Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una plataforma digital gestionará la innovación del mueble para impulsar su competitividad

Una plataforma digital gestionarà la innovació del moble per impulsar la seva competitivitat

18/09/2013

18 de setembre de 2013

Les empreses europees disposaran durant els propers mesos d'un sistema integral de gestió de la innovació que els permetrà incorporar als seus processos productius innovacions sense entorpir la seqüència de fabricació, de tal forma que s'estableixi un flux de treball en col·laboració entre empreses amb objectius comuns, segons han explicat els responsables del projecte europeu Bivee (Business Innovation and Virtual Enterprises Environment) en la reunió que conclou avui a València amb la participació de mig centenar d'experts de 7 països de la Unió.

L'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins, Aidima, ha acollit durant dos dies la seva setena trobada internacional per perfilar els detalls de la Plataforma Bivee, que ja des de la seva engegada gestionarà un important volum de coneixement de diferents sectors industrials, recopilats en una macro base de dades amb l'objectiu de generar la inèrcia inicial en els fluxos de treball.

Configurat com el cervell d'aquest sistema d'innovació i producció, aquest 'repositori de coneixement' nodrirà el corrent d'innovació cap als processos de fabricació i possibilitarà una interacció permanent dels actors de la cadena de valor industrial –proveïdors-fabricadors-distribució-consumidors-, que els permetrà progressivament adequar els productes als condicionants del mercat.

Segons els promotors de la iniciativa, es tracta d'una oportunitat per al sector espanyol del moble que comença a donar signes de millora en el seu compte de resultats, especialment guiats per l'activitat exportadora, que s'ha incrementat en els últims mesos de manera significativa, tant en venda a l'exterior de mobles com d'altres productes de fusta.

Finançat per la Comissió Europea, la iniciativa Bivee ha desenvolupat dos projectes pilot, com és el cas del grup italià Loccioni en el sector sanitari, i el de l'empresa valenciana Mobles Romero, que ha aportat la seva estructura per a la definició dels requeriments de gestió de la innovació i l'optimització de determinats processos de producció elaborats per Aidima per al sistema.

Aidima va optar a ser soci del projecte per la seva experiència i coneixement a les àrees de gestió de la innovació i en la millora dels processos de producció, assoliments reconeguts per la Comissió Europea que va nomenar a l'Institut Tecnològic com a Centre d'Excel·lència en R+D.

 

Els membres del consorci europeu Bivee durant la reunió celebrada a la seu d'Aidima
Els membres del consorci europeu Bivee durant la reunió celebrada a la seu d'Aidima.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - NebextAsefave

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis