Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Francesc Rosell, Director de la División Merck Chemicals en España
"A Merck, la innovació és prioritària en tots els camps"

Entrevista a Francesc Rosell, Director de la Divisió Merck Chemicals a Espanya

Meritxell Jaén25/10/2008

25 d'octubre de 2008

Amb la seva participació a Expoquimia 2008 per primera vegada a nivell global, "Merck vol estar present, ajudar i contribuir a l'èxit sectorial", explica Francesc Rosell, Director de la Divisió Merck Chemicals a Espanya. La companyia exposa les seves últimes tendències de producte i actuació en el Saló Internacional de la Química a l'estand C516, pavelló 2.
Francesc Rosell
Francesc Rosell.

Es presenten a Expoquimia 2008 amb un dels estands més grans i innovadors de la fira.

La nostra presència a Expoquimia està orientada, primer, a oferir total accessibilitat als nostres clients a través de la nova pàgina web (www.merck-chemicals.com) que hem dissenyat a aquest efecte. La pàgina web, que es presenta com a primícia en aquesta edició d'Expoquimia, conté informacions enfocades a temes pràctics i que puguin ser d'interès per als nostres clients. Aquests dies s'està parlant molt de l'interès de detectar melamina en productes de nutrició infantil i llets i nosaltres tenim equips dissenyats per a poder realitzar de manera ràpida i eficient aquestes deteccions com, per exemple, les nostres columnes Sequant. Aquestes notícies apareixen actualitzades en la pàgina.

Així mateix també presentem el nou posicionament de Merck Chemicals que vol destacar el concepte 'Pau i tranquilitat' que representem mitjançant la Cadira de Barcelona, fent lusió a la seguretat de treballar amb un proveïdor fiable com és Merck.

Què suposa per a Merck Chemicals participar a Expoquimia 2008?

Per Merck Chemicals participar a Expoquimia 2008 és poder estar representats en un sector que per a nosaltres és important, en un país on Merck té una llarga trajectòria i on també l'empresa col, a través de diferents associacions (Fedequim, AFAQUIM, etc. ), a aportar la seva perspectiva a nivell no només nacional sinó també europeu per contribuir a l'èxit d'aquesta edició.

A més és la primera vegada que Merck participa a Expoquimia a nivell global, de divisió total. Havíem tingut presència a nivell de segment de mercat. Per a nosaltres participar a la fira significa contribuir a la consolidació d'aquest saló que és tan important per al pol sud d'Europa i Mediterrani. Merck segueix apostant per aquest sector. Volem estar presents, ajudar i contribuir a l'èxit sectorial.

Descriviu breument els productes que comercialitza Merck Chemicals a Espanya.

Merck a Espanya està orientada a diferents segments de mercat d'alt creixement com el cosmètic, on recentment presentem productes innovadors en l'IFSCC (Congrés de Cosmètica Mundial celebrat a principis d'octubre a Barcelona) com els filtres solars solubles en aigua; i un model de predicció d'eficàcia de productes en pell, mitjançant ponències i xerrades. Expliquem també amb els nostres productes i serveis Emprove dirigits al sector biofarmacéutico (Emprove Bio), els ingredients actius o apis clàssics (Emprove Api), i els excipients per formular aquests actius (Emprove Excipient). Per als segments de pigments industrials com el de pintures o plàstics contribuïm a través de les fires Eurosurfas i Equiplast, amb la presentació de la nostra proposta de colors ('Color Styling') per al sector de l'automoció i col·laborant activament els actes del Centre Español del Plàstic, respectivament.
"El sector dels plàstics està vivint una situació de consolidació de diferents empreses"

Quina importància donen a l'R + D + i?

Estem orientats al client, ens situem en mercats anomenats 'Business to business' on el nostre objectiu principal és contribuir a l'èxit dels nostres clients. Per aconseguir aquest resultat hem d'estar orientats tecnològicament a la innovació. La importància que concedim a la innovació és total en tots els camps. Hem identificat camps de necessitat on estem actius en l'àmbit de la investigació per garantir l'èxit als nostres clients i el nostre durant les pròximes dècades. Recentment hem invertit 40 milions d'euros en el nostre nou centre de recerca química a Alemanya.

Quina opinió li mereix la situació del sector dels plàstics?

El sector dels plàstics està vivint una situació de consolidació de diferents empreses. Hem vist recentment adquisicions, fusions i moviments en el mercat com l'afectació del tipus de canvi dòlar-euro, l'afectació de diferents matèries primeres com el petroli i tot això hem de reaccionar de manera coordinada, utilitzant els mitjans que tenim a l'abast com, per exemple, les associacions i institucions per intentar tenir una estratègia territorial que ens pugui assegurar com a mínim la perdurabilitat dels nostres negocis. És important apuntar que últimament es comencen a observar episodis de morositat en aquest tipus de mercat, la qual cosa indica que algunes d'aquestes empreses o estan convenientment sanejades o hauran d'afrontar un procés de reorganització interna.
Pigment Solar Gold Satin de Merck
Pigment Solar Gold Satin de Merck.
"Desenvolupem innovacions pel que fa als nous colors del futur que presentem a Eurosurfas"

Què creu que es pot fer per millorar aquest escenari?

Cada situació ha d'analitzar individualment. Unes empreses decideixen fusionar-se, altres creen processos més eficients, altres sanegen els seus negocis enfocant als negocis de valor afegit. Hi ha diferents estratègies. A nivell d'associació hem de fer entendre a les nostres institucions que ha d'existir un cert grau de flexibilitat per protegir algunes indústries que estan més exposades.

Merck també comercialitza pigments industrials: per a què aplicacions?

Dins la nostra oferta per al mercat dels pigments industrials tenim pigments d'efecte Perlino per al sector de l'automoció. Desenvolupem innovacions pel que fa als nous colors del futur que presentem en Eurosurfas, i tenim una gamma de pigments resistents a la intempèrie com els Iriodin i Xyralic, per a pintar aeroports, ponts, edificis, etc. Tenim pigments industrials dirigits al sector plàstic (gamma Iriodin, Miraval) i additius funcionals dirigits al recobriment de superfícies i aconseguir un efecte electrostàtic (Minatec). Dins de la gamma de pigments per a aplicacions especials destaquen els pigments de la gamma Solar flair per a hivernacles.

Quins seran els propers passos de Merck Chemicals?

Merck Chemicals seguirà oferint innovació. Ho portem fent des de fa 330 anys i ens ha garantit l'èxit passat, present i ens garantirà el futur. Merck és l'empresa químico-farmacèutica més antiga del món. Només s'entén aquesta perdurabilitat quan estàs orientat al mercat i ets capaç d'oferir valor afegit als teus clients. Els nostres projecte passa per seguir amb aquesta política i dins del nostre procés estratègic, recentment elaborat i signat pel nostre directori, postulem el canvi d'aquells negocis que no puguin tenir una rendibilitat futura, postulem el mantenir aquells àmbits d'activitat que puguin garantir un futur i volem créixer dins dels mercats que són més demandants i en aquells clients que lideren aquests mercats.
Novetats de Merck a la fira

L'estand de 225 metres quadrats que té Merck a Expoquimia 2008 està decorat de forma molt moderna i innovadora a través de dos colors: blanc i taronja, i una ambientació 'chill-out' que convida a la relaxació.

"El sector del plàstic és innovador en el sentit que adapta tots aquells productes que puguin tenir un valor afegit. Recentment hem vist el tema del marcatge làser, que interessa molt a la indústria. En aquest sentit, oferim productes com els additius nous Laserflair. És un mercat molt amenaçat pel cost dels productes i l'entorn del preu del petroli. En aquestes circumstàncies, Merck està intentant col·laborar amb el Centre Espanyol del Plàstic per aconseguir l'èxit de les activitats d'aquesta associació, col·laborant en l'organització d'un esdeveniment de Equiplast ", explica Francesc Rosell.

Estand de Merck a Expoquimia 2008
Estand de Merck a Expoquimia 2008.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Profei, S.L.Smagua - Feria de ZaragozaEcofira - Feria ValenciaAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis