Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Museo del Prado renovará su sistema de iluminación con el apoyo de la Fundación Iberdrola

El Museu del Prado renovarà el seu sistema d'il·luminació amb el suport de la Fundació Iberdrola

08/07/2013

8 de juliol de 2013

El Museu del Prat durà a terme la renovació integral del seu sistema d'il·luminació amb el suport de la Fundació Iberdrola. Aquest ambiciós projecte, denominat 'Lighting the Prado', contempla la substitució dels actuals llums halògens per altres amb tecnologia led en totes les sales de la pinacoteca. D'aquesta forma, es pretén millorar la qualitat de la presentació i conservació de les col·leccions i desenvolupar al mateix temps una política d'estalvi d'energia i de gestió mediambiental, en el marc del Programa d'Eficiència Energètica del museu. El conveni ha estat presentat avui en el Museu del Prat pel president de la Fundació Iberdrola, Manuel Marín; el president del Real Patronat del Museu del Prado, José Pedro Pérez; i el director del Museu del Prado, Miguel Zugaza. La iniciativa es desenvoluparà al llarg dels propers quatre anys amb la il·luminació de totes les sales d'exposició de l'edifici Villanueva.

La tecnologia que s'utilitzarà permetrà una reducció fins al 75% en el consum elèctric i minimitzarà la despesa en les labors de manteniment, ja que els dispositius led tenen una vida útil de més de 15 anys. Una vegada completada, la nova instal·lació evitarà l'emissió d'unes 500 tones de CO2 a l'any. Així mateix, millorarà les condicions de conservació de les obres -al no emetre radiació UV i infraroja ni tenir becs d'emissió- i d'exposició de la col·lecció, ja que incrementarà la nitidesa de visió, intensificarà els colors i generarà efecte de profunditat sense distorsionar les composicions.

Amb la signatura d'aquest conveni, la Fundació Iberdrola reforça la seva col·laboració amb el Museu del Prado i adquireix la condició de Benefactor. L'entitat ja era des de 2010 membre protector del seu programa de Restauració. Fruit d'aquesta col·laboració, la pinacoteca ha abordat la intervenció d'obres tan rellevants com els retrats eqüestres 'Felipe III a cavall' i 'Margarida d'Àustria a cavall', de Diego Velázquez; 'El Vi de la Festa de Sant Martín', de Pieter Bruegel, el Vell; i la còpia de 'La Gioconda', entre unes altres.

Representants de la Fundació Iberdrola recorrent el Museu del Prado
Representants de la Fundació Iberdrola recorrent el Museu del Prado.

Així mateix, la Fundació Iberdrola va a recolzar la restauració de 'L'Espoli' d'El Greco, la intervenció del qual per part dels especialistes del Museu del Prat també ha estat anunciada avui. La intervenció sobre aquesta obra es durà a terme en els tallers de la pinacoteca, a petició del Cabildo de la Catedral de Toledo. Els treballs previstos inclouran estudis radiogràfics, d'infraroig i ultraviolat, previs a la neteja de la seva superfície, a l'eliminació de vernissos i la consolidació de la capa pictòrica.

L'acord de col·laboració entre el Museu del Prado i la Fundació Iberdrola estableix, a més, la concessió de beques en restauració, dins del Programa de Beques i Ajudes a la Recerca de l'entitat. L'objectiu d'aquesta iniciativa és completar la formació de futurs especialistes i fomentar la recerca en l'àmbit de la restauració.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsefavePiscinaSpainRebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis