Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La ampliación de la EDAR de La Antilla mejorará la calidad de las aguas en la costa onubense

L'ampliació de l'EDAR de La Antilla millorarà la qualitat de les aigües a la costa de Huelva

03/06/2011

3 juny 2011

El conseller de Medi Ambient de la Junta d'Andalusia, José Juan Díaz Trillo, ha posat la primera pedra de les obres de remodelació de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (Edar) de L'Antilla, amb la qual s'amplia i millora el tractament d'els abocaments urbans a la costa occidental d'Huelva. L'actuació té un termini d'execució de 40 mesos i un pressupost de 21 milions d'euros cofinançats amb fons Feder. En el transcurs de l'acte, Díaz Trillo ha destacat que aquesta obra suposarà un pas important en la millora de la qualitat de les aigües del litoral occidental Huelva, en una zona amb un important patrimoni natural que conviu amb el desenvolupament turístic.

L'Edar de L'Antilla presta servei actualment les poblacions de Lepe, Cartaya, Urbasur-Islantilla-L'Antilla i La Redondela. L'actuació iniciada per la Junta d'Andalusia permet ampliar l'àrea de tractament a les zones d'Isla Cristina, Pou del Camí ia les urbanitzacions La Pujols-Les palmeretes i Los Pinares de Lepe. Es tracta d'una zona on la població creix exponencialment en temporada estival, les instal·lacions es dotaran de major flexibilitat en el tractament, podent atendre a l'estiu una població de 300.000 persones i 55.500 metres 2 diaris, mentre que a l'hivern tindrà capacitat per tractar els abocaments d'una població de 150.000 persones amb un cabal diari de 27.750 metres 2 diaris.

Un segon objectiu d'aquestes actuacions és modernitzar el sistema de tractament actual, de manera que les aigües residuals reben un tractament biològic més exhaustiu, a més de deixar les instal·lacions preparades per possibilitar la reutilització de part de les aigües per al reg de camps de golf. Per això, la planta comptarà amb dues línies de tractament diferents. La primera, la finalitat és la reutilització de l'aigua tractada per a reg, comptarà amb un tractament terciari amb desinfecció mitjançant raigs ultraviolats. Una segona línia té l'objectiu de donar tractament secundari amb un tractament biològic per abocar mitjançant l'emissari submarí existent.

Díaz Trillo va destacar d'aquesta manera l'important esforç inversor que té compromès la Conselleria de Medi Ambient per aconseguir el 2015 el correcte tractament de totes les aigües residuals urbanes d'Andalusia. El conseller va recordar que dins de la 'Estratègia de Sanejament i Depuració d'Andalusia' ja s'han adjudicat quatre actuacions per valor de gairebé 30 milions d'euros i estan en licitació o punt d'oferir-altres obres per un import de 42 milions d'euros amb un miler de llocs de treball associats.

Dins d'aquest programa de sanejament, a la província de Huelva ja van sortir en licitació les noves plantes depuradores de Pobla de Guzmán i Zalamea la Real per un import de 4,6 milions d'euros. Actualment a la província de Huelva es depuren correctament el 95% de les aigües residuals, i per completar el mapa de la depuració es preveu l'execució en els pròxims anys de 32 actuacions amb una inversió de 178,8 milions d'euros.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    24/07/2024

Enllaços destacats

Ecofira - Feria ValenciaAWA Show2beProfei, S.L.Smagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis