Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Matelec 2012 inaugura la Semana de la Eficiencia Energética
“Ser més eficients és cosa de tots”

Matelec 2012 inaugura la Setmana de l'Eficiència Energètica

Redacció Interempresas22/10/2012
Matelec, Saló Internacional de Solucions per a la Indústria Elèctrica i Electrònica, organitzat per Ifema i que se celebrarà del 23 al 26 d'octubre de 2012, en la Fira de Madrid, ha presentat a l'Auditori del Palau de Cibeles, seu de l'Ajuntament de Madrid, la Setmana de l'Eficiència Energètica, SEE.

Es tracta de la primera campanya nacional de promoció i sensibilització de l'estalvi d'energia, impulsada i promoguda per Matelec, en suport als actuals interessos del sector, que reunirà del 20 al 28 d'octubre els esforços de la indústria, l'administració pública i la societat en general per conquistar el repte 20/2020 de la UE: reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 20%; estalviar el 20% del consum d'energia mitjançant una major eficiència energètica –a més, a cada país el 10% de les necessitats del transport hauran de cobrir-se mitjançant biocombustibles-, i promoure les energies renovables fins al 20%.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: Raúl Calleja, director de Matelec; Fermín Lucas, director general d'Ifema; Antonio de Guindos Jurado, delegat de l'Àrea de Govern de Medi ambient, Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Madrid; Enrique Valer, president del Comitè Organitzador de Matelec i country president de Schneider Electric per a Espanya, Portugal i Hispanoamèrica, i Fidel Pérez Montes, director General de l'Institut de la Diversificació i Estalvi de l'Energia, IDAE.

Així, cal destacar que durant l'acte d'inauguració, presentat per Raúl Calleja, director de Matelec, han intervingut Antonio de Guindos Jurado, delegat de l'Àrea de Govern de Medi ambient, Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Madrid -que ha inaugurat aquest esdeveniment-; Fermín Lucas, director general d'Ifema; Fidel Pérez Montes, director general de l'Institut de la Diversificació i Estalvi de l'Energia, IDAE; Enrique Valer, president del Comitè Organitzador de Matelec i country president de Schneider Electric per a Espanya, Portugal i Hispanoamèrica.

El torn d'intervencions ho ha iniciat Fermín Lucas, qui ha destacat que la presentació es duia a terme en un dels exponents dels conceptes que resumeixen la Setmana de l'Eficiència Energètica com és el Palau de Cibeles. “Iniciem avui a Madrid una aposta de sensibilització ambiciosa, no només de cara al sector professional, sinó també a la societat”, declarava en presentar la SEE. Durant aquesta setmana, Madrid va a demostrar ser “la primera capital en l'ús racional de les energies”, alguna cosa que va a recolzar a Matelec en el seu objectiu de sensibilitzar a la societat, als professionals del sector i a l'Administració en la necessitat d'estalviar energia en pro del medi ambient i de l'economia.

Per la seva banda, Enrique Valer, president del Comitè Organitzador de la fira, ha afegit que la SEE i Matelec van a ser un punt de trobada de tots els sectors que “volem i hem de ser més eficients quant a l'estalvi energètic”. En aquest sentit, es tracta d'un canvi necessari perquè la societat espanyola i la nostra economia creixin en tots els sentits. “El sector elèctric –afegia Valer- té les seves eines i el coneixement necessaris per a això. Ser més eficients és cosa de tots”.

“Aquest tipus d'iniciatives no són només rellevants per a la sensibilització quant a l'eficiència energètica, sinó que són imprescindibles per fomentar l'empresa”, reconeixia el director general d'IDAE. Espanya està dins de l'objectiu europeu 20/2020 de la Unió, “i el primer objectiu de reduir en un 9% el consum inicial d'energia s'ha aconseguit”. Per a això, segons paraules de Fidel Pérez Montes, ha estat i segueix sent imprescindible que les empreses del sector es conscienciïn i col·laborin perquè s'estalviï tant en edificis públics de l'administració, com a ajudar als consumidors a millorar els seus comportaments en matèria d'eficiència energètica. La inversió en aquest sentit de convertir-se en creixement econòmic per a les empreses del sector.

Finalment, el delegat de Medi ambient, Seguretat i Mobilitat, Antonio de Guindos, ha assenyalat que durant aquesta setmana “es mostrarà en viu una ciutat eficient, a través d'espais públics i privats“i mitjançant activitats en tota la capital. L'objectiu és difondre un missatge a favor”de l'optimització dels recursos i el foment de la sostenibilitat, en el marc d'una campanya per promoure els hàbits i pràctiques d'estalvi energètic entre els ciutadans, les empreses i els professionals del tercer sector”. Madrid és una ciutat “eficient, i també oberta, cosmopolita i dinàmica. És la millor opció per experimentar en primera persona l'exercici d'una gestió urbana sostenible, eficient i responsable" assegurava. Així mateix, ha destacat que durant la SEE es podran visitar quatre instal·lacions municipals: el Palau de Cibeles, la Piràmide Solar Fotovoltaica del Parc Juan Carlos I, el Centre de Gestió de la Mobilitat i el Centre de Telecontrol d'Enllumenat i Túnels.

Eficiència Energètica de primera mà

Una vegada finalitzada la presentació oficial, s'ha desenvolupat la primera de les rutes guiades per alguns dels edificis més eficients de Madrid, que es van a dur a terme al llarg de tota la setmana i que mostren de primera mà el compromís de la ciutat amb l'eficiència energètica.

En concret aquesta ruta ha començat pel propi Palau de Cibeles, on s'ha dut a terme una explicació tècnica sobre els sistemes que asseguren una major eficiència energètica a la seu de l'Ajuntament. Com a amfitrió, De Guindos ha explicat com la seu de l'Ajuntament ha estat inclosa, des de principis d'aquest any, en el registre del sistema comunitari de gestió i auditoria mediambientals (EMAS, segons les seves sigles en anglès) i ha obtingut el certificat internacional de la Norma ISO 14001:2004 de gestió ambiental. “L'EMAS reconeix i verifica que en tot el Palau s'actua de manera sostenible i eficient tant en les seves activitats administratives com a culturals, i també en la gestió dels esdeveniments -com aquest- que se celebren en les seves instal·lacions”, concretava el Delegat. A més, va posar com a exemple que, de 2010 a 2011, el consum mensual d'aigua i energia elèctrica per empleat es va reduir un 5,4% i un 7,38%, respectivament, i el de gas natural ho va fer en un 27,19%.

Un altre punt d'interès en el recorregut ha estat l'Hotel EM by Meliá Madrid - emblemàtic edifici Art Decó de Madrid-, fins a on s'ha traslladat tota la comitiva per comprovar in situ la realitat energètica d'aquesta ubicació. En la visita s'ha mostrat i explicat la il·luminació ecoeficient de l'hotel. Allí s'ha mostrat la instal·lació d'il·luminació LEDline de baix consum energètic de la façana de l'edifici, alguna cosa que possibilita un estalvi del 80% i una reducció anual de 38 tones d'emissions de CO2.

Des de la Plaça Santa Ana de Madrid, on es troba l'Hotel EM, els autobusos han seguit el recorregut fins a arribar al Centre de Gestió de la Mobilitat, de l'Ajuntament de Madrid. Aquesta instal·lació, que també es podrà visitar en aquests dies, que el seu objectiu és millorar el control del tràfic, disposa d'un sistema integral que connecta -mitjançant fibra òptica- semàfors, detectors de vehicles, càmeres de control d'accés a les Àrees de Prioritat Residencial i càmeres de control d'infraccions en el pas de vehicles per semàfors en vermell. “Aquest sistema, més enllà de presentar-nos en temps real l'estat de la circulació, permet ajustar a l'instant el temps d'espera dels semàfors en benefici d'una millor mobilitat”, deia De Guindos.

Matelec: sostenibilitat, eficiència i estalvi energètics

Matelec 2012, Saló Internacional de Solucions per a la Indústria Elèctrica i Electrònica, celebra el seu dècim sisena edició, una convocatòria que es presenta per a les empreses i agents del sector, com una oportunitat de negoci de primer ordre.

Per a això, el 23 d'octubre obrirà les seves portes en la Fira de Madrid. La inauguració oficial comptarà amb la presència del conseller d'Economia i Hisenda de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio Crespo; amb el president de la Cambra de comerç de Madrid, president de CEIM i vicepresident de CEOE, Arturo Fernández; i el director general d'Indústria de la Comunitat de Madrid, Carlos López Jimeno.

Empreses o entitats relacionades

Matelec - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Matelec - IFEMARebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis