Hasco Ibérica Normalizados, S.L.U. - Vàlvules d'agulla

Hasco

Vàlvula d'agulla: il·limitadament flexible

Fotografia de Vàlvula d'agulla

En el camp de la tècnica de canal calent, les solucions de tancament d'agulla unitària enfronten a l'usuari a nombroses limitacions i solen causar problemes en la pràctica.

La separació per fusió produeix costures d'unió en les peces de la superfície; la gamma de longituds de filtres i diàmetres és limitada; els resultats dels motlles senzills en sèries petites no poden transportar-se fàcilment en motlles de sèrie de diverses cavitats, ja que es canvia per complet el tipus només de boca; la grandària dels filtres de tancament d'agulla unitàries convencionals exigeix grans altures de muntatge i grandàries de motlle, etc.

La vàlvula d'agulla universal Z10710 d'Hasco soluciona de manera fàcil molts d'aquests problemes de cop. Els principis bàsics de la unitat de tancament d'agulla són la universalitat i la modularidad.

La unitat d'accionament d'agulla, que està disponible en dues grandàries estàndard, pot combinar-se amb tots els filtres Techni Shot i Valve Shot d'Hasco. Així s'obre a l'usuari una gamma molt àmplia de tipus de filtres, diàmetres de canal de massa i longituds només de boca de 300 mm màxim, variants de punts d'injecció i guiats d'agulla.

Les aplicacions del camp tècnic amb pesos i càrregues molt diferents també poden dur-se a terme d'una manera senzilla i flexible, tal com es requereix en el sector mèdic i de l'embalatge.

L'estructura del sistema és extremadament compacta i també pot integrar-se sense problemes en petits motlles amb una altura reduïda de muntatge.

Un avantatge important de la Z10710 consisteix que tant la unitat, com un filtre individual, poden emprar-se centrades en el mitjà del motlle, o com una unitat d'accionament entre el distribuïdor de canal calent i el filtre. D'aquesta manera, els motlles de prototips o preseries amb un tipus només de boca determinat poden transmetre sense problemes els coneixements adquirits al motlle de sèrie superior. Fins i tot poden emprar-se els components utilitzats des del motlle de preserie.

Així disminueixen considerablement les despeses del sistema de canal calent en sèrie.

La dilatació tèrmica axial de la barra del distribuïdor no exerceix cap influència en la posició de l'agulla o el guiat de l'agulla. D'aquesta manera, s'impedeix la deformació de l'agulla. L'òptima relació L/D, gràcies a la reduïda longitud de l'agulla, incrementa la vida útil de l'agulla i el punt d'injecció.

També es concedeix gran importància a la flexibilitat en seleccionar el tipus d'accionament. La Z10710 s'acciona de forma pneumàtica mitjançant cilindres especials col·locats en l'exterior del motlle, en els quals ha d'ajustar-se amb precisió la posició de l'agulla en el cilindre, o s'empren unitats d'accionament hidràuliques més compactes, que s'incorporen en el motlle.

La longitud de carrera pot variar entre 2 mm fins a 17 mm en els dos tipus d'accionament.

La posició de l'agulla de tancament es determina de forma inequívoca. Una superfície d'indicació en el cap del filtre permet l'adaptació del contorn davanter de l'agulla a la geometria de la peça i assegura l'agulla contra gir.

A més, la nova vàlvula d'agulla universal Z10710 d'Hasco millora el comportament reològic. No es produeix la separació per fusió,

de manera que les costures d'unió, que afecten especialment les peces visuals de la superfície, puguin evitar-se per complet en combinació amb el tipus només de boca adequat d'HASCO. Gràcies als canals de massa concebuts generosament, les pèrdues de pressió del sistema són mínimes. L'obturació és acurada i sense vores ni cantonades, la qual cosa impedeix el cisallament i la descomposició del material. Es va donar especialment importància a un perfil de temperatura homogeni i simètric en crear la Z10710/... També pot emprar-se la Z10710/... per a plàstics exigents en la tècnica de modelo amb certa proporció de fibra de vidre.