Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nuevo pabellón polideportivo eficiente en la Axarquía Malagueña
L'estudi d'arquitectura Keyline redueix al mínim el consum energètic de l'edifici

Nou pavelló poliesportiu eficient en l'Axarquía Malaguenya

Redacció Interempresas04/08/2011

4 d'agost de 2011

Keyline, estudi arquitectònic especialitzat en el desenvolupament de projectes arquitectònics sostenibles, ha optimitzat el disseny del pavelló poliesportiu de Moclinejo, un petit poble en l'Axarquía Malaguenya, reduint al mínim el consum energètic derivat de la seva il·luminació i ventilació. Així, el pavelló aconsegueix que el 80% de la seva il·luminació durant l'horari d'obertura sigui natural i gratuïta i que només recorri a l'activació del sistema de ventilació en el 33% de les hores d'ús durant l'any.
Keyline va aconseguir crear un disseny que tragués el màxim rendiment de la ventilació natural recolzant-se en els corrents de vent...
Keyline va aconseguir crear un disseny que tragués el màxim rendiment de la ventilació natural recolzant-se en els corrents de vent.

Per aconseguir-ho, l'estudi va crear un model intel·ligent en 3D mitjançant Autodesk Revit Architecture i va realitzar la posterior anàlisi energètica, lumínic i CFD amb Autodesk Ecotect Analysis.

A pesar que aquest pavelló poliesportiu compta amb un equipament reduït i que la instal·lació d'elements d'alta eficiència energètica implicarien un perfeccionament del mateix amb uns costos elevats, Keyline va estudiar dos aspectes en els quals es podria avançar quant a la seva optimització mediambiental simplement des d'opcions de disseny. D'una banda, des de l'estudi afirmen que la majoria dels pavellons poliesportius necessiten mantenir els sistemes d'enllumenat encesos en major o menor grau durant totes les hores del dia. D'altra banda, gairebé totes les construccions d'aquest tipus requereixen el manteniment d'uns equips de ventilació, conductes i diversos elements de filtrat que de forma mecànica garanteixen la qualitat de l'aire i que requereixen ser activats fins i tot quan l'ús del pavelló és molt puntual o que simplement no s'activen com sol ocórrer en la pràctica.

Així, Keyline va apostar per aconseguir que el major pes del consum en tots dos aspectes es realitzés de manera natural. A causa que les condicions de contorn són sempre diferents i que per realitzar una anàlisi d'aquest tipus cal avaluar totes les variables (topografia, edificacions confrontants, etc.), l'estudi va desenvolupar una model virtual que li permetés provar i avaluar diferents alternatives de disseny fins a trobar la més òptima des d'una estratègia de disseny. Aquest model ho va realitzar amb diverses eines, per al modelatge de context es va recolzar en Autodesk ImageModeler, i el gruix del desenvolupament utilitzant Autodesk Revit Architecture, el programari d'Autodesk per al treball amb metodologia BIM (Building Information Modelling) en dissenys arquitectònics.

L'estudi va desenvolupar un model virtual que li permetés provar i avaluar diferents alternatives de disseny fins a trobar la més òptima des d'una...
L'estudi va desenvolupar un model virtual que li permetés provar i avaluar diferents alternatives de disseny fins a trobar la més òptima des d'una estratègia de disseny.

Una vegada construït aquest model, Keyline va aconseguir crear un disseny que tragués el màxim rendiment de la ventilació natural recolzant-se en els corrents de vent que tenen lloc durant l'any. Així, a través d'una ranura perimetral i de l'afavoriment de l'efecte venturi en la cumbrera, van aconseguir crear una ventilació suficient per satisfer 5.850 hores anuals, és a dir, el 66,8% de les hores d'ús que tindria el pavelló durant un any.

Respecte a la il·luminació, l'estudi va avaluar diferents alternatives de disseny basant-se en el procés BREC, mètode d'avaluació de la sostenibilitat de l'edificació, perfeccionat amb Autodesk Ecotect Analysis, el programari d'anàlisi de sostenibilitat d'Autodesk. Al final, el resultat va ser una proposta de disseny que permet que el pavelló tingui una autonomia lumínica superior al 80% per a un horari de funcionament de 09:00 a 19:00.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    24/07/2024

Enllaços destacats

Smagua - Feria de ZaragozaAWA Show2beProfei, S.L.Ecofira - Feria Valencia

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis