Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aragón planea mejorar la preparación de los gestores de las comunidades de regantes

Aragó planeja millorar la preparació dels gestors de les comunitats de regants

07/02/2011

7 febrer 2011

El Departament d'Agricultura i Alimentació del Govern d'Aragó aposta per reforçar la formació dels guardes i gestors de les comunitats de regants. Per això, a través de l'Oficina del Regant de la Societat d'Infraestructures Rurals Aragoneses (Sirasa), organitza un curs que té per objecte contribuir al bon maneig de xarxes de reg a pressió. Entre el 8 i el 10 de febrer pròxim, els responsables de la gestió i manteniment d'aquestes instal·lacions enfortiran el coneixement sobre les mateixes.

En els últims anys, moltes comunitats de regants han modernitzat els seus sistemes de reg mitjançant instal·lacions col·lectives de captació, bombeig i distribució de l'aigua a través de xarxes a pressió. Per aquesta raó, des de l'Oficina del Regant s'ha considerat necessari reforçar els coneixements necessaris per fer un ús eficient de les instal·lacions entre els seus responsables.

L'objecte d'aquest curs, en el qual ja hi ha inscrits 80 regants que representen a 30 comunitats, és informar sobre els elements que formen part de les instal·lacions, donar a conèixer com funcionen i com s'ha de fer el manteniment.

El maneig i manteniment dels embassaments, equips de bombament i de la xarxa de reg, el tractament de la informació proporcionada pels programari d'automatització, el programa de gestió per a comunitats de regants ('SGR-NET') o el telecontrol són alguns dels temes que s'abordaran en la jornada en els dos primers dies, que tindran un caràcter teòric. El tercer dia de la jornada, de caràcter pràctic, es desenvolupa a la Comunitat de Regants de Sodeto-Alberuela de Tubo, que ha estat modernitzada recentment.

La modernització de regadius constitueix una de les polítiques prioritàries del Govern d'Aragó ja que amb la seva execució s'aconsegueix un ús racional i eficient de l'aigua. En els últims deu anys, Aragó ha modernitzat més de 260.00 hectàrees de regadiu i s'han finalitzat o es troben en execució 51.000 noves hectàrees.

Moltes comunitats de regants han modernitzat els seus sistemes de reg mitjançant instal·lacions col·lectives de captació, bombament i distribució...
Moltes comunitats de regants han modernitzat els seus sistemes de reg mitjançant instal·lacions col·lectives de captació, bombament i distribució.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Profei, S.L.Smagua - Feria de ZaragozaEcofira - Feria ValenciaAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis