Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Doka rehabilita la Escuela Secundaria Braamcamp de Lisboa
Integra diversos edificis amb nombrosos dissenys d'espais i formes en formigó vist

Doka rehabilita l'Escola Secundària Braamcamp de Lisboa

Redacció Interempresas16/05/2013
Doka, multinacional austríaca experta en sistemes i solucions d'encofrat, ha participat en la rehabilitació integral de l'Escola Secundària Braamcamp de Lisboa. L'escola va ser construïda originalment en 1986, i comptava amb cinc pavellons prefabricats estandarditzats, un de central amb una sola planta i altres dos pavellons de quatre pisos. Aquests pavellons s'organitzaven al llarg d'un eix aquest-oest, i es comunicaven per passarel·les cobertes. L'escola existent incloïa també un gimnàs, així com una zona de jocs exterior en un nivell inferior i molt desconnectats dels edificis.
Imagen

El projecte del disseny d'escola nova va ser realitzat per CVDB Arquitectes que va proposar reestructurar la tipologia de pavellons dispersos existent en un sol edifici, connectant totes les construccions d'espais de circulació interior. Les façanes de l'escola es van realitzar amb formigó in situ i elements prefabricats de formigó, amb la finalitat de minimitzar els costos de manteniment. Els panells de formigó van ser acuradament dissenyats per respondre adequadament a l'orientació solar de cada façana. La Constructora de Nafarros va iniciar les obres al maig de 2011 i es van complir els terminis d'execució i pressupost, inicialment previstos.

Carlos Ramos, tècnic comercial de Doka a Lisboa, ha explicat la conjunció de qualitat i contenció del pressupost per fer possible aquest projecte: “Els promotors de la construcció van triar a Doka per la fiabilitat i seguretat de les seves solucions i experiència en obres singulars. Necessitaven sistemes d'encofrat per a geometries molt diferents, rapidesa en l'execució del formigó vist i el material va ser seleccionat pel seu baix cost de manteniment”. Carlos Ramos s'ha mostrat molt content amb la nominació als Premis de la World Architecture News, en la categoria d'Educació.

Imagen

Diferents Solucions Doka per complir objectius

Els sistemes que ha utilitzat Doka per als diferents espais i formes en formigó de l'obra han estat: Encofrat de mur Frameco, Top 50, Dokaflex, cimbra D2 i tauler 3s Ressò. D'aquesta forma, ha estat possible fer realitat un projecte basat en el formigó vist, i el seu implícit baix cost de manteniment. L'encofrat Frameco es va usar per als elements amb disseny estàndard amb taulers de 3 metres. L'encofrat de bigues Doka Top 50 va fer possible les geometries més exigents i variables, fins i tot integrant elements de fusteria en fusta. El sistema Dokaflex es va seleccionar per la facilitat del muntatge i desmuntatge de l'encofrat, i la seva flexibilitat amb la resta del projecte. La cimbra Doka D2 va estar present per a la construcció de les peces de formigó d'1 metre d'ample i 6 metres d'alt. Peces que van servir per construir les torres amb major pes de càrrega en tota la rehabilitació.

Imagen

Els nous edificis estan construïts per funcionar com un enllaç entre els pavellons existents. El programa està concebut com un “carrer per a l'aprenentatge” que recorre els diferents edificis i els seus diferents nivells. Aquestes vies consisteixen en una successió d'espais interiors, oferint variades oportunitats d'aprenentatge informal. El “carrer de l'aprenentatge”, per tant, articula els diversos programes de l'escola. Les vies estan esquitxades amb àrees socials que contribueixen activament a les interaccions entre els estudiants, els diversos programes educatius i la comunitat escolar. L'escola s'estructura entorn d'un espai central obert, una “plaça d'aprenentatge” que expandeix el “carrer de l'aprenentatge” com un espai social central. La relació de la plaça amb les àrees de joc té una forta relació amb el paisatge natural i la topografia. La plaça s'obre com un amfiteatre que es connecta amb els camps de joc situats a la zona nord de la parcel·la. Aquest amfiteatre està per sota de l'edifici de les noves aules, que se sustenta sobre una sèrie de murs de formigó perforats que permeten als estudiants caminar a través d'ells o utilitzar-los com a llocs per asseure's, parlar i jugar.

Empreses o entitats relacionades

Doka España Encofrados, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)AsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpainMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis