Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrega de 11 certificados DAP a empresas azulejeras

Lliurament d'11 certificats DAP a empreses azulejeras

02/12/2013

2 de desembre de 2013

El 29 de novembre es va fer lliurament de les onze primeres certificacions de Declaracions Ambientals de Producte Aenor GlobalEPD a empreses azulejeras, convertint-se el sector azulejero espanyol en un clar referent quant a obtenció d'ecoetiquetas. Les empreses que han rebut el certificat són: Azuliber, Ceracasa, Iberoalcorense, Peronda, Azulev, Ceràmica Ribesalbes, Gayafores, Keraben, Ceràmica Llatina, Asteca i Novogres, que se sumen a les de Rosagres, Porcelanosa, Colorker, Vives i Roca.

L'acte de lliurament va estar acompanyat de la celebració de la jornada ‘DAP: etiqueta de producte per a l'edificació sostenible – resultats projecte Dapcer’, dedicada a les Declaracions Ambientals de Producte (DAP), i la seva utilitat com a eina de comunicació ambiental en la sostenibilitat i l'edificació. La jornada va comptar amb la participació d'experts en la matèria com el cap d'àrea de Seguretat Industrial del Ministeri d'Indústria, José Rodríguez Ferreries; Pere Fullana, director de la Catedra Unesco de Cicle de Vida i Canvi Climàtic; Luis Rodulfo, director general de Cepco; Eliseo Monfort, responsable de l'àrea de Sostenibilitat d'ITC, i Raquel Rodríguez, directora tècnica de Certificació d'Aenor.

Foto de grup després de l'acte de lliurament dels 11 certificats DAP a empreses azulejeras
Foto de grup després de l'acte de lliurament dels 11 certificats DAP a empreses azulejeras.

El sector espanyol de rajoles ceràmiques ha estat un dels pioners en el desenvolupament de declaracions ambientals de producte a nivell nacional i europeu i ara ofereix una eina per als associats de Ascer amb la qual obtenir les etiquetes de forma senzilla i atenent a tota la normativa requerida. Aquesta etiqueta permetrà a la indústria azulejera posicionar-se en àmbit de l'edificació sostenible, element diferenciador i cada vegada més important en la comercialització dels productes en diferents mercats internacionals.

Arran de l'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) de la rajola ceràmica a nivell sectorial, es va iniciar en 2011 un projecte de caràcter sectorial per elaborar una eina informàtica que permetés obtenir Declaracions Ambientals de Producte (DAPs) basades tant en l'ACV de la rajola ceràmica a nivell sectorial, com en paràmetres individuals de cada instal·lació.

DAP és un sistema d'ecoetiquetado europeu de productes del sector de la construcció que permet certificar l'impacte ambiental al llarg del cicle de vida dels productes i el seu procés de fabricació ecoeficient. Concretament, la DAP és una ecoetiqueta de tipus III pionera a Espanya que ja és aplicable en altres països com Noruega, Canadà, Japó, Coreja de Sud, Alemanya, Holanda, Suïssa o França, i està en fase d'instauració a Dinamarca i Itàlia.

L'objectiu de l'eina és facilitar a les empreses del sector l'obtenció d'un distintiu ecològic reconegut a nivell internacional, minimitzant el temps d'obtenció de la DAP i el cost econòmic associat. Aquest projecte és pioner a Europa dins del sector ceràmic, i permetrà que les empreses associades a Ascer puguin obtenir de forma ràpida i econòmica etiquetes ecològiques reconegudes a nivell europeu.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    24/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

Enllaços destacats

PiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis