigents en matèria de llum. Els frescs de la Capella Sixtina estan sent sotmesos a les mateixes especificacions que el Museu Lenbachhaus de Munic, molt estrictes quant a il·luminació i conservació, gràcies a la competència d'Osram com a expert integral en il·luminació, que treballa d'acord amb les màximes exigències en la matèria”, ha declarat Peter Laier, director de Tecnologia d'Osram i membre del consell executiu responsable de negoci d'il·luminació general de l'empresa.

Fragmento del sostre de la Capella Sixtina, pintat per Miguel àngel

Fragmento del sostre de la Capella Sixtina, pintat per Miguel àngel.

Al voltant de 7.000 LEDs il·luminaran de forma homogènia la Capella Sixtina a partir del proper any, la qual cosa permetrà mostrar la famosa obra en tota la seva plenitud. L'espectre de color ha estat adaptat amb alta precisió als pigments de color de les pintures dels frescs de Miguel Ángel, sobre una base científica. D'altra banda, s'ha prestat especial atenció a l'adreça de la llum, la qual cosa assegura que la pintura estigui uniformement il·luminada i sense enlluernament per als visitants. Les lluminàries queden fora de la vista de l'observador, sota les finestres, per garantir que el flux de llum vagi en la mateixa adreça que la llum natural. Fins ara, les obres d'art no podien ser contemplades de manera adequada ja que depenia de l'entrada de llum natural, limitada per les restriccions tecnològiques i de conservació.

A més de la qualitat de la llum, la nova solució d'Osram també és significativament més econòmica que el sistema anterior. Encara que el nivell d'il·luminació s'ha incrementat de forma considerable, el consum d'energia per a la il·luminació de la Capella Sixtina s'ha reduït en més d'un 60%. La raó d'això no és només l'aplicació de LED de baix consum, sinó també la minuciosa planificació de la il·luminació realitzada amb gran precisió i aprofitament dels efectes lumínics.

L'aspecte conservacionista, és a dir, la protecció de les obres d'art, ha jugat un paper molt important durant la planificació del projecte: la nova solució LED és molt més suau i acurada que totes les formes artificials de llum alternatives. Amb un nivell d'il·luminació d'aproximadament 50 a 100 lux (prèviament era de 5 a 10 lux), s'assegura que la tècnica pot destriar-se clarament, però ocasionant la mínima deterioració de les creacions artístiques.
Interior de la Capella Sixtina...

Interior de la Capella Sixtina, la construcció de la qual es va realitzar entre 1477 i 1480;  en la volta es poden apreciar pintures al fresc del Judici Universal.

Aquest projecte pilot, denominat LED4Art, està subvencionat pel Programa de Subsidi Europeu per a la Tecnologia d'Informació i Comunicació dins del Programa Marco de Competitivitat i Innovació (CIP-PSP). L'objectiu del programa de subvencions és demostrar noves possibilitats de la tecnologia LED en relació amb l'eficiència energètica i la millora de la qualitat de la llum, i per tant per aconseguir la penetració més ràpida al mercat d'aquesta nova tecnologia. Coordinat per Osram, el projecte compta amb altres socis participants: la Universitat de Panonia, a Hongria; l'Institut per a la Recerca de l'Energia de Catalunya, i les oficines de planificació de Faber Technica a Itàlia.

Comentaris de l'article/notícia

#1 - josep sangerman ramells
05/05/2014 15:55:25
i amb quina temperatura de color il·luminaran els frescs ??

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMAAsefaveRebuild Rehabilita - NebextCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis