Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Bauma 2013 muestra las últimas innovaciones en andamios y encofrados
Major eficàcia, millor organització, més seguretat i complexitat

Bauma 2013 mostra les últimes innovacions en bastides i encofrats

Redacció Interempresas24/01/2013
Com a elements clau en la construcció, les bastides i els sistemes d'encofrat semblen (a primera vista) haver aconseguit la seva maduresa. No obstant això, els fabricants especialitzats sempre troben algun enfocament per seguir innovant i evolucionant. Els fabricants de bastides i encofrats presentaran els últims desenvolupaments en Bauma, Saló Internacional de Maquinària per a Obres, Materials de Construcció i Mineria, Equips i Vehicles per a Obres, que tindrà lloc del 15 al 21 d'abril a Munic.

Major eficàcia

Un important motor de la innovació en el camp de les bastides i els encofrats és augmentar l'eficiència en el muntatge i el desmuntatge, especialment als mercats de mà d'obra intensiva. Davant el context de la forta pressió del cost en la construcció, Peri presentarà a Munic nous components per al sistema d'encofrat de mur Maximo. Segons informa la companyia, els nous elements tornaran a incrementar la diversitat d'aplicació del conegut sistema d'encofrat modular amb la tècnica d'ancoratge de maneig unilateral.

Bauma 2010
Bauma 2010.

L'especialista en encofrats Doka de Maisach ha perfeccionat parts dels seus sistemes d'encofrat de sostre. El nou sistema d'encofrat de lloses Dokadek 30 presentat en Bauma és un sistema d'encofrat manual sense pilars construït en acer lleuger, amb un marc d'acer recobert de pols sinterizado i una placa Xlife. Segons Doka, es caracteritza per garantir una major seguretat, facilitat d'ús i alta velocitat en l'aplicació.

Amb el desenvolupament de la placa d'encofrat de plàstic compost Evermax, el fabricant Ulma vol augmentar la vida útil i la rendibilitat. La nova placa d'encofrat està composta d'un nucli lleuger termoplàstic. Dues capes de reforç garanteixen les propietats mecàniques que corresponen a les de la fusta contrachapada. Les capes superficials en tots dos costats confereixen un acabat net i una separació senzilla. Són resistents a l'abrasió i poden reparar-se fàcilment en cas de deterioració. A diferència de les plaques de fusta contrachapada, les plaques Evermax no absorbeixen la humitat, no es deformen ni es podreixen.

Com ja és tradicional, NOE Schaltechnik de Süssen exhibirà en Bauma nous encofrats i tècniques d'encofrats de formigó. Una de les novetats d'aquest any són les cantonades NOEtop. Estan dissenyats especialment per al seu ús en pous d'ascensors, nuclis d'escala i construccions amb espai limitat. Els desenvolupadors han prestat especial atenció al fet que les cantonades puguin muntar-se i tornar a la posició inicial fàcilment sense haver de desmuntar per a això l'encofrat interior.

Bauma 2010
Bauma 2010.

Millor organització

Eficiència també significa muntar en l'obra només la quantitat d'encofrat i accessoris que sigui necessària. Així mateix, és important reduir al mínim les vies de transport dels elements d'encofrat in situ, sempre tenint en compte la seguretat, la planificació de l'encofrat i el procés de construcció. Per dur a terme la planificació de l'encofrat i la gestió del material en l'obra, el Grup Paschal de Steinach exposarà en Bauma la versió 10.0 del programari Paschal Pla light. Amb aquest programari es poden confeccionar fàcilment esquemes d'encofrat 3D. A tot això s'afegeix la gestió completa del material per al magatzem central i les obres individuals. D'aquest programari hi ha disponible, per primera vegada, una versió local i una versió basada en web. En lloc de comprar el maquinari del servidor, les llicències de programari i les solucions d'assegurament de les dades, l'usuari pot utilitzar l'aplicació en el núvol i paga només si aprofita aquestes prestacions.

Més seguretat

A més de l'eficiència i la logística, la seguretat segueix exercint un paper important en la construcció de bastides i encofrats. Un alt percentatge de les lesions greus i mortals ocorregudes en les obres es deu a les caigudes. Encara que la mutualitat laboral de la construcció certifica que els accidents produïts en el muntatge, el desplaçament i el desmuntatge de les bastides no solen deure's a una falta de material sinó a deficiències en l'organització, els fabricants revisen i perfeccionen contínuament els seus productes des del punt de vista de la seguretat. Per exemple, la Friedr Ischebeck GmbH d'Ennepetal ha analitzat a fons els seus sistemes d'encofrat tenint en compte l'aspecte de la seguretat. Els nous productes i les solucions millorades podran veure's en Bauma.

Bauma 2010
Bauma 2010.

Més complexitat

Molts fabricadores de sistemes de bastides i encofrats es posicionen avui com a proveïdors de sistemes complets. Com a exemple cal citar Harsco Infrastructure. La companyia global creada en 2010 després de la fusió dels tres grups d'empreses Hünnebeck (Alemanya), Patent (EUA) i SGB (Regne Unit) presentarà en Bauma 2013 no només solucions d'enginyeria tècnica, sinó que també exhibirà la seva àmplia oferta de serveis, per exemple en l'àmbit de consultoria, desenvolupament de projectes, logística de l'obra, neteja i reparació, així com formació d'usuaris.

Empreses o entitats relacionades

Firamunich, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)AsefavePiscinaSpainMatelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis