Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Expertos en agua reconocen que planes previstos para el 2015 pudieran atrasarse hasta el 2021

Experts en aigua reconeixen que plans previstos per al 2015 poguessin endarrerir fins al 2021

18/02/2011

18 febrer 2011

Alguns experts participants en el VII Congrés Ibèric de Gestió i Planificació de l'Aigua van mostrar recentment la seva preocupació pel possible retard que la crisi econòmica pogués comportar en l'aplicació de la directiva 'Marc de l'Aigua'. En aquest congrés, diversos experts van reconèixer que molts plans estipulats per al 2015 poguessin retardar fins al 2021 fins i tot, de no existir el finançament necessari. És per això, que van defensar la necessitat d'incrementar el preu de l'aigua per garantir la sostenibilitat econòmica del recurs.

Sergy Morov de la WWF a Brussel·les, el professor Francesc la Roca de la Universitat de València i Lorenzo Galbati de l'Agència Catalana de l'Aigua, van coincidir en què ha arribat el moment de passar "de la planificació a l'acció" per assolir els criteris de sostenibilitat econòmica i ambiental que fixa la directiva.

El representant de la WWF, va explicar que la Comissió Europea portarà fins al final als països membres com Espanya i Portugal, que han incomplert la seva obligació d'aprovar els plans de conca el desembre del 2009. "Ahir mateix se li va imposar una sanció a Irlanda de 4000 euros diaris per no complir amb la legislació" va comptar Morov. "Tots sabem que hi ha crisi i per això cal tenir imaginació a l'hora d'aplicar la normativa europea", va assegurar.

Per la seva banda, el representant de l'Agència Catalana de l'Aigua, Lorenzo Galbiati, que va explicar el procés de tramitació del pla de gestió de les conques internes de Catalunya, va reconèixer les dificultats per compassar la planificació tècnica amb la planificació política. No en va, el pla de les conques internes catalanes requereix una inversió de 8.700 milions d'euros, dels quals més de 5.500 corresponen a les administracions públiques.

I, d'ells, va dir Galbiati, l'ACA ha invertit entre el 2006 i el 2010 uns 2.100 milions d'euros. "Si els diners que falta no arriba, caldrà retardar l'horitzó del 2015 marcat per la normativa europea fins al 2021 i els que ho patiran seran els nostres ecosistemes aquàtics", ha afirmat Galbiati.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    24/07/2024

Enllaços destacats

Profei, S.L.AWA Show2beEcofira - Feria ValenciaSmagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis