Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Se desarrolla en Andalucía una nueva metodología de producción acuícola sostenible

Es desenvolupa a Andalusia una nova metodologia de producció aqüícola sostenible

21/06/2011

21 juny 2011

L' Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera de Andalusia (IFAPA) de la Conselleria d'Agricultura i Pesca va desenvolupar recentment un innovador sistema de producció aqüícola en el seu centre IFAPA 'Aigua del Pi', que permetria un estalvi del 60% respecte a la despesa total que suposa un model estàndard de tractament tèrmic d'aigua en aqüicultura.

Aquesta metodologia, que està basada en l'aprofitament de l'energia solar, ha estat possible gràcies al treball emprès en el 'Projecte Europeu de Cooperació Transfronterera Hispano-Lusitana' per a la utilització de sistemes de producció ecològicament sostenibles en l'aqüicultura, EcoAqua, els resultats han estat presentats aquest dilluns passat a Cartaya (Huelva) pel president del IFAPA, Javier de les Neus.

De les Neus va valorar aquest tipus d'iniciatives portades a terme pel IFAPA en col·laboració amb la Universitat de l'Algarve i el Institut d'Investigacions Pesqueres i del Mar de Portugal (Ipimar), ja que "l'aprofitament d'aquest tipus d'energia inesgotable per al refredament, escalfament i recirculació d'aigua presenta un mínim impacte ambiental i és especialment idoni en aquest entorn, caracteritzat per nivells de radiació solar elevats ". Sobre esta qüestió, ha assenyalat que aquest projecte compta amb un pressupost global de 1,4 milions d'euros dels quals la Junta d'Andalusia va aportar 1,2 milions.

El president de IFAPA va destacar dins d'aquestes mesures d'estalvi energètic la construcció d'una instal·lació de plaques solars d'alt rendiment per a la generació d'energia que s'utilitzarà en els sistemes de producció aqüícola. Així mateix, ha afegit que EcoAqua ha permès avenços científics en diverses espècies aqüícoles, tant en peixos plans com en moluscs.

Finalment, el president del IFAPA va afirmar que EcoAqua, posat en marxa el 2008, ha aconseguit amb escreix el seu objectiu, que és consolidar la xarxa interregional de cooperació científica i tècnica per a l'intercanvi d'informació amb la finalitat d'obtenir major rendibilitat i sostenibilitat en les explotacions aqüícoles.

Aquest projecte, emmarcat en el Programa Operatiu de Cooperació Transfronterera d'Espanya-Portugal (Ppctep) 2007-2013, està cofinançat en un 75% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Ecofira - Feria ValenciaProfei, S.L.AWA Show2beSmagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis