Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una inspección de calidad revierte en la categoría de un producto 'Made in China'
Proporcionar seguretat al client és crucial perquè el procés de compra culmini amb èxit

Una inspecció de qualitat reverteix en la categoria d'un producte 'Made in Xina'

Alex Makow, director general d'AsiaInspection per a Espanya, Itàlia i Portugal26/04/2012

26 d'abril de 2012

Una idea enclavada en la ment de tot el món és que el barat surt car. Les persones que cauen en la temptació d'adquirir un producte el preu del qual és irrisorio associen aquesta 'ganga' a una mala qualitat. La qualitat cal pagar-la, per la qual cosa és essencial per a una companyia invertir per oferir al consumidor un producte que compleixi amb els requisits que s'exigeixen en la cadena de producció, i avalar la seva garantia. Ser catalogat com un producte garant de seguretat 'no té preu'.

Els productes 'Made in Xina' solen anar acompanyats d'interrogants que qüestionen els materials amb els quals estan elaborats. Els experts asseguren que es tracta d'una premissa que els importadors han de bandejar perquè la solució està a l'abast de la seva mà: sotmetre al producte a un exhaustiu control de qualitat. Els clients cada vegada s'han tornat més exigents perquè saben que “ningú perd diners només per facturar”. Si un producte garanteix que ha passat per una inspecció augmenta el seu valor, i aquesta acció repercuteix en la satisfacció del consumidor, element clau perquè culmini amb èxit el procés de venda.

Alex Makow
Alex Makow.

És crucial que aquest procés es converteixi en una pràctica cada vegada més arrelada en els importadors, per demostrar que Àsia és un dels continents preferits per fabricar així com per importar. No és pertinent per a la reputació d'una marca arriscar-se al fet que les seves vendes menguen només per no recórrer al imprescindible control de qualitat que, sens dubte, revaloritza la seva imatge. AsiaInspection, empresa especialitzada en Controls de Qualitat i Serveis d'Inspecció, Auditoria i Test de Laboratori, ofereix els seus serveis per demostrar que el procés d'elaboració ha estat el correcte.

Els fabricants xinesos han evolucionat en sistemes de gestió implementant noves tècniques que dignifiquen els seus articles. S'han decantat per adequar-se als requeriments del mercat mundial, una teoria que reforça la idea que operar en el continent asiàtic és vital. Aquesta actitud implica que el desig que qualsevol consumidor té de posar “els seus ulls a la fàbrica”, quan es debat entre comprar o no un producte, es dilueixi si l'etiqueta de qualitat apareix en el producte. Proporcionar seguretat al client és crucial perquè el procés de compra culmini amb èxit.

Altra de les tendències que estaven més latents al mercat era la deslocalització, però actualment les empreses es declinen per factories nacionals a pesar que aquesta decisió impliqui que els costos es disparin. Una vegada més, la solució és recórrer a les inspeccions, a causa que no cal deixar de comptar amb un mercat tan potent tan sol per la por al fet que el consumidor castigui a la marca per una mala qualitat.

Els estàndards de qualitat en els productes asiàtics han sofert un canvi dràstic. Les autoinspecciones estan proliferant a les fàbriques xineses i fins i tot s'ha imposat la figura de el “director de qualitat per un dia”, ja que estan convençuts que el luxe i les marques acompanyen cada vegada més a l'estil de compra de la població. Dissipar la desconfiança del client és vital, i demostrar-li-ho a través d'exhaustius controls dels productes que integraran la seva cistella de la compra contribueix a aconseguir-ho.

Les males pràctiques imperen en una infinitat de processos de producció. La falsificació de documents, test de laboratori i certificats de qualitat com els de la CE són algunes de les principals xacres, però és necessari recórrer a els controls per buidar qualsevol dubte que pugui sorgir sobre l'incompliment dels paràmetres de qualitat establerts. Fabricar a Àsia no comporta que els articles siguin defectuosos o perillosos, ja que controlar el que es produeix és l'únic requisit necessari per desbancar aquesta feble teoria que amenaça al 'Made in Xina'. Confiar és bo, però controlar és millor, resa una dita alemanya.

Quin és el truc més recorregut pel fabricant? Doncs el que sol fer és enviar a l'importador un document que en la teoria és legal, però que en la pràctica és una falsificació del mateix. I el millor consell? És recomanable realitzar una confirmació del tipus de material que s'ha emprat en la mostra aprovada i després recollir una altra durant el procés de producció. I les irregularitats que més es practiquen? Sens dubte, els incompliments constants de terminis, subcontractacions de les produccions, així com defectes que intenten ocultar.

Els consumidors són el primer, per la qual cosa si són coneixedors que s'ha efectuat un estricte control de qualitat durant el procés de fabricació, es converteix en un revulsiu per tornar a adquirir aquest producte. Invertir en una empresa, com AsiaInspection, que gestioni els controls de qualitat és la millor opció per satisfer al client, ja que és el seu principal reclam perquè, sens dubte, el barat surt car.

Sobre AsianInspection

Aquesta empresa dedicada al control de qualitat va ser fundada a Hong Kong en 1997, amb la finalitat d'oferir serveis d'inspecció, auditoria i test de laboratori. La seva plantilla compta amb 350 inspectors, organitzats per sectors i preparats per realitzar controls de qualitat i auditories a qualsevol fàbrica en tota Àsia amb només 24 hores de preavís i per 299 USD, tot inclòs.

Els reportis d'inspecció es reben el mateix dia de la inspecció. Els seus més de 2.500 clients en 100 països aconsegueixen reduir els seus costos, incrementar els seus marges i simplificar tot el procés de compra en el llunyà Orient, ara molt més proper a causa de la globalització.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades